Mađarska vs Nizozemska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige nacija

Forma:
D L W L L
  • Puskás Aréna
  • Početak: 11. listopad 20:45
Forma:
D W L W W
Mađarska
Manje od 2.5 gola2.23
Nizozemska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U petak se nastavlja akcija u Uefinoj nogometnoj Ligi nacija, s vrlo zanimljivom utakmicom koju će u Budimpešti odigrati Mađarska i Nizozemska.

Domaća momčad koju vodi izbornik Marco Rossi pokazala je posljednjih godina da može pružiti žestok otpor najboljima u Europi. Posebno je to došlo do izražaja na Europskom prvenstvu 2021. godine, kada je Mađarska igrala vrlo dobro u grupi protiv Portugala, Francuske i Njemačke.

Sličan uspjeh Mađari nisu ponovili ovog ljeta na Euru u Njemačkoj, no nadaju se novom uzletu ove jeseni. Ipak, poraz u rujnu 5:0 od Njemačke i remi s Bosnom i Hercegovinom pokazuju da ova selekcija ima svojih problema.

Svejedno, Mađare ne treba prerano otpisati. Uostalom, u svojim redovima imaju Dominika Szoboszlaija, ofenzivnog veznjaka koji se učvrstio u redovima Liverpoola. U napadu pak djeluje Barnabas Varga, a tu je i Roland Sallai koji može napraviti razliku pred suparničkim golom.

Obrana Mađarske pak zna biti čvrsta i dobro organizirana, pogotovo kad je vodi Willi Orban. Tako je i bilo u prethodnoj utakmici u Budimpešti, no ova selekcija još čeka na prvi postignuti pogodak u novom izdanju Lige nacija.

S druge strane, Nizozemska je pod Ronaldom Koemanom dogurala sve do polufinala Europskog prvenstva ovog ljeta, a nada se i plasmanu na završnicu Lige nacija.

Remi s Njemačkom i pobjeda protiv Bosne i Hercegovine stavili su Nizozemce u rujnu u odličnu poziciju. No, neuspjeh u Budimpešti mnogo bi toga zakomplicirao. Ipak, momčad koju u napadu predvodi opasni Cody Gakpo s pravom samouvjereno iščekuje početak ove utakmice.

Nizozemska osim Gakpa u napadu ima još nekoliko zanimljivih igrača. Joshua Zirkzee pojačao je Manchester United ovog ljeta, a Donyell Malen igra sve bolje za Borussiju Dortmund. Ne zaboravimo Xavija Simonsa koji polako izrasta u velikog igrača, dok Koeman na raspolaganju ima i Jeremieja Frimponga, sposobnog igrati na poziciji beka, ali i na poziciji krilnog napadača.

Teun Koopmeiners i Tijjani Reijnders glavne su pak uzdanice u sredini terena, a obranu predvodi moćni Virgil van Dijk, dok se Bart Verbruggen nametnuo kao glavno rješenje na poziciji golmana. Dakle, Nizozemci dolaze na stadion Puškaš Arena s mnogo kvalitete, no svoju moć tek trebaju potvrditi na travnjaku…

Prethodni dvoboji:
11.10.13 Nizozemska8:1Mađarska SPK
11.09.12 Mađarska1:4Nizozemska SPK
29.03.11 Nizozemska5:3Mađarska EPK
25.03.11 Mađarska0:4Nizozemska EPK
05.06.10 Nizozemska6:1Mađarska PRI

Izostanci i ozljede:

Mađarska: nema značajnih izostanaka.

Nizozemska: Frenkie de Jong (ozljeda gležnja).

Nizozemska zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, online kladionice u Hrvatskoj proglasile su Nizozemsku izrazitim favoritom u utakmici koja će se igrati u petak u Budimpešti.

No, mi smatramo da će Mađari pružiti žestok otpor na svom terenu. Rossi će definitivno tražiti od svojih igrača da zbiju redove i maksimalno skrate prostor suparničkoj ofenzivi. To bi moglo upaliti, zbog čega naši savjeti za sportsko klađenje započinju preporukom oklade na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola na utakmici. Na to ćete dobiti kvotu 2.23 u kladionici 20bet.

Po istoj logici zanimljivo djeluje i oklada prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, na što možete dobiti tečaj 2.46. Alternativa tome je oklada koju nudi kladionica 22bet, da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete uzeti kvotu 2.04.

Ako unatoč svemu smatrate da je Koemanova momčad klasa za sebe u ovom susretu, postoje dva načina kako podebljati kvotu. Prvi je oklada na pobjedu Nizozemske bez primljenog gola, uz tečaj 3.00, dok ćete dobiti 2.60 ako odigrate poluvrijeme/kraj 2/2. To postaje dobitno ako gostujuća ekipa povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Kladiti se možete i na strijelce. Tečaj je 2.75 da će zabiti Cody Gakpo, a 3.10 na pogodak Joshue Zirkzeea. S druge strane, kvota je 4.00 da će poentirati Barnabas Varga, a 4.50 ako odigrate na Dominika Szoboszlaija.

Za kraj, spomenimo i okladu na crveni karton, uz tečaj 6.00, što bi se definitivno moglo dogoditi u ovoj čvrstoj utakmici, u kojoj će braniči biti spremni baš na sve kako bi sačuvali vlastitu mrežu…

Kladionica 22bet daje svojim igračima bonus do 122 €, iskoristiv na utakmicama nogometne Lige nacija!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top