Manchester United vs Manchester City – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Community Shielda

Forma:
L W L W L
  • Wembley Stadium
  • Početak: 10. kolovoz 16:00
Forma:
W D L L L
Manchester U.
Poluvrijeme/kraj: 2/22.40
Manchester C.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Engleskoj napokon započinje nova nogometna sezona, dvobojem aktualnog prvaka Premiershipa Manchester Cityja s pobjednikom FA Cupa, Manchester Unitedom.

Trener nebesko plavih Pep Guardiola nema dobra iskustva posljednjih godina u Community Shieldu, jer Manchester Cityju baš ovaj trofej redovito izmiče iz ruku. No, moćna družina iz Etihada to ovaj put želi promijeniti, protiv suparnika koji joj je oduzeo dvostruku krunu prošlog proljeća.

Bit će to dvoboj u kojem će se mnogo očekivati od Erlinga Haalanda. Norvežanin nije išao na Euro i jedva čeka zaigrati protiv gradskog rivala, nakon što prošle sezone nije bio tako ubojit kao u svojoj prvoj godini u Engleskoj.

U redovima Cityja ovog ljeta jedino je pojačanje Brazilac Savio, doveden iz francuskog Troyesa i bit će zanimljivo vidjeti hoće li 20-godišnjak dobiti minutažu u ovoj utakmici. Phil Foden i Jeremy Doku trebali bi pak dobiti mjesto u ofenzivi, a tu je i Bernardo Silva koji uvijek igra dobro kad se dijele trofeji.

Ne zaboravimo ni Kevina de Bruynea koji je ključan čovjek vezne linije Cityja, dok bi svoje minute na terenu svakako trebao dobiti i Mateo Kovačić. Još važniju ulogu igrat će Joško Gvardiol, odličan u završnici prethodne sezone, a jedini upitnik u redovima aktualnog prvaka Engleske je golman Ederson koji nije potpuno spreman.

S druge strane, Manchester United započinje još jednu sezonu pod vodstvom Nizozemca Erika ten Haga. Klub je bio slab u Premiershipu prošlog proljeća, no popravio je to osvajanjem FA Cupa.

Švicarski ofenzivac Joshua Zirkzee doveden je ovog ljeta na Old Trafford i trebao bi pojačati redove “crvenih vragova”, kao i branič Lenny Yoro koji je stigao iz Lillea. Ostatak udarne momčadi dobro nam je poznat, s Brunom Fernandesom koji će pokušati povezati redove i napraviti razliku pred suparničkim golom.

Bit će zanimljivo vidjeti je li Marcus Rashford podigao svoju formu, nakon što je prošle sezone bio zbilja slab. Alejandro Garnacho njegova je pak suprotnost i od njega se očekuje mnogo u ovoj utakmici. Rasmus Højlund je pak ozlijeđen i upitan za ovaj nastup, no u kadar se zato barem zasad vratio Jadon Sancho.

Spomenimo još da bi Kobbie Mainoo trebao postati ključan igrač Manchester Uniteda u veznoj liniji ove sezone, a dobra vijest za navijače je i oporavak Lukea Shawa. U svakom slučaju, čeka nas zabavna utakmica na Wembleyju, u kojoj se i jedni i drugi nadaju trofeju…

Prethodni dvoboji:
25.05.24 Manchester C.1:2Manchester U. FAC
03.03.24 Manchester C.3:1Manchester U. PL
29.10.23 Manchester U.0:3Manchester C. PL
03.06.23 Manchester C.2:1Manchester U. FAC
14.01.23 Manchester U.2:1Manchester C. PL

Izostanci i ozljede:

Manchester United: Fish W. (ozljeda gležnja), Hojlund R. (ozljeda mišića), Malacia T. (ozljeda koljena), Yoro L. (ozljeda gležnja).

Manchester City: Ederson (ozljeda mišića), Kabore I. (ozljeda gležnja), Rodri (ozljeda stopala).

ManCity zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je to već postalo uobičajeno, svaka hrvatska kladionica proglasila je Manchester City velikim favoritom u ovoj utakmici, unatoč posrtaju protiv Uniteda u finalu FA Cupa.

Mi također smatramo da ovaj put Guardioli Community Shield neće pobjeći. Obrana suparnika ima previše slabosti i vjerujemo da će to brzo doći do izražaja. Zato je naša preporuka oklada poluvrijeme/kraj 2/2, uz tečaj 2.40 u kladionici bet365. To postaje dobitno ako City povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Spomenimo i okladu da Manchester City zabija u oba poluvremena, uz kvotu 2.10, što je scenarij koji možemo zamisliti na Wembleyju. Odigrati možete i kombinacijsku okladu u kladionici 22bet, na pobjedu Manchester Cityja uz više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz isti 2.10 tečaj.

Kladiti se možete i na kartone. Pa je tako tečaj 2.00 da će biti više od 3.5 kartona na utakmici, što je čest slučaj kad igraju gradski rivali iz Manchestera, čak i u Community Shieldu.

Što se klađenja na strijelce tiče, tečaj je 1.83 na gol Erlinga Haalanda, a 2.87 da će zabiti Phil Foden. S druge strane, dobit ćete 3.40 da će zabiti Joshua Zirkzee, a 5.00 na gol Alejandra Garnacha.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđeni penal, uz tečaj 2.60, što nikog ne bi iznenadilo da se dogodi u prvoj službenoj ovosezonskoj utakmici u Engleskoj…

Kladionica Germania dijeli svojim igračima bonus do 1000 €, iskoristiv na utakmicama engleskih nogometnih klubova!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top