Danska vs. Švedska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava prijateljske utakmice

Forma:
W D L W W
  • Parken Stadium
  • Početak: 05. lipanj 19:00
Forma:
W L W W L
DOMAĆIN 1.92
Remi 3.52
GOST 3.80
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Tjedan uoči početka nogometnog Eura svoju pripremnu utakmicu u Kopenhagenu igra Danska, a protivnik joj je reprezentacija Švedske.

Domaća momčad pod izbornikom Kasperom Hjulmandom uvrštena je među deset favorita Europskog prvenstva, no istina je da je u laganom padu. Njezine najveće zvijezde više nisu na vrhuncu pa je teško vjerovati da ova momčad može ponoviti plasman u polufinale, ostvaren na prethodnoj reprezentativnoj smotri Starog kontinenta.

Danska doduše još uvijek ima nekoliko zvučnih imena u svojim redovima. Najveći potencijal trebao bi posjedovati Rasmus Højlund, mladi napadač Manchester Uniteda. No, iza njega je osrednja sezona pa je pitanje može li povući svoju reprezentaciju prema naprijed na turniru u Njemačkoj.

U napadu su još iskusni Yussuf Poulsen i mladi Andreas Skov Olsen, a u sastavu je i pomalo zaboravljeni Kasper Dolberg, 26-godišnjak koji se može pohvaliti bitnim golovima za reprezentaciju. U sredini pak i dalje djeluje Christian Eriksen, no nije na svom vrhuncu. Zato je Mathias Jensen vrlo opasan i sigurno će dobiti solidnu minutažu na ovom turniru.

Što se pak obrane tiče, Andreas Christensen tu je definitivno središnja figura i najpouzdaniji branič. Simon Kjaer još se drži na poziciji kapetana, a Mads Hermansen čini se da ima prednost među golmanima.

S druge strane, švedska reprezentacija potonula je posljednjih godina i sada je Danac Jon Dahl Tomasson pokušava probuditi. Šveđani ne idu na Euro, već im ova utakmica služi tek za uigravanje za dvoboje Lige nacija na jesen te kvalifikacije za SP 2026.

U svojim redovima Šveđani imaju dvije zvijezde Premiershipa. Alexander Isak odlično je igrao ovog proljeća za Newcastle, a Dejan Kuluševski je imao zapažene nastupe u dresu Tottenhama. Tu je još Anthony Elanga koji ima potencijala u ofenzivi, dok mladi Hugo Larsson obećava u sredini terena.

Švedska još ima kapetana Victora Lindelöfa u zadnjoj liniji. No, obrana je slabiji dio momčadi pa se očekuje da bi golman Viktor Johansson mogao imati pune ruke posla na Parkenu, u dvoboju dvije reprezentacije koje su u vrlo dobrim odnosima još od one kontroverzne 2:2 utakmice na Euru 2004. godine…

Prethodni dvoboji:
11.11.20 Danska2:0Švedska PRI
02.06.18 Švedska0:0Danska PRI
11.01.18 Švedska1:0Danska PRI
17.11.15 Danska2:2Švedska EPK
14.11.15 Švedska2:1Danska EPK

Izostanci i ozljede:

Danska: Alexander Bah (ozljeda mišića).

Švedska: nema značajnih izostanaka.

Danska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog motivacije, što zbog kvalitete igračkog kadra, sportske kladionice proglasile su Dansku favoritom u ovoj nogometnoj utakmici.

Iako i Šveđani imaju nekoliko odličnih pojedinaca, mi se slažemo da Hjulmandova momčad ima prednost u ovom dvoboju. Ipak igra pred svojim navijačima, bolje je uigrana i više joj je stalo do trijumfa. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Danske, uz koeficijent 1.92 u kladionici 22bet.

Mogao bi to biti dvoboj u kojem pogodaka neće nedostajati. Zato će neki kladitelji odigrati i na zbroj golova, okladu na više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti 1.85 u kladionici bet365. Alternativa tome je pak oklada da gol pada u oba poluvremena, što ide uz tečaj 1.72.

Neki će odigrati i okladu da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, na što možete dobiti koeficijent 2.00. Ne zaboravimo ni okladu oba tima daju gol, uz tečaj 1.71, što je još jedan smjer u kojem bi mogla otići ova utakmica.

Kladiti se možete i na kornere. Pa tako imate priliku zgrabiti tečaj 2.37 na okladu na više od 9.5 kornera, što možemo zamisliti u jednoj ovakvoj ofenzivnoj utakmici.

Oprezni pak igrači su uočili i ono što nudi kladionica 20bet, kombinacijsku okladu na dvoznak 1X na Dansku uz više od 2.5 gola na utakmici. Na tu opciju možete dobiti tečaj 2.36.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.62 ako igrate na Rasmusa Højlunda, dok je tečaj 3.20 na Andreasa Skov Olsena. S druge strane, 3.40 je tečaj na Alexandera Isaka, a 4.75 na pogodak Dejana Kuluševskog.

Za kraj, spomenimo i tečaj 8.00 kojeg ćete dobiti na okladi na autogol, što je još jedan fenomen koji se sve češće događa na reprezentativnim utakmicama, čak i kad igraju oni najjači…

U kladionici Germania bonus do 1000 € moguće je koristiti na okršajima najjačih europskih reprezentacija!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024