Dinamo vs Hajduk – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
D W W W W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 15. rujan 20:00
Forma:
W D W L D
Dinamo
Manje od 2.5 gola2.00
Hajduk
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Domaći nogomet vraća se ovog petka na scenu u velikom stilu, derbijem HNL-a kojeg će u Zagrebu odigrati nogometaši Dinama i Hajduka.

Domaća momčad izgledala je impresivno pod Sergejom Jakirovićem ovog ljeta, sve dok nije remizirala prije dva tjedna protiv Rijeke na Rujevici. To znači da Dinamo ima dva boda prednosti uoči derbija ispred Hajduka i ne smije si priuštiti podbačaj.

Ovaj dvoboj igra se četiri dana prije okršaja “modrih” s Bayernom, no fokus zagrebačkih nogometaša definitivno će biti u potpunosti usmjeren na utakmicu sa Splićanima. Što se pak ozljeda tiče, problemi s mišićem Josipa Mišića utjecat će na Jakirovićev sastav, no kadar je dovoljno širok da pokrije i više od jednog važnog izostanka.

Dinamo ima brojna zanimljiva rješenja u napadu. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li koristiti Sandra Kulenovića od prve minute ili kao svog džokera s klupe. Radi se o najraspoloženijem pojedincu u momčadi na otvaranju sezone, dok se u derbiju svakako puno očekuje i od Brune Petkovića.

Jakirović još ima Marka Pjacu na desnom, a Arbera Hoxhu na lijevom krilu pa možemo reći da opasnost prijeti sa svih strana. U ofenzivu se također priključuje Martin Baturina kojeg je Dinamo uspio zadržati ovog ljeta i to je jako važno za ambicije aktualnog prvaka Hrvatske.

Što se pak obrane tiče, tu se francuska zadnja linija pokazuje sasvim solidnom, a u velikoj formi je i golman Ivan Nevistić, autor nekoliko prekrasnih obrana u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

S druge strane, Hajduk pod trenerom Gennarom Gattusom proživljava buran početak sezone. Ostao je bez Ivana Perišića koji je odlučio otići, a klub je morao napustiti i sportski direktor Nikola Kalinić. U Europi su Splićani doživjeli debakl protiv Ružomberoka, no zato u HNL-u i dalje solidno guraju te mogu preuzeti vodstvo pobjedom u derbiju.

Važna vijest za Hajduk svakako je dolazak Stipe Biuka koji će ojačati splitsku ofenzivu ove jeseni. U sredini terena pak središnja figura ostaje Ivan Rakitić, željan uzvratiti navijačima za podršku koju prima otkad je stigao ovog ljeta.

Gattuso u napadu nade polaže prije svega u Marka Livaju koji je proglašen najboljim igračem domaćeg prvenstva u kolovozu. Što se pak obrane tiče, tu postoji ponešto problema s ozljedama, no Hajduk ne igra ove sezone loše prema nazad i cilj mu je na Maksimiru odigrati još jednu vrlo čvrstu utakmicu…

Prethodni dvoboji:
03.04.24 Hajduk0:1Dinamo KUP
30.03.24 Hajduk0:1Dinamo HNL
17.12.23 Dinamo0:0Hajduk HNL
01.10.23 Hajduk1:0Dinamo HNL
21.07.23 Dinamo1:2Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Dinamo: Josip Mišić (ozljeda mišića), Sadegh Moharrami (ozljeda koljena), Mauro Perković (ozljeda koljena).

Hajduk : Fahd Moufi (ozljeda stražnje lože), Mihael Žaper (ozljeda koljena).

Hajduk ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Za razliku od prethodnih sezona, svaka hrvatska kladionica u ovom derbiju značajno je spustila koeficijent na pobjedu Dinama, do mjere da igrati čistu jedinicu i nije previše isplativo.

Mi pak smatramo da nas na Maksimiru čeka klasični tvrdi hrvatski derbi, u kojem će se igrati nervozno, a napadači neće imati mnogo prostora da se razmašu. I Jakirović i Gattuso skloni su zatvoriti prilaze svom golu, zbog čega naši nogometni tipovi za klađenje kreću preporukom oklade na manje od 2.5 gola na utakmici, uz tečaj 2.00 u kladionici bet365.

Neki će odigrati i okladu oba tima NE daju gol, uz tečaj 1.96 u kladionici 22bet. To postaje dobitno ako jedan od dva golmana sačuva svoju mrežu netaknutom. Dio igrača otići će korak dalje i uplatiti okladu da Hajduk ne zabija gol u petak, na što možete dobiti koeficijent 2.28.

Ako ste pak uvjereni u trijumf domaćina, postoje dva načina kako podebljati kvotu. Prva opcija je oklada na pobjedu Dinama bez primljenog gola, uz tečaj 2.75, dok ćete dobiti 2.60 ako odigrate poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Dinamo povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Kladiti se možete i na kornere. Pa tako možete uzeti tečaj 2.10 na više od 9.5 kornera na utakmici, što možemo zamisliti u ovom hrvatskom nogometnom derbiju.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.75, što nije rijetkost u utakmicama Dinama i Hajduka pa nikog ne bi iznenadilo da se udarac s bijele točke ponovi i u petak na Maksimiru…

Kladionica Rabona za skupljanje sličica nogometaša nudi bonus do 2000 €, iskoristiv na utakmicama HNL-a!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top