Manchester City vs Arsenal – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
D W W W W
  • Etihad Stadium
  • Početak: 22. rujan 17:30
Forma:
D W D W W
Manchester C.
Manje od 2.5 gola1.85
Arsenal
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U engleskom Premiershipu ove se nedjelje igra jedan od najvažnijih derbija. U pitanju je okršaj Manchester Cityja i Arsenala, dvije momčadi koja su se borile za naslov prvaka u prethodne dvije sezone.

Domaća momčad dobro je krenula u sezonu pod Pepom Guardiolom. Osvojila je Community Shield, a u Premiershipu još ne zna za posrtaj. No, u srijedu u Ligi prvaka Inter je pokazao da se može igrati s nebesko plavima i izvukao je bod u gostima.

Manchester City ne želi da se išta slično ponovi protiv Arsenala. Guardiola se nada da bi suparničku obranu mogao slomiti Erling Haaland, strijelac brojnih pogodaka na otvaranju novog izdanja engleskog nogometnog prvenstva.

Problem za City je manja ozljeda Kevina de Bruynea čiji je nastup upitan, no tu je Ilkay Gündogan koji se vratio u klub. Uskočiti može i naš Mateo Kovačić, u vrlo dobroj formi posljednjih tjedana.

Dobrom formom ne može se pak pohvaliti Phil Foden koji nije raspoložen na početku nove sezone, no zato Guardiola ima Jeremyja Dokua i Savinha koji su u stanju dobro odigrati na krilnim pozicijama, kao i Bernardo Silva.

Što se obrane tiče, tu katalonski stručnjak mnogo rotira, no Joško Gvardiol uglavnom nastupa u svim najvažnijim utakmica pa se očekuje da istrči na teren i ove nedjelje.

S druge strane, Arsenal pod Mikelom Artetom već je pobijedio Aston Villu i Tottenham u gostima na otvaranju sezone, no navijači su svjesni da je utakmica kod Manchester Cityja još veći izazov.

U gostujućem sastavu fali Martin Odegaard koji je ozlijedio gležanj, dok se Bukayo Saka oporavio od svojih tegoba i trebao biti igrati od prve minute. Gabriel Jesus pak nije u nekoj formi, no zato je doveden Raheem Sterling, kao još jedno vrijedno rješenje u ofenzivi.

Bit će zanimljivo vidjeti na kojoj će poziciji Arteta koristiti Kaija Havertza u ovom derbiju, svog najraspoloženijeg igrača u napadu. Nekad ga stavi na poziciju centarfora, a u ostalim utakmicama dolazi iz drugog plana u ofenzivu.

Dodajmo tome svemu Arsenalovu obranu s Gabrielom i Williamom Salibom koja dobro odrađuje svoj posao, a stoperi nerijetko zabijaju iz prekida. U svakom slučaju, na stadionu Etihad čeka nas uzbudljiv derbi, u kojem će nijanse odlučivati o pobjedniku…

Prethodni dvoboji:
31.03.24 Manchester City0:0Arsenal PL
08.10.23 Arsenal1:0Manchester City PL
06.08.23 Manchester City1:1*Arsenal CS
26.04.23 Manchester City4:1Arsenal PL
15.02.23 Arsenal1:3Manchester City PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Ake N. (ozljeda mišića), Bobb O. (ozljeda noge), De Bruyne K. (ozljeda mišića).

Arsenal: Merino M. (ozljeda ramena), Odegaard M. (ozljeda gležnja), Tierney K. (ozljeda mišića), Tomiyasu T. (ozljeda koljena), Zinčenko O. (ozljeda lista).

ManCity zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je to uvijek slučaj kad igra Guardiolina momčad, Manchester City online kladionice su proglasile favoritom u ovom engleskom derbiju.

Mi pak smatramo da je Arteta pronašao u posljednjih godinu dana formulu kako zatvoriti Cityjeve zvijezde. U zadnje dvije utakmice nebesko plavi nisu uspjeli zabiti Arsenalu, a tvrdi derbi očekujemo i u nedjelju. Zato naši najbolji tipovi za klađenje moraju započeti preporukom oklade na manje od 2.5 gola na utakmici, uz tečaj 1.85 u kladionici 20bet.

Po istoj logici neki će se odlučiti i za okladu oba tima NE daju gol, što ide uz koeficijent 1.90 u kladionici 22bet. To postaje dobitno ako jedan od dva golmana sačuva svoju mrežu netaknutom. Alternativa tome je oklada da gol NE pada u oba poluvremena, uz kvotu 1.95.

Ako pak smatrate da Guardiolina momčad ipak posjeduje klasu više u odnosu na suparnika, postoje dva načina kako podebljati kvotu. Prva opcija je oklada na pobjedu Manchester Cityja bez primljenog gola, uz tečaj 3.00, dok ćete istu kvotu dobiti ako odigrate poluvrijeme/kraj 1/1. To donosi dobitak ako domaćin povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Što se klađenja na strijelce tiče, tečaj je 2.10 na pogodak Erlinga Haalanda, a 3.60 na Phila Fodena. S druge strane, dobit ćete 4.75 na Bukaya Saku, a čak 5.50 ako tipujete na Kaija Havertza.

Za kraj, spomenimo i klađenje na kartone. Tečaj je 1.90 na više od 4.5 kartona na utakmici, što djeluje sasvim izgledno, pogotovo kad znamo da sve češće suci dijele kartone trenerima zbog njihovog protestiranja…

Kladionica 20bet nudi igračima besplatne oklade u vrijednosti do 1000 €, iskoristive na engleskom Premiershipu!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top