Chelsea vs Manchester City – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
D L L W L
  • Stamford Bridge
  • Početak: 18. kolovoz 17:30
Forma:
D W D L L
DOMAĆIN 4.00
Remi 4.10
GOST 1.83
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Engleski Premiership krcat je derbijima, a prvi je na rasporedu već na otvaranju prvenstva. Bit će to dvoboj Chelseaja i Manchester Cityja u Londonu, repriza utakmice koja je prošle godine završila rezultatom 4:4.

Domaća momčad pod novim trenerom Enzom Marescom po običaju je neumjereno kupovala tijekom ljeta. U klub je doveden Pedro Neto kao značajno pojačanje na poziciji desnog krila, dok je kvaliteta ostalih pridošlica upitna.

No, u ekipi su već od prije neki kvalitetni igrači, poput Colea Palmera iza kojeg je briljantna sezona i trebao bi ponovo biti prva violina Chelseaja. Ovaj 22-godišnji ofenzivni veznjak uvijek je motiviran u dvobojima protiv Cityja, jer Guardiola nije prepoznao njegov talent i olako ga je pustio iz kluba prošle godine.

Chelsea u novu sezonu ulazi bez značajnih ozljeda, što znači da je i Christopher Nkunku napokon spreman. Bit će zanimljivo vidjeti može li dobiti minutažu u skladu sa svojim talentom. Noni Madueke i Conor Gallagher također se nadaju eksplodirati već ovog ljeta, nakon što su imali povremenih bljeskova u prethodnoj godini.

Što se pak obrane tiče, domaćinu će faliti Reece James koji odrađuje suspenziju, no Trevoh Chalobah i suigrači pokušat će odigrati bolje nego na istom stadionu prije godinu dana, kada su u golijadi primili čak četiri gola.

Isto vrijedi i za momčad koju vodi Pep Guardiola. Manchester City izgubio je važne bodove u dvobojima protiv Chelseaja u prošloj sezoni i ne želi da se to ponovi, pogotovo ne spomenuti 4:4 remi.

Sada sve kreće od nule, a Erling Haaland se nada boljoj sezoni od prošle, u kojoj su ga ozljede sputavale, a i nije bio pretjerano efikasan u važnim utakmicama. Guardiola se pak riješio Juliana Alvareza, što je upitan potez, no u klub je stigao daroviti brazilski napadač Savinho.

Od Phila Fodena se očekuje da ponovo bude čvrsta podrška napadačima iz drugog plana, a u sličnoj ulozi je i Bernardo Silva na desnom krilu. Jeremy Doku također bi trebao dobiti minutažu na lijevoj strani, a igrom će po običaju rukovoditi Kevin de Bruyne u sredini.

Uz sve to, bit će zanimljivo vidjeti hoće li Joško Gvardiol krenuti u istom stilu kao što je završio prethodnu sezonu. Minutažu očekujemo da će dobiti i Mateo Kovačić. U obrani Cityja pak i dalje vlada Ruben Dias, a među vratnicama Ederson. Dakle, aktualni prvak Engleske ima sve potrebno za dobar start sezone, no morat će se pomučiti za pobjedu na Stamford Bridgeu ove nedjelje…

Prethodni dvoboji:
03.08.24 Manchester City4:2Chelsea PRI
20.04.24 Manchester City1:0Chelsea FAC
17.02.24 Manchester City1:1Chelsea PL
12.11.23 Chelsea4:4Manchester City PL
21.05.23 Manchester City1:0Chelsea PL

Izostanci i ozljede:

Chelsea: Reece James (kartoni).

Manchester City: Bobb O. (ozljeda stopala).

ManCity zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je to već postao običaj, najbolje online kladionice proglasile su Manchester City favoritom u ovoj utakmici, bez obzira na to što Chelsea igra kod kuće.

Radi se o momčadima koje su igrale prijateljski dvoboj prije samo dva tjedna, u kojem je City uvjerljivo pobijedio. Pa iako to ne znači ništa, smatramo da Guardiola u ovom trenutku ima bolje posloženu momčad i neće dopustiti novi kiks u Londonu. Zato naši savjeti za sportsko klađenje započinju preporukom oklade na pobjedu Manchester Cityja, uz tečaj 1.83 u kladionici 20bet.

Očekujemo da utakmica počne rezervirano, a zatim se potpuno rasplamsa. Zbog toga ima smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti koeficijent 1.98.

Kad znamo kako je završio posljednji dvoboj na Stamford Bridgeu, tada zanimljivo počinje djelovati i oklada na više od 3.5 gola na utakmici, što ide uz kvotu 2.24.

Kladiti se možete i na kornere. Pa je tako tečaj 2.00 na više od 10.5 kornera na utakmici, što nikog ne bi iznenadilo u dvoboju ove dvije ofenzivne ekipe.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, kvota je 2.00 da će zabiti Erling Haaland, dok ćete dobiti 4.33 na pogodak Kevina de Bruynea. S druge strane, tečaj je 3.00 na gol Colea Palmera, a 3.50 ako tipujete na Christopha Nkunkua.

Za kraj, tu je oklada da isti igrač postiže dva gola na utakmici, uz kvotu 3.70, što je čest slučaj u Premiershipu, pogotovo kad igraju klubovi krcati zvijezdama, poput Chelseaja i Manchester Cityja…

Kladionica Mozzart nudi svojim igračima bonus do 400 €, iskoristiv na utakmicama engleskog Premiershipa!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top