Finska vs Engleska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige nacija

Forma:
L L L D L
  • Helsingin Olympiastadion
  • Početak: 13. listopad 18:00
Forma:
L W W L W
Finska
Oba daju gol: Ne1.75
Engleska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove nedjelje nogometaši elitnog ranga Lige nacija miruju, no zato je u akciji druga po snazi razina ovog natjecanja. Tamo su se našli i nogometaši Engleske koji gostuju kod Finske u Helsinkiju.

Engleska je uspjela ispasti iz najjačeg ranga Lige nacija prošle sezone i sada se pod novim izbornikom Leejem Carsleyjem pokušava vratiti gdje joj je mjesto. No, neočekivani poraz kod kuće od Grčke maksimalno je zakomplicirao situaciju i više Englezi nemaju pravo na posrtaj ove jeseni.

Problem s kojim se Carsley mora trenutno nositi su ozljede. Pa tako Harry Kane nije potpuno spreman i očekuje se da bi mogao propustiti i ovu utakmicu, unatoč njezinoj važnosti. Zato se očekuje nastup Ollieja Watkinsa u ofenzivi, a minutažu bi mogao dobiti i Dominik Solanke.

Ostaje otvoreno pitanje forme Phila Fodena koji ne briljira posljednjih tjedana, dok Bukayo Saka također nije potpuno spreman pa će vjerojatno igrati pod ručnom kočnicom. Već dugo ne briljira niti Jude Bellingham, a pitanje je hoće li davati sve od sebe u ovakvoj utakmici Declan Rice i Cole Palmer.

No, barem je obrana već godina posložena kako treba. John Stones i Marc Guéhi pokazali su se kao dobar stoperski par na nedavnom Europskom prvenstvu, a Carsley na raspolaganju ima i niz kvalitetnih bekova, uključujući Kylea Walkera i Trenta Alexander-Arnolda. To bi trebalo biti dovoljno da Jordan Pickford ne bude najzaposleniji čovjek na travnjaku.

S druge strane, Finska koju vodi Markku Kanerva ozbiljan je kandidat za ispadanje u treći rang europskog reprezentativnog nogometa. Nema još osvojenih bodova ove jeseni u Ligi nacija i sve osim zadnjeg mjesta u grupi bilo bi iznenađenje za ovu selekciju.

Svejedno, Finci će se pokušati hrabro suprotstaviti moćnom suparniku. U svojim redovima imaju nekoliko solidnih igrača. Joel Pohjanpalo može biti opasan u vršku napada, a Glen Kamara i Fredrik Jansen posjeduju ponešto kvalitete u veznoj liniji.

Obrana pak nije jača strana domaće momčadi, ali barem ima golmana Bayer Leverkusena, Lukasa Hradeckog. Njega čeka izuzetno težak posao na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju ove nedjelje, u utakmici u kojoj Englezi nikako ne smiju ostati bez sva tri osvojena boda…

Prethodni dvoboji:
10.09.24 Engleska2:0Finska ULN
24.03.01 Engleska2:1Finska SPK
11.10.00 Finska0:0Engleska SPK
22.05.85 Finska1:1Engleska SPK
17.10.84 Engleska5:0Finska SPK

Izostanci i ozljede:

Finska: Teemu Pukki (ozljeda stražnje lože).

Engleska: Morgan Gibbs-White (ozljeda zgloba), Ezri Konsa (ozljeda mišića), Kobbie Mainoo (ozljeda lista), Harry Kane (nespreman).

Finska ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog kiksa protiv Grčke, što zbog manjka motivacije, najbolje online kladionice ponudile su višu kvotu na pobjedu Engleske nego što smo očekivali. No, i dalje je pretjerano niska da bi bila isplativa.

Mi pak smatramo da će se Englezi maksimalno uozbiljiti, jer došao je u pitanje njihov nogometni ugled. Trebali bi ovladati terenom u ovom dvoboju koji će se igrati vrlo čvrsto. Malo će biti prostora za napadače, pogotovo za domaće. Zato naši savjeti za klađenje započinju preporukom oklade oba tima NE daju gol, uz tečaj 1.75 u kladionici 20bet. To postaje dobitno ako barem jedna momčad ne primi pogodak.

Ako ste pak sigurni da će Englezi dominirati od prve do posljednje minute, postoje dva načina kako podebljati tečaj na gostima. Naime, imate pravo odigrati hendikep F+2 iliti -1.5 na Engleze, uz tečaj 1.90. To donosi dobitak ako Carsleyjeva momčad pobijedi s najmanje dva razlike. Tu je i oklada poluvrijeme/kraj 2/2, uz kvotu 1.76. Ona postaje dobitna ako Englezi povedu u prvih 45 minuta i pobijede na kraju.

Vrijedi spomenuti i kombinacijske oklade. Pa tako imate priliku odigrati pobjedu Engleske uz više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz tečaj 1.87. Naravno, dio igrača odigrat će i okladu Finska ne daje gol, što ide uz kvotu 1.83 u kladionici Rabona.

Ako se pak odlučite kladiti na strijelce, kvota je 2.10 da će zabiti Dominik Solanke, a 2.60 ako odigrate na Bukaya Saku. S druge strane, tečaj je 4.50 da će zabiti Joel Pohjanpalo, najbolji domaći ofenzivac.

Za kraj, spomenimo okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.65, što je sasvim realan scenarij u utakmicama u kojima Englezi igraju protiv reprezentacija s manjkom kvalitete u obrambenim redovima…

Kladionica Germania daje igračima bonus do 1000 €, iskoristiv na utakmicama nogometne Lige nacija!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top