Italija vs Belgija – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige nacija

Forma:
W W L D L
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Početak: 10. listopad 20:45
Forma:
L W L D W
Italija
Dvoznak: 2X1.89
Belgija
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog tjedna nogometna Liga nacija vraća se na scenu, a već u četvrtak vrlo zanimljivu utakmicu u Rimu igraju nogometaši Italije i Belgije.

Domaća momčad pod izbornikom Lucianom Spallettijem ugodno je iznenadila u rujnu. Malotko je vjerovao da Talijani mogu pobijediti Francusku usred Pariza, no upravo se to dogodilo. Dodali su tome i trijumf protiv Izraela te se nalaze u odličnoj poziciji u vrlo jakoj grupi 2.

No, čeka ih sada još jedan ozbiljan izazov, jer igrat će protiv selekcije koja je već godinama u samom svjetskog vrhu, barem prema Fifinoj ljestvici. Ipak, Italija je napunjena optimizmom i s dobro raspoloženim Mateom Reteguijem u napadu vjeruje da može do još jednog pozitivnog rezultata.

Giacomo Raspadori još je jedan talijanski ofenzivac koji izgleda dobro na terenu posljednjih tjedana, a tu je i Sandro Tonali koji se vratio u momčad nakon što je godinu dana izbivao zbog skandala s klađenjem.

Davide Frattesi i Nicolo Fagioli također se nadaju minutaži u sredini terena, a Italija je vrlo jaka i na bočnim pozicijama. Tu vrijedi izdvojiti Federica Dimarca koji igra impresivno u 2024. godini, dok je korak naprijed prelaskom u Arsenal napravio i Ricciardo Calafiori.

Dodajmo tome Alessandra Bastonija na poziciji stopera, kao i Gianluigija Donnarummu među vratnicama pa je jasno da ova talijanska reprezentacija ipak ima više potencijala od onog što je pokazala na nedavnom Europskom prvenstvu.

S druge strane, Belgija pod izbornikom Domenicom Tedescom nije uspjela napraviti isto što i Italija u gostima kod Francuza te će se morati pomučiti ako želi izboriti nastup na završnici Lige nacija.

Problem za Belgijce svakako je izostanak Kevina de Bruynea, veznjaka oko kojeg se godinama već vrti igra ove reprezentacije. Nema ni Romelua Lukakua na kojeg smo navikli u napadu belgijske reprezentacije, no i dalje je to momčad krcata kvalitetom.

Pa tako Lois Openda definitivno predstavlja opasnost na poziciji centarfora, dok sve bolje igra i Jeremy Doku na lijevom krilu. Charles de Ketelaere pak dobro poznaje talijanski nogomet i trebao bi dobiti priliku u ovoj utakmici, a tu je i Johan Bakayoko koji može napraviti razliku na desnoj strani.

Što se vezne linije tiče, Yuri Tielemans trebao bi odradio najveći dio posla, dok u zadnjoj liniji Wout Faes polako postaje sve pouzdaniji stoper. Koen Casteels pak i dalje drži mjesto među vratnicama i nada se da bi na rimskom Olimpicu mogao primiti manje golova od kolege na suprotnoj strani terena…

Prethodni dvoboji:
10.10.21 Italija2:1Belgija ULN
02.07.21 Belgija1:2Italija EP
13.06.16 Belgija0:2Italija EP
13.11.15 Belgija3:1Italija PRI
30.05.08 Italija3:1Belgija PRI

Izostanci i ozljede:

Italija: Federico Chiesa (ozljeda mišića), Moise Kean (ozljeda leđa), Destiny Udogie (ozljeda stražnje lože).

Belgija: Kevin de Bruyne (ozljeda zdjelice), Amadou Onana (ozljeda mišića).

Italija zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč potpunom fijasku na Europskom prvenstvu svaka hrvatska kladionica proglasila je Italiju jasnim favoritom u ovoj derbi utakmici.

Mi se s tim uopće ne slažemo. Pomak u igri talijanske momčadi postoji, ali radi se i dalje o vrlo ranjivoj reprezentaciji. Belgijci i bez De Bruynea mogu bez problema parirati svom suparniku i vjerujemo da neće završiti poraženi ovog četvrtka. Zato naši tipovi za klađenje započinju preporukom oklade dvoznak X2 na Belgiju, uz tečaj 1.89 u kladionici 22bet.

Radi se o utakmici koja bi mogla biti iznimno čvrsta, bez nekog srljanja prema naprijed. Zato ima smisla i oklada da gol NE pada u oba poluvremena, na što možete dobiti tečaj 1.92. Alternativa tome je oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz kvotu 2.04, što je još jedan scenarij koji možemo zamisliti u Rimu.

Kladiti se možete i na kornere. Kvota je 1.80 da će biti više od 8.5 kornera na ovoj utakmici, što je sasvim realan razvoj događaja kad igraju dvije ovako kvalitetne ekipe.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 4.00 na gol Loisa Opende u kladionici bet365, a 6.00 ako tipujete na Jeremyja Dokua. S druge strane, tečaj je 2.87 da će zabiti Mateo Retegui, a 3.25 ako odigrate na Giacoma Raspadorija.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđeni penal, uz tečaj 2.85, što bi mogao biti trenutak koji će presuditi pitanje pobjednika u ovom uzbudljivom reprezentativnom okršaju…

Kladionica Rabona za skupljanje sličica poznatih nogometaša dijeli bonus do 2000 €, iskoristiv na utakmicama nogometne Lige nacija!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top