Rijeka vs Corvinul – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Europske lige

Forma:
D D L L W
  • Rujevica
  • Početak: 01. kolovoz 20:00
Forma:
D L W L L
Rijeka
Hendikep: F+21.75
Corvinul
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Uzvratne utakmice drugog pretkola Europske lige na rasporedu su ovog četvrtka, a u Hrvatskoj najviše zanimanja izaziva dvoboj Rijeke i Corvinula.

Domaća momčad nada se da će pod trenerom Željkom Sopićem opravdati ulogu favorita u ovoj utakmici. Naime, Riječani imaju europskog iskustva u prethodnom desetljeću, a i kvalitetu na svojoj strani protiv rumunjskog drugoligaša. Potrebno je samo solidno odraditi posao i ne zakomplicirati utakmicu nepotrebnim pogreškama.

Sopić je ovog ljeta izgubio neke važne igrače, poput Marka Pjace i Nediljka Labrovića, no Rijeka svejedno ima kvalitetu na svojoj strani. Uostalom, Marco Pašalić i dalje je na desnom krilu, kao vrlo talentirani hrvatski reprezentativac koji uvijek može svojim potezima riješiti utakmicu.

Riječani u napadu mogu birati između mladog Franje Ivanovića i lukavog Kolumbijca Jorgea Obregona, dok se ofenzivi pridodaje i Veldin Hodža. U sredini terena još je daroviti Niko Janković, vrlo dobar prošle sezone, kao i Toni Fruk koji je iznimno napredovao u 2024. godini.

Što se obrane tiče, Sopić je dobio čvrstinu s Nikom Galešićem i Stjepanom Radeljićem, a među vratnicama je sada Martin Zlomislić, od kojeg se očekuje da bude pravi ako zagusti pred riječkim golom.

S druge strane, Corvinul pod trenerom Florianom Maximom uživa u svom ljetu u Europi, nakon što je u prethodnoj sezoni iznenadio osvajanjem rumunjskog Kupa.

Ovaj drugoligaš možda nema u svojim redovima zvučnih imena, no u prvoj utakmici s Rijekom uspio je odigrati 0:0 kod kuće i tako si je dao šansu boriti se za prolazak dalje do samog kraja. Sergiu Bus na poziciji centarfora pokušat će dodatno zakomplicirati situaciju na Rujevici, a tu su još Daniel Pirvolescu i Alexa Neacsa koji će se pridodavati ofenzivi. Brazilac Roger Junio i Nizozemac Desley Ubbink drže pak sredinu terena i pred njima je težak posao na ovom gostovanju, jer moraju nekako uspostaviti ravnotežu na travnjaku.

Neće biti lako ni rumunjskoj obrani koja je primala mnogo golova ovog ljeta. Ne pomaže ni solidni Stefan Lefter među vratnicama za kojeg očekujemo da će u četvrtak kapitulirati barem nekoliko puta u duelu s riječkim napadačima…

Prethodni dvoboji:
25.07.24 Corvinul0:0Rijeka EL

Izostanci i ozljede:

Rijeka: Marco Djuricin (zdravstveni problemi).

Corvinul: nema značajnih ozljeda.

Rijeka zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo i očekivali, svaka hrvatska kladionica proglasila je Rijeku izrazitim favoritom u ovom dvoboju. Kvota na pobjedu domaćina je toliko mala da će ozbiljni igrači definitivno morati potražiti alternativna rješenja.

No, Riječani imaju kvalitetu više u odnosu na suparnika i mi vjerujemo da će bez problema proći u sljedeću rundu kvalifikacija. Istina je, Corvinul je pokazao u prethodnim utakmicama da se može potpuno raspasti kad se nađe u bezizlaznoj situaciji. Zato naši tipovi za klađenje počinju preporukom oklade na hendikep F+2 iliti -1.5 na Rijeku, uz koeficijent 1.75 u kladionici 22bet. To postaje dobitno ako domaćin pobijedi s najmanje dva razlike.

Bit će to dvoboj u kojem Rijeka neće nikud srljati, već će polako lomiti suparnika. Zato ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što ćete dobiti tečaj 2.00.

Postoji još nekoliko načina kako podebljati tečaj na Sopićevoj momčadi. Pa tako u kladionici bet365 možete odigrati da Rijeka zabija gol u oba poluvremena, uz tečaj 1.90, dok ćete dobiti 1.75 na okladi poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Riječani povedu u prvih 45 minuta i pobijede na kraju utakmice.

Dostupne su i oklade na kornere. Izdvajamo okladu na više od 9.5 kornera, uz kvotu 2.20. To definitivno možemo zamisliti u dvoboju u kojem će biti ogroman pritisak na gostujuću defenzivu kroz svih 90 minuta.

Odlučiti se možete i za kombinacijsku okladu. Među njima se posebno ističe oklada na pobjedu Rijeke uz više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz primamljivi tečaj 1.83.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.75, što je još jedan scenarij koji možemo zamisliti u četvrtak u Rijeci, u utakmici u kojoj bi baš udarac s bijele točke mogao odlučiti u kojem će smjeru krenuti ovaj dvoboj…

Kladionica Germania daje svojim igračima do 1000 € bonusa, iskoristivog na utakmicama hrvatskih klubova u Europi!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top