Švicarska vs Njemačka – Tipovi za klađenje i kvote 23.6.2024

Forma:
D W D W W
  • Deutsche Bank Park
  • Početak: 23. lipanj 21:00
Forma:
W W W D W
DOMAĆIN 5.00
Remi 3.75
GOST 1.70
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Završna runda utakmica Euro 2024 turnira započinje ove nedjelje dvobojem Njemačke i Švicarske u Frankfurtu. Radi se o okršaju grupe A, u kojoj još igraju Škotska i Mađarska. Obje momčadi su već izborile plasman u osminu finala pa im preostaje tek odlučiti tko će zauzeti prvo mjesto u skupini.

Tipovi za klađenje i prognoza

Što zbog odlične forme, što zbog ugleda reprezentacije, online kladionice u Hrvatskoj odlučile su proglasiti Njemačku favoritom u ovom dvoboju. No, s puno većom kvotom nego u prethodnim utakmicama.

Mi smatramo da neće doći do opuštanja kod Nagelsmannove družine. Niti će biti kalkulacija. Nijemci žele dodatno podići vlastito samopouzdanje novim uspjehom na travnjaku. Švicarska je pak pokazala svoje slabosti protiv Škota. Zato naši savjeti za klađenje započinju preporukom oklade na pobjedu Njemačke, uz koeficijent 1.70.

Dvoboji ovih suparnika znali su se pretvoriti u golijadu, pogotovo kad su jedni i drugi rasterećeni. Zato će neki igrači odigrati i na više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti kvotu 1.80.

Zanimljivo djeluje i oklada da gol pada u oba poluvremena, uz tečaj 1.71. Alternativa tome je oklada da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, što ide uz kvotu 1.95.

Ako se pak odlučite kladiti na točan rezultat, kvota 9.00 čeka vas uz pobjedu Njemačke rezultatom 1:2. Još veći koeficijent 15.00 ide uz rezultat 1:3.

Što se pak strijelaca tiče, tečaj je 3.00 da će zabiti Niclas Füllkrug, a 3.60 ako tipujete na Jamala Musialu. S druge strane, kvota je 4.33 na gol Breela Embola, a 5.50 ako odigrate da će poentirati Xherdan Shaqiri.

Analiza i statistika

Njemačka i Švicarska u posljednje vrijeme su odigrale neke vrlo efikasne utakmice. Ostaje u sjećanju pobjeda Švicaraca 5:3 u prijateljskoj utakmici 2012. godine, dok je zadnji međusobni dvoboj završio 3:3 u Ligi nacija 2020. godine.

Nijemci ipak izgledaju čvršće u posljednje vrijeme. Primili su tek dva gola u zadnje četiri utakmice i krcati su samopouzdanjem nakon uspješnog otvaranja turnira protiv Mađarske i Škotske. Već bod im je dovoljan da osiguraju prvo mjesto u grupi, no u ovoj utakmici ići će na pobjedu.

Švicarska je pak još jednom pokazala da spada u europski vrh. Odlična utakmica protiv Mađara i osvojeni bod protiv Škotske sasvim su dovoljni da Yakinova momčad izbori nokaut fazu turnira. Svoju situaciju još može poboljšati eventualnom pobjedom.

Prethodni dvoboji:
13.10.20 Njemačka3:3Švicarska ULN
06.09.20 Švicarska1:1Njemačka ULN
26.05.12 Švicarska5:3Njemačka PRI
26.03.08 Švicarska0:4Njemačka PRI
07.02.07 Njemačka3:1Švicarska PRI

Švicarska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

U prethodnoj utakmici pokazalo se da Švicarska i dalje ne može bez Xherdana Shaqirija. Njegov povratak u prvu momčad bio je pun pogodak, a okrunio ga je prekrasnim pogotkom. Zasigurno će dobiti priliku i u ovoj utakmici u kojoj Švicarci ganjaju prvo mjesto u grupi.

U momčadi važno mjesto drži i Michel Aebischer, veznjak Bologne, dok se za čvrstinu u sredini terena brine Granit Xhaka. Izbornik Yakin ima pak različite opcije na poziciji centarfora. Zasad još nije počeo s Breelom Embolom u prvih 11. Možda će mu dati šansu baš u ovoj utakmici.

Njemačka nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Njemačka je nakon dvije sigurne pobjede odradila svoje uoči nokaut faze pa bi u ovoj utakmici mogli zaigrati i neki igrači iz drugog plana. Prije svega mislimo na Niclasa Füllkruga. Snažni napadač Borussije Dortmund igra odlično u 2024. godini i zaslužuje barem u ovoj utakmici mjesto u prvih 11.

Minutaži se nada još Leroy Sane, itekako željan zabiti prvijenac na ovom turniru. U sredini pak terena Ilkay Gündogan i Toni Kroos držali su sve konce za Njemačku dosad na Euru, a očekuje se da nastupe barem dio ove utakmice, kako se Nagelsmannovoj momčadi ne bi dogodio neželjeni poraz.

Njemačka zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Švicarska i Njemačka na Euru 2024

Reprezentacija Švicarske na prethodnom je Euru dogurala sve do četvrtfinala i može se pohvaliti da je izbacila iz natjecanja Francusku. Ovaj put momčad Murata Yakina izborila je mjesto u osmini finala, a tamo će najvjerojatnije igrati protiv Italije ili Hrvatske. Nije nemoguće da ponovi uspjeh od prije tri godine.

Njemačka pak spada među reprezentacije koje su dosad najviše pokazale na turniru. Izbornik Julian Nagelsmann obavio je dobar posao da se čini kako bi Elf mogao dogurati sve do polufinala, a možda se boriti i za titulu prvaka Europe.

Kladionica 22bet daje 122 € svojim igračima, iskoristivih u ključnim utakmicama Europskog nogometnog prvenstva!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top