Hrvatska vs Škotska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige nacija

Forma:
W L D D L
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 12. listopad 18:00
Forma:
L L L D L
Hrvatska
Oba daju gol: Ne1.85
Škotska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove subote Hrvatska se napokon vraća u akciju u nogometnoj Ligi nacija, na domaćem terenu u Zagrebu protiv nogometaša Škotske.

Reprezentacija koju vodi Zlatko Dalić natjecanje je započela porazom u gostima kod Portugala, no nakon toga je pobijedila Poljsku kod kuće. Prema novim pravilima dvije momčadi idu dalje iz skupine na završnicu pa su naši u solidnoj poziciji. Sada je samo potrebno ne kiksati kroz utakmice koje čekaju Hrvatsku u listopadu.

Prva se igra na Maksimiru protiv neugodnih Škota. Riječ je o reprezentaciji s kojom su se naši godinama mučili, pogotovo u kvalifikacijama za SP u Brazilu, kada je Hrvatska izgubila i kod kuće i u gostima. No, na Europskom prvenstvu 2021. godine pod Dalićem su hrvatski nogometaši bez problema pobijedili usred Glasgowa.

Sada se opet očekuje pobjeda Hrvatske, jer nositelji igre su u vrlo dobroj formi. Pa je tako Luka Modrić puno bolje otvorio ovu sezonu od prošle te ponovo ima važnu ulogu u redovima Reala. Mateo Kovačić se pak uspio izboriti za minutažu u Manchester Cityju te je sjajno koristi.

Očekuje se u ovoj utakmici da zaigra prema naprijed i Luka Sučić koji u zadnje vrijeme djeluje impresivno u redovima Sociedada. U napadu pak Dalić sve više preferira mladog Igora Matanovića na poziciji centarfora, dok bi svoje mjesto u ofenzivi mogao pronaći i Bruno Petković.

Što se obrane Hrvatske tiče, tu ima ponešto izostanaka pa bi Duje Ćaleta-Car mogao dobiti priliku na poziciji stopera, dok Joško Gvardiol nastavlja na mjestu lijevog beka.

S druge strane, Škotska koju vodi Steve Clarke nema još osvojenih bodova ove jeseni u Ligi nacija. No, istina je da je tijesno izgubila i od Portugala i od Poljske. Ipak, dojam je da je ova momčad u silaznoj putanji, čemu je svjedočio i nedavni neuvjerljivi nastup na Europskom prvenstvu.

Kao i uvijek Škoti će polagati nade u Scotta McTominaya koji često spašava Manchester United u Premiershipu. Tu je i Andy Robertson kao jedan od najboljih bekova na svijetu, a potencijala svakako ima i mladi Billy Gilmour.

U napadu se prilici pak nada Lindon Dykes koji je u solidnoj formi, a u kadru je još Che Adams koji može biti opasan ako mu se ostavi prostora. U svakom slučaju, Škotska na Maksimir dolazi s respektabilnom momčadi, no po kvaliteti definitivno zaostaje za hrvatskom izabranom vrstom…

Prethodni dvoboji:
22.06.21 Hrvatska3:1Škotska EP
15.10.13 Škotska2:0Hrvatska SPK
07.06.13 Hrvatska0:1Škotska SPK
26.03.08 Škotska1:1Hrvatska PRI
01.09.01 Škotska0:0Hrvatska SPK

Izostanci i ozljede:

Hrvatska: Marin Pongračić (ozljeda mišića), Josip Stanišić (ozljeda zgloba), Josip Juranović (ozljeda gležnja).

Škotska: Angus Gunn (ozljeda zgloba), Greg Taylor (ozljeda lista), Scot McKenna (ozljeda stražnje lože), John McGinn (ozljeda tetive).

Škotska ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč mučenju u većini utakmica u 2024. godini, sportske kladionice svejedno su proglasile Hrvatsku izrazitim favoritom u dvoboju protiv Škotske.

Mi pak smatramo da nas na Maksimiru očekuje iznimno čvrsta utakmica u kojoj napadači neće dobiti previše prostora da se razmašu. Ne možemo zamisliti da se ovaj dvoboj pretvori u golijadu, kao što nije ni prethodni protiv Poljske. Zato naši tipovi kladionica započinju preporukom oklade oba tima NE daju gol, uz tečaj 1.85 u kladionici 20bet. To postaje dobitno ako jedna od momčadi sačuva svoju mrežu.

Momčad koja će teže zabiti svakako je ona gostujuća. Zato ima smisla i oklada da Škotska ne zabija gol, na što možete dobiti tečaj 2.10 u kladionici Rabona. Neki će se pak odlučiti i za okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz koeficijent 2.09. To je scenarij koji se često događa kada međusobno igraju renomirane europske reprezentacije.

Ako pak smatrate da je Dalićeva momčad klasa za sebe u ovoj utakmici, postoje dva načina kako podebljati kvotu na domaćina. Pa tako možete odigrati pobjedu Hrvatske bez primljenog gola, uz tečaj 2.50, a isto ćete dobiti i na okladi poluvrijeme/kraj 1/1. To donosi dobitak ako naši povedu u prvih 45 minuta i pobijede na kraju.

Što se klađenja na strijelce tiče, tečaj je 2.50 da će Igor Matanović zabiti prvijenac baš u ovoj utakmici, dok je kvota 3.10 na Bruni Petkoviću. S druge strane, dobit ćete 5.00 ako zabije Lyndon Dykes, a isto i ako tipujete na Che Adamsa.

Za kraj, spomenimo tečaj 1.83 na okladu da nema kartona u prvih 30 minuta utakmice, što bi se moglo dogoditi u dvoboju dvije momčadi među kojima u brojnim međusobnim okršajima nikad nije bilo trzavica…

Kladionica 20bet daje svojim igračima besplatne oklade u vrijednosti do 1000 €, iskoristive na utakmicama Hrvatske u Ligi nacija!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top