Hajduk vs Slaven – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
D W W W W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 04. kolovoz 21:00
Forma:
L W W L D
Hajduk
Manje od 2.5 gola2.35
Slaven
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove nedjelje Hajduk otvara svoju sezonu u HNL-u, dvobojem na svom Poljudu protiv Slaven Belupa. Bit će to još jedna utakmica pred odlično ispunjenim tribinama, u kojoj se očekuje pobjeda domaćina.

Nema sumnje, splitski klub pod vodstvom Gennara Gattusa cilja osvajanje titule prvaka Hrvatske. Hajduk iza sebe već ima dvije natjecateljske utakmice protiv Torshavna s Farskih otoka, u kojima je upisao pobjedu i remi. Sada mora potvrditi da je spreman za najviše domete u domaćem prvenstvu.

Trebala bi to biti prva utakmica u kojoj će Ivan Rakitić startati od prve minute za svoj novi klub. Hajduk je s njim dobio zaista zvučno pojačanje, no tek ćemo vidjeti koliko je spreman iskusni hrvatski veznjak za HNL izazove.

Gattuso može računati i na Ivana Perišića u svojoj ofenzivi, još jednog igrača vrhunske klase koji je karijeru odlučio završiti u Splitu. Ni za njega nismo sigurni može li odigrati punih 90 minuta protiv Slavena, ali svakako donosi kvalitetu na travnjak.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Marko Livaja slagati s novim zvučnim imenima u Hajdukovima redovima, nakon što je godinama bio najveća klupska zvijezda. Od njega se očekuju golovi u nedjelju. Njih je prošle sezone zabio manje nego što su navijači očekivali.

Tijekom tjedna Emir Sahiti je kažnjen zbog nediscipline i nije putovao na Farske otoke. Gattuso sada mora odlučiti hoće li ga koristiti protiv Slavena ili će ga zadržati na hlađenju. Naravno, Talijan ne želi izazvati dugotrajno nezadovoljstvo u svlačionici, što mu se događalo u nekim prethodnim klubovima pa će vjerojatno dati priliku svom ofenzivnom veznjaku u nedjelju.

Što se pak obrane tiče, Gattuso je bazira na Filipu Uremoviću i Zvonimiru Šarliji, dok je Dario Melnjak i dalje na klupi. Na golu se pak zadržao Ivan Lučić, omiljeno rješenje i prethodnih trenera.

S druge strane, Slaven Belupo pod vodstvom Ivana Radeljića pokušat će još jednom izboriti opstanak i po mogućnosti završiti u sredini ljestvice.

U svojim redovima Slaven ima Roberta Murića u ofenzivi i to je čovjek na kojeg će Hajdukova obrana posebno morati paziti. Tomislav Štrkalj također ima potencijala, a tu je i mladi krilni napadač Matej Šakota od kojeg se očekuje da se pokaže u novoj sezoni.

No, u ovoj utakmici svakako je najveća odgovornost na obrani momčadi iz Koprivnice, predvođenoj kapetanom Tomislavom Božićem. Drugim riječima, Slaven će morati zbiti redove kako bi Ivan Šušak među vratnicama imao što manje posla. To je jedini recept za Koprivničane kako izbjeći poraz u Splitu…

Prethodni dvoboji:
20.04.24 Slaven0:1Hajduk HNL
11.02.24 Hajduk4:0Slaven HNL
27.10.23 Slaven0:1Hajduk HNL
13.08.23 Hajduk3:0Slaven HNL
19.05.23 Slaven0:1Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Mihael Žaper (ozljeda koljena).

Slaven: nema značajnih izostanaka.

Slaven ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog ugleda, što zbog kvalitete igračkog kadra svaka hrvatska kladionica proglasila je Hajduk izrazitim favoritom u ovoj nedjeljnoj utakmici.

Mi pak smatramo da će Gattuso nastaviti sa svojim tvrdim nogometom kakvog je njegovao i dok je radio u Italiji. Hajduk će ponovo ići na sigurnu pobjedu bez rizika, uz minimalan prostor za suparničke napadače. Zato naši tipovi za klađenje započinju preporukom oklade na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola na utakmici, što ide uz tečaj 2.35 u kladionici bet365.

Po istoj logici ima smisla i oklada oba tima ne daju gol, uz kvotu 1.77, što postaje dobitno ako barem jedan golman sačuva mrežu netaknutom. Možete otići i korak dalje te odigrati da Slaven ne zabija gol na Poljudu, uz kvotu 1.83 u kladionici Rabona.

Ako ste pak uvjereni da Splićani imaju kvalitetu više u odnosu na suparnika, postoje dvije zanimljive opcije kako podebljati tečaj. Pa tako možete odigrati pobjedu Hajduka bez primljenog gola, uz kvotu 2.10, dok je koeficijent 1.83 na okladi poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Gattusova momčad povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Kladiti se možete i na kornere. Kvota je 2.00 na više od 9.5 kornera, što možemo zamisliti u ovoj utakmici na Poljudu u nedjelju.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.65. To nikog ne bi iznenadilo, budući da upravo u ovakvim utakmicama HNL-a suci najčešće pokazuju na bijelu točku…

Kladionica 22bet dijeli bonus od 122 € svojim korisnicima, iskoristiv na utakmicama HNL-a!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top