Borussia D. vs. Real Madrid – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige prvaka

Forma:
W L W W W
  • Wembley Stadium
  • Početak: 01. lipanj 21:00
Forma:
D D W W W
Borussia D.
Oba daju gol: Ne2.04
Real Madrid
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je ove subote veliko finale Lige prvaka na Wembleyju u Londonu, gdje će snage odmjeriti Borussia Dortmund i Real Madrid.

Malotko je ove sezone računao na žuto-crne, no momčad Edina Terzića svejedno je prošla “skupinu smrti” i probila se pokraj PSV-a, Atletica i PSG-a, na korak do osvajanja trofeja. Borussia podsjeća na svoju generaciju iz 1997. godine, na koju stručnjaci također nisu ozbiljno računali u elitnom klupskom nogometnom natjecanju, no unatoč tome postala je prvakom Europe.

Dortmundski navijači nadaju se reprizi, ali bit će iznimno teško. Morat će u ofenzivi efikasan ponovo biti Niclas Füllkrug, a mnogo se očekuje i od darovitog Donyella Malena, iza kojeg je vrlo kvalitetna sezona.

Borussia još ima Karima Adeyemija, jednog od najbržih krilnih napadača na svijetu. Ne zaboravimo ni Juliana Brandta koji se odlično ubacuje prema naprijed, dok se za čvrstinu u sredini terena brine Marcel Sabitzer.

Što se obrane tiče, Gregor Kobel pokazao se sasvim solidan među vratnicama i nije primio gol u dvije utakmice polufinala. Mats Hummels pak uspješno rukovodi zadnjom linijom, a tu je i Nico Schlotterbeck koji je jedno od najugodnijih otkrića u 2024. godini.

S druge strane, Real Madrid ganja svoju 15. titulu prvaka Europe. Ima dvostruko više naslova od ostalih europskih velikana, što dovoljno govori o vrijednosti “kraljevskog” kluba. Posebno je moćan kad ga vodi Carlo Ancelotti, Talijan željan osvajanja svoje četvrte europske krune.

Real ima najbolja krila na svijetu, Viniciusa Juniora i Rodryga, a tu je i sjajni Jude Bellingham koji se odlično snalazi u ofenzivi ove sezone. Federico Valverde i Eduardo Camavinga drže pak sredinu terena, a impresivan je u svojoj oproštajnoj sezoni i Toni Kroos.

Naš Luka Modrić možda neće početi od prve minute, no očekujemo ga na terenu u nastavku utakmice. Što se pak obrane tiče, Ancelotti mora odlučiti hoće li na gol stati Thibaut Courtois ili Andrij Lunin. Zadnju liniju pak drži Antonio Rüdiger, itekako motiviran pokazati se protiv svojih sunarodnjaka.

U svakom slučaju, pred nama je veliko finale na Wembleyju, u kojem je jasno tko je favorit, no svejedno bi nijanse mogle odlučivati o pobjedniku…

Prethodni dvoboji:
06.12.17 Real Madrid3:2Borussia Dortmund LP
26.09.17 Borussia Dortmund1:3Real Madrid LP
07.12.16 Real Madrid2:2Borussia Dortmund LP
27.09.16 Borussia Dortmund2:2Real Madrid LP
08.04.14 Borussia Dortmund2:0Real Madrid LP

Izostanci i ozljede:

Real Madrid: Bensebaini R. (ozljeda koljena), Haller S. (ozljeda gležnja).

Borussia Dortmund: Alaba D. (ozljeda koljena).

Borussia ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog europskog ugleda, što zbog individualne kvalitete, online kladionice daju velike šanse Realu da sve riješi već u regularnom dijelu utakmice.

Mi pak smatramo da nas čeka i treće tvrdo europsko finale u posljednja dva tjedna. U ovoj utakmici više će se paziti na obranu, nego jurišati prema naprijed. Zato je naša glavna preporuka oklada oba tima NE daju gol, uz koeficijent 2.04 u kladionici 20bet.

Ima svakako smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz tečaj 2.02. Neki će odigrati i okladu da gol NE pada u oba poluvremena, na što možete dobiti koeficijent 2.20.

Ako pak želite podebljati tečaj na Ancelottijevoj družini, bet365 vam nudi dvije zanimljive opcije. Prva je oklada da Real pobjeđuje bez primljenog gola, uz koeficijent 2.75, dok ćete dobiti 2.50 ako odigrate poluvrijeme/kraj 2/2. To postaje dobitno ako madridski klub povede u prvom dijelu i zadrži prednost do kraja regularnog dijela utakmice.

Kladiti se možete i na kartone. Pa je tečaj 2.20 na manje od 3.5 kartona, što je realan scenarij u ovoj utakmici u kojoj ne očekujemo previše tenzija na travnjaku, unatoč visokom ulogu. Kvota je pak 1.99 da Borussia Dortmund dobiva više kartona, što je još jedna opcija koja je zanimljiva iskusnim igračima.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce. Pa ćete tako dobiti 2.50 na Viniciusa Juniora, a 2.75 ako tipujete da će zabiti Jude Bellingham. S druge strane, tečaj je 4.75 na Niclasa Füllkruga, a 6.00 da će Karim Adeyemi poentirati u finalu…

U kladionici 20bet igrač ima pravo na besplatne oklade u vrijednosti do 1000 €, iskoristive na finalu Lige prvaka!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024