Osijek vs Zira – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Konferencijske lige

Forma:
L W W L W
  • Opus Arena
  • Početak: 08. kolovoz 20:00
Forma:
W W W L W
Osijek
Prvo poluvrijeme: X2.20
Zira
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Konferencijskoj ligi ovog četvrtka Osijek je pred novim ozbiljnim zadatkom, jer dolazi mu u goste azerbajdžanska Zira.

Slavonska momčad koju vodi Federico Coppitelli možda se lako obračunala protiv estonske Levadije u prethodnom kolu, no zatim je doživjela neugodan poraz u HNL-u protiv novog prvoligaša Šibenika. Sada je čeka još veći izazov, suparnik koji je izgledao dobro u svojim prethodnim europskim utakmicama ovog ljeta.

Osječani su po običaju svoje nade polagali u Ramona Miereza u napadu. Argentinac je zabio hat-trick već za pola sata prije dva tjedna protiv Levadije, no prodan je dva dana prije ove utakmice i neće više igrati za slavonski klub.

Mladi ofenzivci Anton Matković i Domagoj Bukvić zato bi mogli dobiti minutažu u ovom važnom susretu, a tu je i Petar Pušić koji je doveden kao značajno pojačanje na desnoj strani.

Iskusni Vladimir Jugović trebao bi pak držati sredinu terena, a tu je i Brazilac Pedro Lima koji polako nalazi mjesto u Coppitellijevoj formaciji. U obrani Osijek ima još jednog brazilskog nogometaša Renana Guedesa koji igra desnog beka, dok je Portugalac Andre Duarte preuzeo poziciju stopera. Promjena ima i na golu, gdje Nikola Čavlina dobiva prednost pod novim trenerom.

S druge strane, Zira koju vodi Rashad Sadyqov nema mnogo zvučnih imena u svojim redovima, ali igra dobar nogomet. To je pokazala protiv slovačke Dunajske Strede u prethodnom kolu koju je pregazila u dvije utakmice. Pružila je i dobar otpor moldavskom Šerifu u Europskoj ligi.

Zanimljivo je da Zira ima dvije gostujuće pobjede ovog ljeta u Europi pa Osijek mora biti oprezan u ovoj utakmici. Salifou Soumah iz Gvineje njezin je centarfor koji ima mnogo potencijala, a tu je i Brazilac Martins Junior na poziciji lijevog krila.

Daroviti Eldar Kulijev također se pridodaje napadu i nada se minutaži u ovoj utakmici, a Bjelokošćanin Pierre Zebli na poziciji defenzivnog veznog brine za čvrstinu sredine terena. Dodajmo tome kapetana Qismata Alijeva kao desnog beka i Brazilca Ruana Renata na poziciji stopera pa dobivamo jednu solidnu momčad koja se dolazi nadigravati u Opus Arenu, u želji izboriti pozitivan rezultat pred uzvrat…

Prethodni dvoboji:
Osijek-nikad dosad igrali-Zira

Izostanci i ozljede:

Osijek: Luka Branšteter (ozljeda koljena), Mirko Barešić (ozljeda ključne kosti).

Zira: Giorgi Papunashvili (ozljeda mišića), Filipe Pachtmann (ozljeda zgloba).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč posrtaju protiv Šibenika za vikend, hrvatske kladionice svejedno su proglasile Osijek velikim favoritom u ovoj utakmici, do mjere da se baš i ne isplati igrati čistu jedinicu.

No, mi vjerujemo da je Zira izuzetno tvrd orah. Azerbajdžanski klub već se dokazao ovog ljeta u Europi i teško da će ga Osijek pregaziti na Opus Areni. Dapače, Coppitelli bi bio zadovoljan i minimalnom pobjedom te nećete tražiti od svojih igrača da navale od prve minute. Zato naši savjeti za sportsko klađenje započinju preporukom oklade prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz kvotu 2.20 u kladionici 20bet.

Zanimljivo djeluje i ono što nudi kladionica Rabona, kvotu 1.70 da Zira zabija gol u Osijeku, što je Šibenik bez problema ostvario prije samo nekoliko dana. Još bolji tečaj 2.00 vas čeka ako odigrate oba tima daju gol, što je još jedan smjer u kojem ima smisla krenuti u ovoj utakmici.

Ako pak vjerujete da domaćin ima kvalitetu više u odnosu na egzotičnog suparnika, možete odigrati da Osijek zabija gol u oba poluvremena, uz tečaj 2.62. Na hendikep F+2 ilit -1.5 na Osijek ćete pak dobiti 2.46, što postaje dobitno ako Coppitellijeva momčad pobijedi s dva ili više razlike.

Dodajmo tome i klađenje na kornere. Naime, tečaj je čak 2.25 na da će biti više od 9.5 kornera na ovoj utakmici, što možemo zamisliti u četvrtak na Opus Areni.

Za kraj, vrijedi spomenuti i klađenje uživo. Odnos snaga Osijeka i Zire bit će lakše procijeniti jednom kad utakmica započne, zbog čega ima smisla upaliti omiljenu kladionicu dok je dvoboj u tijeku. Oklada da gol pada u zadnjih 20 minuta, uz tečaj oko 2.00 djeluje zanimljivo. No, pojavit će se zasigurno i druge obećavajuće opcije u četvrtak navečer pa budite spremni reagirati na vrijeme…

Kladionica Mozzart daje novim igračima bonus od 400 €, iskoristiv na utakmicama hrvatskih nogometnih klubova!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top