Hrvatska vs. Sjeverna Makedonija – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava prijateljske utakmice

Forma:
W D W W L
  • Rujevica
  • Početak: 03. lipanj 19:00
Forma:
L D D L W
Hrvatska
Poluvrijeme/kraj: 1/11.83
Sj. Makedonija
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Samo dva dana nakon finala Lige prvaka počinju pripreme za Europsko prvenstvo u nogometu, utakmicom u Rijeci između Hrvatske i Sjeverne Makedonije.

Naša reprezentacija nada se pozitivnom rezultatu u svom prvom pripremnom nastupu, no još je važnije izbjeći ozljede. Zato izbornik Zlatko Dalić neće forsirati one koji su umorni, načeti ili nespremni, već će igrati igrači kojima fali minutaža.

Dalić je najavio kako će Ivan Perišić startati od prve minute i odigrati 60 minuta. Bit će to odlična provjera mogućnosti brzonogog krilnog napadača. U Hajduku je već imao priliku igrati nakon ozljede koljena, no ostaje nepoznanica može li napraviti razliku na travnjaku na najvišem nivou nogometa.

U središnjem dijelu napada trebao bi svoje mjesto zauzeti Bruno Petković, iza kojeg je odlična sezona u Dinamu. Impresivan je u posljednje vrijeme i Andrej Kramarić, a vjeruje se da će svoju priliku u ovoj utakmici dobiti i daroviti Martin Baturina.

U veznoj pak liniji Mateo Kovačić bi trebao voditi glavnu riječ, dok Luka Modrić ostaje još koji dan na odmoru, kao i Marcelo Brozović. Lovro Majer pak jedva čeka pokazati se na travnjaku, a isto vrijedi i za Martina Erlića na poziciji stopera koji pokušava izboriti mjesto u prvih 11 na Euru.

Među vratnicama bi trebao biti Dominik Livaković, jedan od naših junaka u Kataru, dok bi pozicije bekova mogli držati Josip Juranović i Borna Sosa.

S druge strane, Sjeverna Makedonija možda je igrala na prethodnom Euru, no ovaj put se nije našla među sudionicima velike nogometne smotre. Zato pod izbornikom Blagojem Milevskim ova momčad dolazi u Hrvatsku tek se malo uigrati za buduća natjecanja.

U makedonskim redovima vrijedi izdvojiti Eljifa Elmasa koji već godinama igra odličan nogomet. Tu je i Aleksandar Trajkovski kojeg smo upoznali ove sezone u HNL-u, dok Bojan Miovski također posjeduje potencijal u napadu. Spomenimo još Stolea Dimitrievskog, golmana španjolskog Raya koji ima dobru reputaciju. Na Rujevici se očekuje da bi trebao imati pune ruke posla…

Prethodni dvoboji:
06.12.17 Sjeverna Makedonija1:2Hrvatska SPK
26.09.17 Hrvatska1:0Sjeverna Makedonija SPK
07.12.16 Sjeverna Makedonija2:0Hrvatska EPK
27.09.16 Hrvatska2:1Sjeverna Makedonija EPK
08.04.14 Sjeverna Makedonija0:1Hrvatska PRI

Izostanci i ozljede:

Hrvatska: Luka Modrić (pošteda), Marcelo Brozović (pošteda), Nikola Vlašić (ozljeda mišića).

Sjeverna Makedonija: Enis Bardhi (ozljeda ramena), Darko Čurlinov (bolest).

Hrvatska zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

S obzirom na razliku u klasi, ali i motivaciju, online kladionice očekivano su ponudile prilično nisku kvotu na pobjedu Hrvatske u ovoj utakmici.

Mi unatoč tome vjerujemo da ima smisla tipovati na hrvatsku reprezentaciju. Sastav koji će Dalić izvesti na travnjak trebao bi biti vrlo jak, zbog čega je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 1.83 u kladionici bet365. To postaje dobitno ako Hrvatska povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Bit će to opuštena utakmica u kojoj će obrane ostavljati prostor suparničkim ofenzivama. Zbog toga zanimljivo djeluje čak i oklada oba tima daju gol, uz tečaj 2.26 u kladionici 20bet. Po istoj logici neki će odigrati i na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na Rujevici, na što možete dobiti kvotu 1.72.

U kladionici 22bet ističe se pak oklada da drugi gol pada do 55. minute ili ranije, što ide uz koeficijent 1.90. Neki će odigrati i okladu na više od 8.5 kornera na utakmici, na što možete uloviti tečaj 2.00.

Spomenimo još i kombinacijsku okladu na pobjedu Hrvatske uz više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti 1.84. Radi se o još jednom scenariju koji bi se lako mogao dogoditi ovog ponedjeljka.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.37 ako tipujete na Andreja Kramarića, dok je kvota 2.75 na pogodak Brune Petkovića. S druge strane, tečaj je 6.50 na gol Bojana Miovskog, najizglednijeg strijelca u gostujućim redovima.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 3.00, što nikog ne bi iznenadilo u utakmici u kojoj napadači ipak igraju u brzini više u odnosu na braniče…

U kladionici 22bet bonus od 122 € iskoristiv je na utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024