Osijek vs Rijeka – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
D D L D L
  • Opus Arena
  • Početak: 25. kolovoz 20:45
Forma:
D W L D D
Osijek
Prvo poluvrijeme: X2.20
Rijeka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove nedjelje nastavljaju se derbi utakmice na Opus Areni, gdje će Osijek u 4. kolu HNL-a dočekati nogometaše Rijeke.

Domaća momčad nije dobro otvorila sezonu pod trenerom Federicom Coppitellijem. Osijek je ispao iz Europe od azerbajdžanske Zire, a u hrvatskom prvenstvu ne zna za pobjedu u tri utakmice. No, igrao je već s Dinamom i pružio žestok otpor pa osječki navijači još uvijek nisu potpuno otpisali svoje nogometaše.

Sada Osijek ima priliku pokazati da ipak spada među četiri najbolje momčadi u Hrvatskoj. Odlazak Ramona Miereza i Andrea Duartea nikako ne pomaže, ali Coppitelli još uvijek ima na raspolaganju ponešto kvalitetnih pojedinaca.

Vrijedi prije svega izdvojiti mladog Antona Matkovića koji u posljednje vrijeme igra odlično u napadu. U ofenzivi Osijek još ima mladog Domagoja Bukovića, a nakon slabog starta u novom klubu treneru se pokušava nametnuti i Švicarac Kemal Ademi.

Petar Pušić još jedno je kvalitetno rješenje koje Osijek ima prema naprijed, dok u sredini terena operiraju Darko Nejašmić i Pedro Lima. Što se pak obrane tiče, pod talijanskim trenerom nešto je čvršća nego u prošlosti. No, Nikola Čavlina na golu još uvijek ima više posla nego što bi trebao imati.

S druge strane, Rijeka je već promijenila svog trenera. Željko Sopić napustio je klub, a klupu je preuzeo Radomir Đalović. Ova pak utakmica se igra između dvije europske s Olimpijom, u kojima će postati jasno hoće li Riječani biti do siječnja dio Konferencijske lige ili ipak neće.

Zato misli gostujućih nogometaša možda neće biti u potpunosti usmjerene na Osijek. No, Rijeka ima kvalitetu u svojim redovima, pogotovo prema naprijed. Mladi Franjo Ivanović uvijek može zabiti pogodak, dok je Marco Pašalić klasa za sebe na desnoj strani.

Što se sredine terena tiče, Niko Janković i Toni Fruk pokušat će gospodariti terenom u ovom derbiju, a tu je i Gabrijel Rukavina od kojeg se očekuje da povuče u nedjelju. A najbolji dio riječke momčadi ovog ljeta definitivno je bila obrana. Predvodi je Niko Galešić, a među vratnicama je pod novim trenerom Martin Zlomislić koji se nada da bi na Opus Areni mogao sačuvati svoju mrežu netaknutom…

Prethodni dvoboji:
19.05.24 Osijek2:0Rijeka HNL
10.03.24 Rijeka3:0Osijek HNL
02.12.23 Osijek0:0Rijeka HNL
16.09.23 Rijeka2:1Osijek HNL
27.05.23 Osijek1:1Rijeka HNL

Izostanci i ozljede:

Osijek: Marko Barešić (ozljeda ključne kosti), Luka Branšteter (ozljeda koljena).

Rijeka: Marko Djuricin (zdravstveni problemi).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog posljednjih rezultata, što zbog ugleda u domaćem prvenstvu, svaka hrvatska kladionica daje prednost Rijeci u ovoj utakmici, unatoč tome što se derbi igra u Osijeku.

Mi pak vjerujemo da nas čeka vrlo tvrda i neizvjesna utakmica na Opus Areni. Ni jedni ni drugi neće mnogo riskirati, pogotovo ne u uvodnom dijelu dvoboja. Zato naši tipovi za klađenje započinju preporukom oklade prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz tečaj 2.20 u kladionici 20bet.

Ne očekujemo da se susret Osijeka i Rijeke pretvori u golijadu. Baš suprotno, tipujemo na minimalan broj pogodaka u derbiju pa nam svakako zanimljivo djeluje i oklada na manje od 2.5 gola na utakmici, uz tečaj 1.85.

Po istoj logici obećavajuće izgleda i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da gol NE pada u oba poluvremena, na što ćete dobiti koeficijent 1.93. Neki će odigrati i oba NE daju gol, uz tečaj 2.05, što postaje dobitno ako jedna od dvije ekipe ne uspije poentirati u nedjelju navečer.

Dostupno vam je i klađenje na točan rezultat. Pa ćete tako na rezultat 0:0 dobiti kvotu čak 9.50, dok je tečaj 8.50 na pobjedu Osijeka rezultatom 1:0. Naravno, to su oklade koje bi trebalo igrati s manjim ulozima.

Kladiti se možete i na kornere. Izdvajamo okladu na više od 9.5 kornera, uz tečaj 2.10, što je sve izgledniji scenarij u HNL-u, čak i u derbi utakmicama.

Za kraj, spomenimo i okladu na crveni karton, uz koeficijent 6.00, što nikog ne bi iznenadilo da se dogodi u Osijeku, kad znamo da su derbiji ovih momčadi uvijek bili žestoki…

Kladionica bet365 daje igračima bonus do 50 € i pregršt besplatnih oklada, iskoristivih na utakmicama HNL-a!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top