Olympiakos vs. Fiorentina – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Konferencijske lige

Forma:
D W L W W
  • Agia Sophia
  • Početak: 29. svibanj 21:00
Forma:
W D W D L
Olympiakos
Oba daju gol: Da1.89
Fiorentina
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog tjedna pred nama su dva velika europska klupska nogometna finala. Prvo se igra u Ateni u srijedu, gdje će Olympiakos i Fiorentina odlučiti tko osvaja ovosezonsku Konferencijsku ligu.

Nema sumnje, Olympiakos je najugodnije iznenađenje u Europi u 2024. godini. Trener Jose Luis Mendilibar odradio je fantastičan posao sa svojim igračima i igrat će drugu godinu u nizu u europskom finalu, nakon što je u svibnju prošle godine osvojio Europsku ligu sa Sevillom.

Prednost Olympiakosa u ovoj utakmici definitivno je domaći teren. Očekuje se velika podrška crveno-bijelima, no na travnjaku će ipak odlučivati kvaliteta. Nju definitivno posjeduje Marokanac Ayoub El Kaabi, najbolji strijelac momčadi koja je završila treća u grčkom prvenstvu.

Radi se o ekipi krcatoj Portugalcima, posebno u veznoj liniji. Tamo operiraju Gelson Martins i Ricardo Horta, dobro na poznati iz svojih mlađih dana. Tu su još Chiquinho, Joao Carvalho i opasni Daniel Podence pa možemo reći da Olympiakos igra na portugalski pogon.

Iskusni Stevan Jovetić također je u sastavu, a i Španjolac Fran Navarro koji može napraviti razliku u napadu. Vrijedi još spomenuti Konstantinosa Fortounisa koji igra vrlo dobro ove sezone, dok Argentinac Francisco Ortega i Brazilac Rodinei drže obranu. Mladi pak Konstantinos Tzolakis u zadnje vrijeme drži poziciju među vratnicama u ovoj internacionalnoj družini.

S druge strane, Fiorentina pod trenerom Vicenzom Italianom možda nije u samom vrhu Serie A, no u Konferencijskoj ligi bez problema se probila do finalnog obračuna.

Nico Gonzalez i Lucas Beltran njezini su opasni Argentinci u napadu, a tu je i iskusni talijanski povremeni reprezentativac Giacomo Bonaventura, važan igrač sredine terena. Rolando Mandragora još jedan je kvalitetan igrač prema naprijed, a za Fiorentinu igra i Jonathan Ikone, vrlo koristan u veznoj liniji.

Dodajmo tome Nikolu Milenkovića u obrani, kao i Christiana Biraghija pa je jasno da ljubičasti imaju spoj mladosti i iskustva u svojim redovima. A za pobjedu će se morati i Pietro Terracciano proslaviti na poziciji golmana, na stadionu Agia Sophia na kojem očekujemo vrlo uzbudljivu utakmicu…

Prethodni dvoboji:
Olympiakos-nikad dosad igrali-Fiorentina

Izostanci i ozljede:

Olympiakos: Biancone G. (ozljeda mišića), Fadiga B. (ozljeda zgloba), Leidner D. (ozljeda koljena).

Fiorentina: Sottil R. (ozljeda ključne kosti).

Fiorentina zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, kladionice u Hrvatskoj daju prednost Fiorentini u ovoj utakmici, unatoč tome što Olympiakos igra finale na domaćem terenu u Ateni.

Mi pak vjerujemo da i jedni i drugi imaju pregršt kvalitete prema naprijed, a pomalo su limitirani prema nazad. Finala su obično tvrda i teško padaju golovi, no smatramo da to ovaj put neće biti slučaj. Zato je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.89 u kladionici 20bet.

Po istoj logici neki će odigrati i na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola u regularnom dijelu utakmice, što ide uz kvotu 2.17. Alternativa tome je oklada da gol pada u oba poluvremena, na čemu možete dobiti tečaj 1.93 u kladionici 22bet.

Zanimljiva je i oklada na u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz koeficijent 2.14. Naime, mnogi očekuju da će se dvoboj rasplamsati tek u svojem nastavku.

Kladiti se možete i na kornere. Pa ćete tako dobiti 2.10 na okladi na više od 9.5 kornera na utakmici, što je razvoj događaja koji nikog ne bi iznenadio u Ateni.

Što se pak strijelaca tiče, kladionica bet365 daje 3.40 ako tipujete da će zabiti Ayoub El Kaabi, dok je kvota 5.50 na Daniela Podencea. S druge strane, dobit ćete 3.40 na Nicu Gonzaleza, a 3.75 na Lucasa Beltrana.

Za kraj, tu je i oklada da zamjenski igrač zabija gol, uz koeficijent 2.40, što nije rijetkost u europskim klupskim finalima, pogotovo kada igraju ovakva dva izjednačena suparnika i nužna su osvježenja s klupe…

U kladionici Mozzart dio bonusa do 400 € iskoristiv je na velikom finalu europske Konferencijske lige!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024