Borussia Dortmund vs Celtic – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige prvaka

SIGNAL IDUNA PARK (Dortmund) 01 listopada - 21:00
Borussia Dortmund
VS
Celtic
Preporučena oklada Poluvrijeme/kraj 1/1

Prvog dana drugog kola nogometne Lige prvaka atraktivan dvoboj igra se u Dortmundu, gdje Borussia dočekuje nogometaše škotskog Celtica.

Domaća momčad pod trenerom Nurijem Sahinom pokušava ponoviti veliki uspjeh od prošle sezone, kada je igrala u finalu elitnog klupskog nogometnog natjecanja. No, to je zaista težak zadatak, jer klub iz Dortmunda nema skupocjenu momčad kao oni najbogatiji u Europi pa ih je teško pratiti iz godine u godinu.

Svejedno, Borussia s mnogo optimizma iščekuje svoje utakmice u Ligi prvaka ove jeseni i očekujemo je kasnije u nokaut fazi. Uostalom, u svojim redovima ima nekoliko sjajnih nogometaša, poput Pascala Grossa i Juliana Brandta koji operiraju u sredini terena.

Brzonogi Karim Adeyemi također je član žuto-crnih i od njega se očekuje da napravi razliku u ovoj utakmici. Tu je i Donyell Malen koji se poboljšava iz sezone u sezonu, a ne smijemo zaboraviti ni opasnog napadača Serhoua Guirassyja, vrlo raspoloženog posljednjih tjedana.

Borussia ima i nekoliko iskusnih pojedinaca, poput Marcela Sabitzera i Emrea Cana, a posebno cijenjena je njezina obrana. U njoj najviše pohvala dobiva Nico Schlotterbeck kojem predviđaju veliku karijeru, dok Niklas Süle već može reći da je mnogo toga prošao na nogometnim terenima.

Dodajmo tome Gregora Kobela koji je sjajno branio u Ligi prvaka prošle sezone pa je jasno da dortmundska družina i dalje ima dovoljno kvalitete za nastup među europskom elitom.

S druge strane, Celtic pod trenerom Brendanom Rodgersom ima impresivne rezultate u posljednje vrijeme. Utrpao je 16 golova u posljednje tri utakmice, uključujući i 5 protiv Slovana iz Bratislave u Ligi prvaka.

No, tek ova utakmica će nam pokazati koliko zapravo potencijala ima škotski klub. Radi se o ekipi poznatoj po svojim japanskim zvijezdama. Daizen Maeda već dugo je član Celtica, a u napadu je zadnjih godina i Kyogo Furuhashi, dok u sredini terena operira Reo Hatate.

Nijemac Nikolas Kühn itekako je pak motiviran zabiti protiv svojih sunarodnjaka, a tu je i škotski reprezentativac Callum McGregor koji donosi čvrstinu veznoj liniji. Spomenimo i da su Liam Scales te ostali obrambeni igrači Celtica poznati po tome da mogu zabiti iz prekida. Tu je i veteran Kasper Schmeichel među vratnicama koji je bio jedan od najzaslužnijih za podvig Leicestera u Premiershipu 2016. godine.

Dakle, Celtic ima zanimljivu momčad koja dolazi s ambicijama na Signal Iduna Park stadion, no neće mu biti lako igrati protiv domaćina koji puca od samopouzdanja u svakoj europskoj utakmici…

Prethodni dvoboji:
03.11.92 Celtic1:2Borussia Dortmund EL
20.10.92 Borussia Dortmund1:0Celtic EL
30.09.87 Borussia Dortmund2:0Celtic EL
16.09.87 Celtic2:1Borussia Dortmund EL

Izostanci i ozljede:

Borussia Dortmund: Nmecha F. (ozljeda kuka), Reyna G. (ozljeda prepone).

Celtic: Carter-Vickers C. (ozljeda nožnog prsta).

Borussia zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo i očekivali, online kladionice u Hrvatskoj vide Borussiju Dortmund kao favorita u ovoj utakmici te nude prilično nizak koeficijent na njezinu pobjedu.

Mi pak smatramo da definitivno ima smisla podržati domaćina u ovom susretu. Celtic već dugo nije igrao s tako dobro posloženim suparnikom i to bi se mogao pokazati kao pretvrd orah za Škote. Očekujemo dominaciju Borussije od prve minute, zbog čega naši nogometni tipovi za klađenje započinju preporukom oklade poluvrijeme/kraj 1/1, uz tečaj 2.20 u kladionici bet365. To postaje dobitno ako domaćin povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Zanimljivo djeluje i ono što nudi kladionica Rabona, okladu da Borussia zabija više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz tečaj 2.28. Neki će se odlučiti i za kombinacijsku okladu na pobjedu Borussije uz više od 2.5 gola na utakmici, što djeluje obećavajuće i donosi vam kvotu 1.98.

Dodajmo tome i okladu da dva gola padaju do 55. minute ili ranije na utakmici, uz koeficijent 1.71, što također možemo zamisliti u Dortmundu ovog utorka.

Što se klađenja na strijelce tiče, tečaj je 1.90 da će zabiti Serhou Guirassy, a 2.75 ako odigrate na Donyella Malena. S druge strane, kvote je 3.75 na Kyoga Furuhashija, a 6.00 da će zabiti Daizen Maeda.

Za kraj, dodajmo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.75, što bi se definitivno moglo dogoditi u ovom dvoboju, u kojem su napadači i jednih i drugih vještiji od defenzivnih dijelova ekipe svojih suparnika…

Kladionica Mozzart nudi svojim novim igračima bonus do 400 €, iskoristiv na utakmicama Lige prvaka!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top