Elfsborg vs Rijeka – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Europske lige

Forma:
W D W L W
  • Boras Arena
  • Početak: 15. kolovoz 19:00
Forma:
D D W W D
Elfsborg
Manje od 2.5 gola2.01
Rijeka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Hrvatski nogometni klubovi pred različitim su izazovima ovog četvrtka. Među njima težak posao definitivno čeka Rijeku, na gostovanju kod Elfsborga u Europskoj ligi.

Momčad koju je godinu dana vodio Željko Sopić odigrala je 1:1 protiv Šveđana u prvoj utakmici pa sve ostaje otvoreno pred uzvrat. Riječani se nadaju da će njihov napad proraditi kad je to najvažnije, nakon razočaravajuće 0:0 utakmice u Varaždinu za vikend u HNL-u. Međutim, u međuvremenu je Sopić dobio otkaz, a momčad preuzeo Radomir Đalović.

Zanimljivo, Rijeka je ovog ljeta sačuvala mrežu protiv svih suparnika osim protiv Elfsborga. No, jedan primljeni gol u pet utakmica pokazuje da stoperski dvojac kojeg čine Niko Galešić i Stjepan Radeljić dobro funkcionira. Novi golman Josip Posavec također se solidno uklopio u momčad.

S druge strane, prema naprijed riječka momčad definitivno ima problema. Odlazak Marka Pjace pokazao se kao veliki gubitak, dok se na poziciji centarfora još traži igrač koji bi mogao napraviti prevagu. Minutaži se nada Franjo Ivanović, a klub tvrdi da je otpisao Jorgea Obregona koji je dugo bio odlično alternativno rješenje.

Ne zaboravimo ni Marca Pašalića koji je prošle sezone dogurao sve do hrvatske reprezentacije. Svojim dalekometnim udarcima i opasnim ubačajima s desne strane mogao bi Rijeku pogurati prema pobjedi, no morat će podići razinu svoje igre.

U sredini je pak Toni Fruk koji je dosta napredovao u 2024. godini, a isto vrijedi i za Niku Jankovića koji je ugodno iznenadio svojim nastupima u prethodnoj sezoni. Sve u svemu, Rijeka i dalje ima kvalitetne pojedince u svojoj momčadi, no malo je pala u odnosu na formu koja ju je držala na vrhu HNL-a sredinom prošle sezone.

Što se Elfsborga tiče, trener Oscar Hiljemark i njegovi igrači odrađuju solidan posao ovog ljeta, no daleko su od borbe za titulu u švedskom prvenstvu. To pokazuje da ova momčad ima svoje slabosti i to je ono što Rijeka treba iskoristiti.

Hendikep za Šveđane u ovoj utakmici svakako je crveni karton kojeg je Jalal Abdullai pokupio na Rujevici, strijelac pogotka iz prethodnog međusobnog okršaja. Zato je tu Michael Baidoo koji bi trebao predstavljati najveću opasnost za hrvatskog doprvaka, strijelac 6 golova u švedskom prvenstvu.

Arber Zaneli s Kosova još jedan je opasan igrač u domaćim redovima, a tu je i Šveđanin Simon Hedlund koji se odlično priključuje prema naprijed i efikasan je pred suparničkim golom. Dodajmo im još čvrstog kapetana Johana Larssona, kao i solidnog golmana Isaka Pettersona pa je jasno da nas čeka vrlo neizvjesna utakmica na Boras Areni ovog četvrtka…

Prethodni dvoboji:
08.08.24 Rijeka1:1Elfsborg EL

Izostanci i ozljede:

Elfsborg: Jalal Abdullai (crveni karton).

Rijeka: Marko Djuricin (zdravstveni problemi).

Elfsborg zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč prosječnim rezultatima ovog ljeta, sportske kladionice svejedno su proglasile Elfsborg favoritom u ovoj uzvratnoj utakmici.

Mi nismo sigurni da će to ići tako glatko. Rijeka se pokazala izuzetno čvrstom i neće se dati samo tako slomiti. Ni jedni ni drugi neće bezglavo jurišati prema suparničkom golu i jedan potez bi mogao odlučiti pobjednika. Zato naši savjeti za sportsko klađenje započinju preporukom oklade na manje od 2.5 gola u regularnom dijelu utakmice, na što možete dobiti kvotu 2.01 u kladionici 22bet.

Ako pak vjerujete da je hrvatska momčad u stanju barem se dokopati produžetka, ako ne i pobijediti, tu je oklada na dvoznak X2 na Rijeku, uz koeficijent 1.89. Alternativa tome je ono što nudi kladionica Rabona, okladu da Elfsborg zabija manje od 1.5 gola u regularnom vremenu, što ide uz kvotu 1.83.

Zanimljivo djeluje i oklada da gol NE pada u oba poluvremena, uz tečaj 2.11. Neki igrači odlučit će se i na okladu prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, na što možete dobiti kvotu 2.20.

Što se oklada na strijelce tiče, dobit ćete 3.50 na gol Franje Ivanovića, a 4.00 ako tipujete na Marca Pašalića. S druge strane, tečaj je 3.00 da će zabiti Michael Baidoo, a isto ćete dobiti i ako odigrate na Simona Hedlunda.

Za kraj, spomenimo i okladu na crveni karton, uz tečaj 5.00, što nikog ne bi iznenadilo da se dogodi u ovoj žestokoj utakmici, u kojoj pobjednik osigurava još pregršt europskih utakmica ove jeseni…

Kladionica Rabona za skupljanje sličica nogometaša dijeli bonus do 2000 €, iskoristiv na europskim utakmicama hrvatskih nogometnih klubova!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top