Poljska vs Hrvatska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige nacija

Forma:
L L W D L
  • PGE Arena
  • Početak: 15. listopad 20:45
Forma:
W W L D D
Poljska
Oba daju gol: Da1.84
Hrvatska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon teško izborene pobjede protiv Škotske Hrvatska u nogometnoj Ligi nacija ovog utorka mora u goste u Varšavu, gdje će odmjeriti snage s Poljskom.

U pitanju je repriza utakmice iz rujna u kojoj je momčad izbornika Zlatka Dalića pobijedila s minimalnih 1:0 u Osijeku. Bio je to dvoboj u kojem su naši najbolje igrali u posljednje vrijeme pa se navijači nadaju da bi se nešto slično moglo ponoviti i na gostujućem terenu.

Treba reći da Hrvatska ima tri boda više od Poljske u svojoj skupini i trijumf bi joj osigurao prolazak u doigravanje. No, dvoboj sa Škotskom u subotu pokazao je da naša reprezentacija ima ponešto slabosti. Vezna linija nije izgledala sjajno, unatoč Luki Modriću koji je u dobroj formi i krasno je zabio Poljacima prije mjesec dana. Izostanak Matea Kovačića zbog privatnih problema svakako se osjetio na Maksimiru i ostaje otvoreno hoće li se vratiti u kadar za okršaj u Varšavi.

Dalić doduše ima mnoga zanimljiva rješenja prema naprijed. Pa je tako Igor Matanović zabio svoj prvijenac protiv Škota, a tu je i pouzdani Andrej Kramarić koji uvijek poentira kada je to najvažnije. Bruno Petković i Ante Budimir još su dva napadača koji se s pravom nadaju minutaži.

U vrlo dobroj formi je i Luka Sučić koji može biti opasan na desnoj strani, dok je Mario Pašalić spreman pokrpati bilo koju poziciju na kojoj nema tko igrati, kao i Ivan Perišić. Daliću su na raspolaganju i veliki talenti iz Dinama, Martin Baturina i Petar Sučić, no naš izbornik nije pretjerano sklon davati priliku mladima.

Što se obrane tiče, Duje Ćaleta-Car pokazao je određenu nesigurnost u prethodnoj utakmici, dok Josip Šutalo i Joško Gvardiol teško pokrivaju prostor u formaciji koja je znatno drukčija od one s kojom je Hrvatska igrala na SP-u u Kataru. Svejedno, Dominik Livaković ima određenu podršku i pokušat će primiti manje golova od suparničkog golmana.

S druge strane, Poljska koju vodi Michal Probierz nije na svom vrhuncu, ali je tvrd orah čak i najboljima u Europi. Uostalom, Robert Lewandowski i u veteranskim godinama je jedan od najboljih napadača na svijetu.

Nicola Zalewski pak pokazuje mnogo potencijala, a Piotr Zielinski prelaskom u Inter dobio je novu potvrdu svoje kvalitete. U obrani pak Jakub Kiwior iz Arsenala donosi određenu sigurnost, dok Marcin Bulka spada među cijenjene europske golmane i neće mu biti lako napuniti mrežu u Varšavi…

Prethodni dvoboji:
08.09.24 Hrvatska1:0Poljska ULN
16.06.08 Poljska0:1Hrvatska EP
03.06.06 Hrvatska0:1Poljska PRI
12.02.03 Hrvatska0:0Poljska PRI

Izostanci i ozljede:

Poljska: Sebastian Walukiewicz (bolest), Jakub Piotrowski (ozljeda aduktora).

Hrvatska: Marin Pongračić (ozljeda mišića), Josip Stanišić (ozljeda zgloba), Josip Juranović (ozljeda gležnja).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Za razliku od utakmice protiv Škotske, najbolje online kladionice u ovom dvoboju daju Hrvatskoj tek malu prednost ispred Poljske.

Mi se slažemo da bi moglo biti neizvjesno te vjerujemo da će se igrati otvorenije nego u rujnu. Istina je da još nikad u utakmici Poljske i Hrvatske nije pao više od jednog pogotka. Međutim, domaćin nema što kalkulirati u Varšavi, a naši imaju pregršt potencijala prema naprijed i to bi se moglo osjetiti. Zato naši tipovi za klađenje započinje preporukom oklade oba tima daju gol, uz tečaj 1.84 u kladionici 20bet.

Na raspolaganju su vam i kombinacijske oklade. Pa možete odigrat dvoznak X2 na Hrvatsku uz više od 1.5 gola na utakmici, što ide uz kvotu 1.92.

Neki će odigrati i prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz tečaj 2.13, jer radi se o dvoboju koji bi mogao početi oprezno. Alternativa tome je oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 2.03.

Ako se pak poželite kladiti na točan rezultat, tečaj je 6.33 na rezultat 1:1. U slučaju da odigrate pobjedu Hrvatske rezultatom 1:2, dobit ćete kvotu 10.00.

Ne zaboravimo naravno ni klađenje uživo. Naime, odnos snaga Poljske i Hrvatske bit će još lakše ocijeniti jednom kad dvoboj počne. Oklade na ishod utakmice, zbroj golova, broj kornera i tko sljedeći zabija ponudit će zanimljive tečajeve dok je dvoboj u tijeku. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu u utorak navečer i reagirajte čim vidite kvotu za koju vjerujete da sigurno prolazi…

Kladionica bet365 dijeli svojim igračima bonus do 50 € i pregršt besplatnih oklada, iskoristivih na utakmicama Hrvatske u Ligi nacija!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top