Portugal vs Hrvatska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige nacija

Forma:
D D L W W
  • Estádio Sport Lisboa e Benfica
  • Početak: 05. rujan 20:45
Forma:
D D L W W
Portugal
Oba daju gol: Ne1.84
Hrvatska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog četvrtka započinje novi ciklus hrvatske nogometne reprezentacije, gostovanjem u Lisabonu kod Portugala u Ligi nacija.

Hrvatska pod vodstvom Zlatka Dalića nije uspjela proći grupnu fazu na nogometnom Euru u Njemačkoj, što je bio prvi takav podbačaj u posljednjih 10 godina. U međuvremenu se oprostio Marcelo Brozović pa sada naši kreću s novim rješenjima u veznoj liniji.

Dalić ima ponešto problema s ozljedama. Najvažniji izostanak je onaj Lovre Majera kojeg muči gležanj. Što se sredine terena pak tiče, očekuje se da će Luka Modrić zadržati svoju poziciju, unatoč maloj minutaži koju dobiva u Realu. Mateo Kovačić je pak odlično otvorio sezonu Premiershipa i od njega se očekuje dobar nastup, dok bi Brozovića mogao zamijeniti Kristijan Jakić.

Prema naprijed naši nemaju mnogo vrhunskih rješenja, no barem je Ante Budimir spreman za ovu utakmicu. Vjeruje se da bi i Ivan Perišić mogao igrati, unatoč tome što uopće nema kluba. Bruno Petković također bi trebao dobiti priliku, a Marko Pjaca još jedno je rješenje koje Dalić ima na krilnim pozicijama.

Što se obrane tiče, tu nedostaje nekoliko važnih bekova pa bi trebao uskočiti Borna Sosa, a ostaje otvoreno pitanje hoće li Joško Gvardiol igrati kao stoper ili na bočnoj poziciji.

S druge strane, Portugal se pod Robertom Martinezom želi revanširati našima za poraz u prijateljskoj utakmici uoči Europskog prvenstva. Do tada Portugalci nikad nisu zabilježili neuspjeh protiv naših, a posebno boli poraz 4:1 koji su Dalićevoj družini zadali upravo u Ligi nacija 2020. godine.

No, ova portugalska reprezentacija ima svojih problema. Cristiano Ronaldo i dalje je središnja figura, unatoč tome što definitivno nije na vrhuncu. Nitko ga nema hrabrosti gurnuti na klupu pa će početi od prve minute i protiv Hrvatske.

Od ostalih, mnogo je zanimljivih igrača u domaćim redovima. Diogo Jota u dobroj je formi u Liverpoolu, a Pedro Neto dogurao je do reprezentacije nakon transfera u Chelsea. Bernardo Silva i Bruno Fernandes uobičajena su prijetnja u ofenzivi, a tu je i Rafael Leao koji doduše u posljednje vrijeme nije tako ubojit kao što smo navikli.

Joao Neves i Joao Palhinha trebali bi držati sredinu terena, nakon što su ostvarili velike transfere ovog ljeta. U obrani pak i dalje vlada Ruben Dias, a posebno vrijedi izdvojiti Dioga Costu među vratnicama koji je sjajan golman i našima neće biti lako postići mu pogodak…

Prethodni dvoboji:
08.06.24 Portugal1:2Hrvatska PRI
17.11.20 Hrvatska2:3Portugal ULN
05.09.20 Portugal4:1Hrvatska ULN
06.09.18 Portugal1:1Hrvatska PRI
25.06.16 Hrvatska0:1Portugal EP

Izostanci i ozljede:

Portugal: nema značajnih izostanaka.

Hrvatska: Lovro Majer (ozljeda gležnja), Josip Stanišić (ozljeda mišića), Martin Erlić (ozljeda mišića), Josip Juranović (ozljeda zgloba).

Portugal zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog kvalitete igračkog kadra, što zbog ugleda reprezentacije, svaka hrvatska kladionica proglasila je Portugal izrazitim favoritom ovog četvrtka u Lisabonu.

Mi pak nismo impresionirani onime što su Portugalci radili na Euru te vjerujemo da nas čeka čvršća utakmica od one prijateljske prije tri mjeseca. Naši će pokušati zatvoriti puteve prema svojem golu, dok im prema naprijed neće biti lako zaprijetiti Costi. Portugal također neće srljati. Zato naši savjeti za sportsko klađenje započinju preporukom oklade oba tima NE daju gol, uz tečaj 1.84 u kladionici 20bet. To postaje dobitno ako jedan od golmana sačuva svoju mrežu netaknutom.

Po istoj logici zanimljivo djeluje i oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola na utakmici, na što možete uzeti tečaj 1.97. Neki će odigrati i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da gol NE pada u oba poluvremena, uz koeficijent 2.06.

Ako pak smatrate da ova hrvatska reprezentacija nema snagu postići dobar rezultat u Ligi nacija, postoje dva načina kako podebljati tečaj na domaćina. Možete odigrati pobjedu Portugala bez primljenog gola, uz tečaj 2.50, dok je kvota 2.37 na okladi poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Portugalci povedu u prvom dijelu i zadrže prednost do kraja.

Kladiti se možete i na strijelce. Pa je tako kvota 1.95 na gol Cristiana Ronalda, a 2.87 na pogodak Dioga Jote. S druge strane, dobit ćete 5.50 na Anti Budimiru, a 6.50 na Bruni Petkoviću.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.65, što smo vidjeli u prethodnoj utakmici ovih reprezentacija, a nikog ne bi začudilo da vidimo i u četvrtak u Lisabonu…

Kladionica Rabona za skupljanje sličica nudi svojim igračima bonus do 2000 €, iskoristiv na utakmicama hrvatske reprezentacije!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top