Olimpija vs Rijeka – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Konferencijske lige

Forma:
D D D W D
  • Stožice Stadion
  • Početak: 29. kolovoz 19:00
Forma:
W D W L D
Olimpija
Manje od 2.5 gola1.70
Rijeka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred Rijekom je u Konferencijskoj ligi odlučujuća utakmica, u kojoj će protiv Olimpije u Ljubljani postati jasno hoće li hrvatski doprvak igrati u glavnoj fazi natjecanja.

Momčad koju je u posljednjim kolima preuzeo Radomir Đalović ima rezultat 1:1 iz prve utakmice, što znači da nije uspjela donijeti prednost na gostovanje. Tako je bilo i u Europskoj ligi protiv Elfsborga pa je Rijeka ispala, no ovaj put se nada sasvim suprotnom scenariju.

Rijeka svoj optimizam temelji prije svega na čvrstoj obrani koja uopće ne prima pogotke u HNL-u, predvođena Stjepanom Radeljićem u zadnjoj liniji i solidnim Martinom Zlomislićem među vratnicama.

Sredina terena riječke momčadi također ima potencijala. Tu je Niko Janković koji igra vrlo dobro u posljednje vrijeme, a i Toni Fruk koji je čak dogurao do pretpoziva u reprezentaciju. Na desnom krilu pak operira talentirani Marco Pašalić, strijelac najljepših golova riječkog sastava otkad je došao u klub.

Što se napada tiče, Franjo Ivanović trebao bi u Ljubljani odigrati svoju posljednju utakmicu, prije nego karijeru nastavi u Belgiji. Alternativa mu je iskusni Komnen Andrić koji se nedavno vratio u hrvatski nogomet.

Sve u svemu, Rijeka ima potencijala, no morat će odigrati svoju najbolju utakmicu sezone ovog četvrtka. Olimpija pak s druge strane dobro izgleda ovog ljeta pod Diegom Sanchezom i sada se nalazi vrlo blizu jednom od svojih najvećih europskih uspjeha u novom mileniju.

Radi se o momčadi koja ima brojna pojačanja iz inozemstva, uključujući Brazilca Pedra Lucasa koji je zabio na Rujevici. Tu je još Peter Agba u sredini terena, kao i Diogo Pinto koji može biti koristan prema naprijed.

Jorge Silva još je jedan Portugalac koji igra u obrani slovenskog kluba, a tu je i branič Marcel Ratnik kojem predviđaju obećavajuću budućnost. Ne smijemo zaboraviti ni Matevža Vidovšeka među vratnicama koji je prilično pouzdan na golu Olimpije.

U svakom slučaju, čeka nas na stadionu Stožice obračun dvije momčadi sličnih mogućnosti i nijanse bi mogle odlučivati o tome tko će izboriti još osam utakmica u Konferencijskoj ligi ove sezone…

Prethodni dvoboji:
22.08.24 Rijeka1:1Olimpija KL
08.10.21 Rijeka6:1Olimpija PRI
25.01.20 Rijeka4:2Olimpija PRI
22.06.13 Olimpija0:4Rijeka PRI

Izostanci i ozljede:

Olimpija: Antonio Marin (ozljeda koljena).

Rijeka: Marco Djuricin (zdravstveni problemi).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo i očekivali, svaka hrvatska kladionica vidi izglede za pobjedu prilično podjednakima, s tek malom prednošću koju ima Olimpija u ovoj utakmici.

Mi pak vjerujemo da nas na stadionu Stožice čeka prava rovovska bitka. I jedni i drugi znaju koliki je ulog na terenu pa će učiniti sve da zatvore prilaze svojem golu. O pobjedniku bi mogao odlučiti jedan inspirirani potez ili neobjašnjiva pogreška. Zato naši savjeti za klađenje započinju preporukom oklade na manje od 2.5 gola u regularnom vremenu utakmice, što ide uz tečaj 1.70 u kladionici 22bet.

Po istoj logici zanimljivo djeluje i oklada da na prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, što ide uz tečaj 2.06 u kladionici 20bet. Neki će pak odigrati i da gol NE pada u oba poluvremena, na što možete dobiti koeficijent 1.79.

Ako pak vjerujete u kvalitetu hrvatskog predstavnika, na raspolaganju su vam kombinacijske oklade. Izdvajamo okladu dvoznak X2 na Rijeku uz manje od 2.5 gola u regularnom dijelu utakmice. Na ovu opciju možete uzeti izdašni koeficijent 2.50.

Kladiti se možete i na kornere. Pa je tako tečaj 2.10 na više od 9.5 kornera na utakmici, što je scenarij koji u ovom nogometnom dvoboju definitivno možemo zamisliti.

Neki će probati i oklade na točan rezultat. Tu zanimljivo djeluje oklada na pobjedu Olimpije rezultatom 1:0, uz tečaj 7.00. S druge strane, kvota je 7.50 ako odigrate pobjedu Rijeke rezultatom 0:1. Dobit ćete pak 8.00 ako odigrate na rezultat 0:0 u regularnom dijelu dvoboja.

Za kraj, ne zaboravimo ni klađenje uživo. Naime, odnos snaga Olimpije i Rijeke još će biti lakše ocijeniti jednom kad dvoboj počne. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz tečaj koji će se kretati oko 2.00 djeluje obećavajuće. No, za vrijeme dvoboja pojavit će se i druge interesantne opcije. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu u četvrtak navečer i reagirajte čim se pojavi kvota za koju vjerujete da je isplativa…

Kladionica Favbet daje svojim igračima bonus do 700 €, iskoristiv na utakmicama hrvatskih klubova u Europi!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top