Dinamo vs Istra – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
D W W L W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 02. kolovoz 21:00
Forma:
D W L D L
Dinamo
Poluvrijeme/kraj: 1/11.90
Istra
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon dva mjeseca stanke HNL se ovog petka vraća na scenu. Prvi na travnjak izlazi aktualni prvak Hrvatske Dinamo, a protivnik će mu u Zagrebu biti Istra.

Domaća momčad nada se pobjedi pod vodstvom Sergeja Jakirovića koja bi potvrdila dobar rad na fizičkoj i taktičkoj spremi tijekom ljeta. “Modrima” će to biti prva utakmica u sezoni, budući da tek čekaju na nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka pa možemo reći da ih još uvijek okružuje mnogo nepoznanica.

Ipak, prijateljske utakmice pokazale su da Dinamo ima kvalitetu boriti se protiv suparnika visoke klase, uključujući i ukrajinski Šahtar od kojeg Jakirovićeva momčad nije izgubila u dvije utakmice.

Sada protiv Istre sve kreće od nule, a zagrebačke navijače svakako zanima kako će se u ekipu uklopiti povratnik Marko Pjaca. Ovaj daroviti krilni napadač odradio je odličnu povratničku sezonu u HNL-u u dresu Rijeke, a sada namjerava nastaviti u istom stilu u redovima Dinama.

Bruno Petković također je dio momčadi i sve je manje vjerojatno da će biti prodan. Arber Hoxha još je jedno zanimljivo rješenje koje Jakirović ima u ofenzivi, a tu je sada napokon i Luka Stojković koji se oporavio od teške ozljede koljena.

Jedno od zvučnih pojačanja svakako je i Marko Rog u veznoj liniji, od kojeg se očekuje da donese čvrstinu igri Dinama. Petar Sučić i Josip Mišić će biti pak zaduženi za dominaciju u sredini terena u utakmici protiv Istre.

Što se obrane tiče, tu je doveden mladi Španjolac Raul Torrente koji je vrlo zanimljivo rješenje na poziciji stopera, a od darovitog Maura Perkovića se očekuje da odigra još bolju sezonu od prethodne. Na golu Ivan Nevistić i dalje ima određenu prednost pa bi trebao istrčati u petak na Maksimiru.

S druge strane, Istru je prošle sezone preuzeo odlični talijanski stručnjak Paulo Tramezzani pa se sada od borbe za opstanak polako okreće prema ganjanju pozicija u gornjem dijelu ljestvice.

Istra nema puno zvučnih imena u svojim redovima, no ofenzivci poput Mateja Vuka i Matea Lisice svakako imaju potencijala. Ukrajinac Oleksandr Petrušenko odrađuje pak dobar posao u sredini terena, dok Dario Marešić definitivno može vrlo dobro odigrati u obrani.

No, unatoč solidnim pojedincima i kvalitetnom treneru Istru čeka teški zadatak ovog petka. Morat će maksimalno zbiti redove na Maksimiru, kako mreža Lovre Majkića ne bi završila napunjena do vrha…

Prethodni dvoboji:
07.04.24 Dinamo4:1Istra HNL
27.01.24 Istra0:1Dinamo HNL
08.10.23 Dinamo3:0Istra HNL
29.07.23 Istra0:3Dinamo HNL
22.04.23 Istra0:0Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Dinamo: Sadegh Moharrami (ozljeda koljena).

Istra: nema značajnih izostanaka.

Dinamo zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, najbolje online kladionice proglasile su Dinamo izrazitim favoritom u ovoj utakmici. Kvota na jedinicu je vrlo niska pa će ozbiljni igrači izbjegavati tipovanje na čistu pobjedu domaćina.

Mi pak vjerujemo da su se “modri” dobro spremili za početak HNL-a i da neće podbaciti u ovoj utakmici. Dinamo bi trebao dominirati od prve i posljednje minute, a pitanje pobjednika moglo bi biti rano riješeno. Zato naši savjeti za klađenje započinju preporukom oklade poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 1.90 u kladionici bet365. To postaje dobitno ako Jakirovićeva momčad povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Postoji još nekoliko načina kako možete podebljati tečaj tipujući na “modre”. Izdvajamo okladu da Dinamo zabija gol u oba poluvremena, na što možete dobiti kvotu 2.10. Tu je i hendikep F+2 iliti -1.5 na Dinamo, što ide uz koeficijent 1.88 u kladionici 22bet. Ova opcija donosi dobitak ako zagrebački klub pobijedi s najmanje dva razlike.

Tu su i kombinacijske oklade u kladionici 20bet. Od njih vrijedi spomenuti okladu na pobjedu Dinama uz više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti tečaj 1.86.

Ne zaboravimo ni oklade na kornere. Pa tako možete dobiti kvotu 2.20 na više od 9.5 kornera, što je sasvim moguće kad Dinamo igra kod kuće u hrvatskom nogometnom prvenstvu.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.75, što je još jedan scenarij koji se nerijetko događa u HNL-u, pogotovo u utakmicama u kojima neki od favorita igra protiv klubova iz sredine ili donjeg doma ljestvice…

Kladionica Mozzart daje 400 € svojim novim igračima, iskoristivih na casino igrama, ali i na utakmicama hrvatskih nogometnih klubova!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top