Real Madrid vs Borussia D. – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige prvaka

Santiago Bernabéu, Madrid 22 listopada - 21:00
Real Madrid
VS
Dortmund
Preporučena oklada Poluvrijeme/kraj 1/1

U nogometnoj Ligi prvaka ovog tjedna na rasporedu je repriza finala igranog na Wembleyju u lipnju, u kojem su snage odmjerili Real Madrid i Borussia Dortmund.

Madridska momčad osvojila je tada svoju 15. titulu prvaka Europe pod trenerom Carlom Ancelottijem. No, bila je to utakmica u kojoj je Borussia imala brojne prilike u prvom poluvremenu. Da ih je zabila, sve je moglo završiti sasvim drukčije.

Sada se dva nogometna velikana ponovo susreću, ali u nešto drukčijim sastavima. Real se u međuvremenu možda pojačao Kylianom Mbappéom, no na travnjaku igra “kraljeva” prema naprijed zasad i dalje ne izgleda bolje nego prošle sezone.

Ancelotti je nedavno priznao da je zabrinut zato što momčad ne igra dovoljno okomito i pokušava to ispraviti. S obzirom na to da na krilima ima Brazilca Viniciusa Juniora i Rodryga, nešto zaista ne štima ako madridski klub ne može kapitalizirati takve darovite zvijezde u svojoj postavi.

Problem je svakako to što Jude Bellingham nije u formi u kojoj je bio prošle jeseni, a ni ostatak vezne linije ne oduševljava. Doduše, Luka Modrić igra vrlo s dobro sa svojih 40 godina i vješto koristi svoju minutažu. No, Ancelotti svejedno daje prednost mlađima.

Real je ostao bez Danija Carvajala zbog teške ozljede koljena, junaka spomenutog finala Lige prvaka. To je zakompliciralo situaciju u madridskoj obrani pa Ancelotti definitivno ima problema pri sastavljanju momčadi, ali i dovoljno širok kadar da uspješno zakrpa nastale pukotine.

S druge strane, Borussia Dortmund pod novim trenerom Nurijem Sahinom pokazuje slabosti u Bundesligi, no zato djeluje odlično u Ligi prvaka. Uostalom, u prethodnom kolu utrpala je sedam komada škotskom Celticu.

Ipak, protiv Reala to neće ići tako glatko. Morat će biti inspiriran Serhou Guirassy koji je doveden u napad iz Stuttgarta, a doprinos se očekuje i od Donyella Malena, budući da je Karem Adeyemi ozlijeđen i neće moći nastupiti.

Vezna linija Borussije u novoj sezoni djeluje pak obećavajuće. Tu je sada odlični Pascal Gross koji se iskazao u Premiershipu, a Sahin još može računati na iskusnog Marcela Sabitzera, kao i darovitog Juliana Brandta. U rotaciji je i rutiner Emre Can, a sve više potencijala pokazuje i mladi Felix Nmecha.

Što se pak obrane tiče, predvodi je Nico Schlotterback kao stoper, dok je Gregor Kobel i dalje među vratnicama te se očekuje da će imati mnogo posla na stadionu Santiago Bernabeu…

Prethodni dvoboji:
01.06.24 Borussia Dortmund0:2Real Madrid LP
06.12.17 Real Madrid3:2Borussia Dortmund LP
26.09.17 Borussia Dortmund1:3Real Madrid LP
07.12.16 Real Madrid2:2Borussia Dortmund LP
27.09.16 Borussia Dortmund2:2Real Madrid LP

Izostanci i ozljede:

Borussia Dortmund: Alaba D. (ozljeda koljena), Carvajal D. (ozljeda koljena), Diaz B. (ozljeda bedra).

Real Madrid: Adeyemi K. (ozljeda bedra), Aning P. (ozljeda mišića), Besong P. (ozljeda zgloba), Couto Y. (ozljeda mišića), Duranville J. (ozljeda bedra), Irorere F. (ozljeda zgloba), Reyna G. (ozljeda prepone).

Real zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč tome što su oba kluba nedavno igrala u finalu Lige prvaka, hrvatske kladionice svejedno proglašavaju Real izrazitim favoritom, uz prilično nisku kvotu na jedinicu.

Mi se slažemo da madridski klub ima jasnu prednost u ovom dvoboju. Ozljede su dosta oslabile Borussiju posljednjih tjedana, a Realov napad je kao stvoren za iskoristiti pukotine u obrani dortmundskog kluba. Zato naši savjeti za klađenje započinju preporukom oklade poluvrijeme/kraj 1/1, uz tečaj 2.20 u kladionici bet365. To donosi dobitak ako Real povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Zanimljivo djeluju još dvije dostupne opcije pri tipovanju na domaćina. Izdvajamo okladu da Real zabija gol u oba poluvremena, na što ćete dobiti tečaj 1.90. Tu je i kombinacijska oklada na pobjedu Reala uz više od 2.5 gola na utakmici, na što možete uzeti kvotu 1.88 u kladionici 22bet.

Kladiti se možete i na kornere. Pa je tako tečaj 2.00 na više od 10.5 kornera na utakmici, što je sasvim realan scenarij u ovom dvoboju.

Što se klađenja na strijelce tiče, tečaj je 1.80 na gol Kyliana Mbappéa, a 1.90 ako tipujete na VinicIusa Juniora. S druge strane, dobit ćete 3.40 ako odigrate da će zabiti Serhou Guirassy, najizgledniji gostujući strijelac.

Za kraj, spomenimo okladu na gol u sudačkoj nadoknadi u bilo kojem poluvremenu, uz tečaj 3.50, što se nerijetko događa kad svoje utakmice igraju momčadi poput Reala i Borussije…

Kladionica Favbet daje igračima bonus u vrijednosti do 700 €, iskoristiv na utakmicama nogometne Lige prvaka!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top