Osijek vs Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
D L W W L
  • Opus Arena
  • Početak: 11. kolovoz 21:00
Forma:
W D W W L
DOMAĆIN 5.00
Remi 3.60
GOST 1.72
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove nedjelje na rasporedu je prvi ozbiljan derbi HNL-a u novoj sezoni, u kojem će snage odmjeriti nogometaši Osijeka i Dinama.

Domaća momčad nije dobro otvorila sezonu pod trenerom Federicom Coppitellijem. Poraz kod kuće od Šibenika gurnuo je Osijek na dno ljestvice, a remi s azerbajdžanskom Zirom zakomplicirao mu je život u Konferencijskoj ligi. Sada mu u goste dolazi Dinamo, što je još veći izazov od onog s čim su dosad osječki nogometaši imali posla ovog ljeta.

Da stvar bude gora, uprava je tijekom tjedna prodala najboljeg nogometaša. Ramon Mierez napustio je Osijek, samo dva tjedna nakon što je zabio hat-trick u prvih pola sata protiv Levadije. Coppitelliju ne preostaje ništa drugo nego okrenuti se mladim nogometašima, poput Antona Matkovića koji pokazuje veliki potencijal u posljednjim utakmicama.

Osijek još ima darovitog Domagoja Bukvića u ofenzivi, a doveden je Švicarac Kemal Ademi koji bi trebao preuzeti mjesto u središnjici napada. Što se pak sredine terena tiče, tu Vedran Jugović vuče konce, a sve važniju ulogu igra i Brazilac Pedro Lima.

U obrani pak Renan Guedes i Andre Duarte predstavljaju inozemna pojačanja te se vidi određeni napredak u odnosu na prethodnu sezonu. Međutim, još mnogo toga ne štima pa Nikolu Čavlinu definitivno čeka mnogo posla u ovom hrvatskom derbiju.

Što se Dinama tiče, on je pod vodstvom Sergeja Jakirovića pregazio Istru na otvaranju sezone i izgleda impresivno ovog ljeta. O Europi ne mora mnogo brinuti, jer uključuje se u natjecanje tek u posljednjem pretkolu te će tijekom jeseni igrati ili u Ligi prvaka ili u Europskoj ligi.

Klub se pojačao s dva zvučna imena. Iz Rijeke je doveden krilni napadač Marko Pjaca, željan pokazati se u gradu u kojem je lansirao svoju karijeru. Marko Rog pak pokušava oživjeti svoju karijeru i Dinamo bi mu u tome definitivno mogao pomoći.

Jakirović je prošle zime doveo još Arbera Hoxhu, vrlo opasnog na lijevoj strani. U momčadi je i dalje Bruno Petković, uvijek raspoložen u derbi utakmicama. Lukas Kačavenda i Luka Stojković se pak nadaju da će napokon zaigrati za klub u kojem su pokušali pronaći minutažu još prošle sezone. Ne zaboravimo ni Sandra Kulenovića u napadu koji uvijek može svojom spretnošću riješiti utakmicu.

Dodajmo tome darovitog Martina Baturinu kao ofenzivnog veznjaka pa je jasno da Dinamo ove sezone djeluje moćnije nego u prošloj, što znači da nikome u HNL-u neće biti lako protiv aktualnog prvaka…

Prethodni dvoboji:
11.05.24 Dinamo1:0Osijek HNL
03.03.24 Osijek1:1Dinamo HNL
25.11.23 Dinamo2:1Osijek HNL
03.09.23 Osijek2:3Dinamo HNL
07.05.23 Osijek0:0Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Osijek: Luka Branšteter (ozljeda koljena), Mirko Barešić (ozljeda ključne kosti).

Dinamo: Sadegh Moharrami (ozljeda koljena).

Dinamo zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog prodavanja igrača, što zbog trenutne forme, sportske kladionice u ovoj utakmici proglasile su Dinamo favoritom, unatoč tome što se dvoboj igra na Opus Areni.

Mi se s tim ovaj put slažemo. Jakirovićeva momčad znatno je pojačana u posljednjim mjesecima, dok se Osijek odlučio prodati najboljeg igrača. Domaćin ima problema u obrani, što “modri” u pravilu ne praštaju. Zato naši savjeti za sportsko klađenje kreću preporukom oklade na pobjedu Dinama, uz kvotu 1.72 koju nudi kladionica bet365.

Ako pak smatrate da aktualni prvak neće imati nikakvih problema u ovom derbiju, u kladionici 22bet možete se kladiti na hendikep F+2 iliti -1.5 na Dinamo, uz tečaj 2.77. To postaje dobitno ako zagrebački klub pobijedi s najmanje dva razlike.

Zanimljivo djeluje i oklada da Dinamo zabija gol u oba poluvremena, uz tečaj 2.75, a neki igrači odlučit će se i za kombinacijske oklade. Pa tako možete dobiti 2.05 ako odigrate na pobjedu Dinama uz više od 1.5 gola na utakmici, što je realan scenarij u ovom dvoboju.

Očekujemo da ovaj dvoboj počne čvrsto, a onda se potpuno rasplamsa u svom nastavku. Zato imamo na oku i okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što ćete dobiti kvotu 2.05.

Kladiti se možete i na kornere. Tečaj je 2.10 na više od 9.5 kornera na utakmici, što ne bi bilo iznenađenje kad znamo da su i jedni i drugi bolji prema naprijed, nego prema nazad.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.60, što se u pravilu događa u hrvatskim derbijima, pogotovo kada Dinamo ili Hajduk igraju u gostima…

Kladionica Favbet dijeli igračima bonus do 700 €, iskoristiv na derbi utakmicama HNL-a!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top