Hrvatska vs Poljska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige nacija

Forma:
L D D L W
  • Opus Arena
  • Početak: 08. rujan 20:45
Forma:
W D L L W
Hrvatska
Oba daju gol: Da1.84
Poljska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove nedjelje Hrvatska nastavlja svoj nastup u elitnom rangu Lige nacija, gdje će u Osijeku snage odmjeriti s nogometašima Poljske.

Naša izabrana vrsta izgubila je od Portugala u četvrtak, u neizvjesnoj utakmici u kojoj je domaćin odlučujući prednost osigurao u prvom poluvremenu. Sada Zlatko Dalić i njegovi nogometaši više nemaju pravo na kiks, jer Poljaci su trijumfirali kod Škotske i tako došli u odličnu poziciju u borbi za drugo mjesto u grupi.

Hrvatska reprezentacija zapravo i nije loše igrala u Portugalu. Mateo Kovačić bio je odličan u sredini terena, a Luka Modrić također je odigrao solidnu utakmicu. Navijačima se svidio i nastup Igora Matanovića, mladog centarfora koji je ušao u završnici i u nekoliko se navrata našao u izglednim situacijama za postizanje pogotka.

Pred Dalićem je sada odlučiti hoće li osvježiti sastav ili će se držati onih koji su igrali u uvodnoj utakmici Lige nacija. Zanimljivo, ni Ante Budimir ni Bruno Petković uopće nisu igrali protiv Portugala, a sada se očekuje da jedan od njih dvojice ipak dobije minutažu.

Priliku zaigrati mogao bi dobiti i mladi Martin Baturina, od kojeg se očekuje da se priključi Modriću i Kovačiću u sredini terena u ovom ciklusu. Mario Pašalić još je jedno rješenje koje Dalić ima u ofenzivi, a tu je i Andrej Kramarić koji u Bundesligi ovog ljeta nastavlja trpati golove.

Što se pak obrane tiče, Dalić je probao s trojicom u zadnjoj liniji protiv Portugalaca. Vidjet ćemo hoće li igrati slično i protiv Poljske, s Joškom Gvardiolom i Josipom Šutalom koji bi trebali u nedjelju startati od prve minute.

S druge strane, Poljska koju i dalje vodi Michal Probierz utrpala je tri komada Poljskoj, no pobjedu je izborila zahvaljujući dva udarca s bijele točke. Svejedno, vodila je većim dijelom utakmice i tako pokazala u Glasgowu da se može ravnopravno suprotstaviti i Hrvatskoj.

U poljskim redovima i dalje je središnja figura Robert Lewandowski. Iskusni napadač tražit će maksimalnu koncentraciju hrvatske obrane. Krzysztof Piatek još je jedan opasan ofenzivac koji uvijek može svojim potezima zakomplicirati utakmicu, dok sredinu terena drže Sebastian Szymanski i Piotr Zielinski.

Novost u Poljskoj je to što je mjesto među vratnicama preuzeo Marcin Bulka, a u zadnjoj liniji igraju ugledna imena, poput Jakuba Kiwiora i Jana Bednareka. U svakom slučaju, u pitanju je vrlo ozbiljna reprezentacija s kojom će Hrvatska definitivno imati posla u Opus Areni…

Prethodni dvoboji:
16.06.08 Poljska0:1Hrvatska EP
03.06.06 Hrvatska0:1Poljska PRI
12.02.03 Hrvatska0:0Poljska PRI

Izostanci i ozljede:

Hrvatska: Lovro Majer (ozljeda gležnja), Josip Stanišić (ozljeda mišića), Martin Erlić (ozljeda mišića), Josip Juranović (ozljeda zgloba).

Poljska: nema značajnih izostanaka.

Hrvatska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč poraz od Portugala i nesigurnim nastupima na Europskom prvenstvu, online kladionice svejedno su proglasile Hrvatsku jasnim favoritom u ovoj utakmici.

Mi pak mislimo da će dvoboj biti kompliciran za našu reprezentaciju. Zapravo, i jedni i drugi su pokazali u četvrtak da bolje igraju prema naprijed, nego prema nazad. Vjerujemo da će obje momčadi imati izrazite prilike za postizanje pogodaka. Zbog toga naši tipovi za klađenje započinju preporukom oklade oba tima daju gol, uz tečaj 1.84 u kladionici 20bet.

Po istoj logici zanimljivo djeluje i oklada na više od 2.5 gola na utakmici, na što možete uzeti tečaj 1.81 u kladionici 22bet. Neki će odigrati i okladu da gol pada u oba poluvremena, što ide uz koeficijent 1.70.

Ako pak vjerujete da će Dalićeva reprezentacija odigrati svoju najbolju utakmicu u 2024. godini, postoje dvije opcije za koje se možete odlučiti. Prva je oklada na pobjedu Hrvatske, uz koeficijent 1.72, dok ćete dobiti 1.70 ako odigrate da Hrvatska zabija više od 1.5 gola na utakmici.

Možete se odlučiti i na kombinacijsku okladu. Izdvajamo okladu na dvoznak 1X na Hrvatsku uz više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti tečaj 2.22.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo. Naime, odnos Hrvatske i Poljske još će biti lakše ocijeniti nakon što dvoboj u Osijeku počne. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz tečaj koji će se kretati oko 2.00 djeluje obećavajuće. No, pojavit će se i druge zanimljive opcije tijekom utakmice pa imajte upaljenu omiljenu kladionicu u nedjelju navečer i reagirajte čim uočite kvotu za koju ste sigurni da prolazi…

Kladionica 20bet nudi svojim igračima besplatne oklade u vrijednosti do 1000 €, iskoristive na utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top