Turska vs Portugal – Tipovi za klađenje i kvote 22.6.2024

Forma:
W L D L L
  • Signal Iduna Park
  • Početak: 22. lipanj 18:00
Forma:
W W L W L
Turska
Više od 2.5 gola1.72
Portugal
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Zadnjeg dana drugog kruga grupne faze Euro 2024 turnira svoju utakmicu igraju Turska i Portugal u Dortmundu. Radi se o dvoboju skupine F, u kojoj još igraju Češka i Gruzija. Obje momčadi imaju po pobjedu u dosadašnjem natjecanju, a novi uspjeh znači i prolazak u osminu finala.

Tipovi za klađenje i prognoza

Prema očekivanjima, svaka hrvatska kladionica proglasila je Portugal izrazitim favoritom u ovom dvoboju u Dortmundu.

Mi pak smatramo da i Turci imaju svojih aduta u ofenzivi pa bi se ovaj dvoboj mogao pretvoriti u vrlo zabavno nadmetanje. Pritiska nema ni kod jednih ni kod drugih, a ofenzive su im definitivno jače od obrambenih redova. Zato tipovi kladionica koje donosimo moraju započeti preporukom oklade na više od 2.5 gola na utakmici, uz koeficijent 1.72.

Neki će definitivno odigrati i okladu oba tima daju gol, uz kvotu 1.80. To postaje dobitno ako i jedni i drugi zabiju. Alternativa tome je oklada da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, na što možete dobiti koeficijent 1.90.

Ako pak vjerujete da Martinezova momčad neće imati problema u ovoj utakmici, postoje dvije mogućnosti kako podebljati kvotu na favorita. Kao prvo, tu je oklada da Portugal zabija gol u oba poluvremena, uz tečaj 2.37. Možete odigrati i poluvrijeme/kraj 2/2, uz kvotu 2.50. To postaje dobitno ako Portugalci povedu u prvom dijelu i pobijede na kraju.

Što se klađenja na točan rezultat tiče, dobit ćete kvotu 9.00 na pobjedu Portugala rezultatom 1:2. Koeficijent je pak 13.00 na pobjedu rezultatom 1:3, no sve su to opcije koje bi trebalo igrati s manjim ulozima.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce. Najmanja kvota je 1.90 koju ćete dobiti na golu Cristiana Ronalda, dok je tečaj 3.00 ako tipujete da će zabiti Rafael Leao. S druge strane, koeficijent je 6.50 da će zabiti Baris Yilmaz, a toliko ćete dobiti i ako odigrate na Ardu Gülera.

Analiza i statistika

U posljednjih pet međusobnih utakmica Portugal je pobijedio četiri puta protiv Turske, uključujući i dvoboj kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Portugalci su zato opravdano u ulozi favorita u ovoj utakmici, no imali su nekoliko posrtaja u 2024. godini. Pamti se neočekivani poraz od Slovenije u ožujku, kao i način na koji su igrali nedavno protiv Hrvatske u Lisabonu. Zato pravi potencijal Martinezove selekcije još uvijek ostaje nepoznanica.

S druge strane, Turska je svoj najveći uspjeh na Euru postigla 2008. godine, kada je igrala u polufinalu. Bilo je to ono ludo prvenstvo na kojem je preokretom u sudačkoj nadoknadi produžetka šokirala Hrvatsku. Montellina družina svladala je naše i u kvalifikacijama za ovaj turnir. Djeluje dobro organizirano, što je potvrdio i trijumf prije nekoliko dana protiv Gruzije.

Prethodni dvoboji:
24.03.22 Portugal3:1Turska SPK
02.06.12 Portugal1:3Turska PRI
07.06.08 Portugal2:0Turska EP
24.06.00 Turska0:2Portugal EP
14.06.96 Portugal1:0Turska EP

Turska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Izbornik Montella igru svoje momčadi gradi oko Hakana Calhanoglua. Veznjak Intera najuglednije je ima u turskoj reprezentaciji i definitivno svojim potezima može zakomplicirati ovu utakmicu.

Vrijedi spomenuti i Ardu Gülera, tinejdžera Real Madrida koji ubrzano napreduje. Upravo njegov dalekometni udarac osigurao je Turskoj pobjedu u prethodnom dvoboju. Baris Yilmaz pak djeluje u vršku napada, a tu je još Orkan Kökçü koji igra vrlo ofenzivno i u stanju je napraviti nered pred suparničkim golom.

Portugalska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

U redovima Portugala Cristiano Ronaldo trenutno igra centralnog napadača i mogao bi doći na svoje u ovoj utakmici. Rafael Leao pak djeluje na lijevom krilu, dok s desne strane po običaju operira Bernardo Silva.

Portugal još ima Brunu Fernandesa u sredini terena, zaduženog za kreaciju igre. Joao Cancelo je pak prodorni bek koji se povremeno uključuje u veznu liniju. Vitinha je bio najbolji pojedinac protiv Češke i pokušat će svojim udarcima napraviti razliku i ove subote. Spomenimo i da Diogo Costa među vratnicama djeluje vrlo sigurno u 2024. godini.

Portugal zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Turska i Portugal na Euru 2024

Izbornik Vincenzo Montella napravio je od turske reprezentacije vrlo dobru momčad pa nije iznenađenje da je dobro otvorila Euro. Definitivno ima potencijal naći se u osmini finala, gdje će biti neugodan suparnik čak i najboljima na ovom prvenstvu.

Što se pak Portugala tiče, njega stručnjaci vide kao jednog od favorita natjecanja. Međutim, momčad koju vodi Roberto Martinez konstantno pokazuje slabosti pa je pitanje može li pobjeđivati u ključnoj fazi turnira, kada se pogreške protiv moćnih protivnika posebno skupo plaćaju.

Uz Unibet preporukom kladionice prijateljima možete do bonusa od 350 €, iskoristivog na Europskom nogometnom prvenstvu!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top