Rijeka vs Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
L W D W L
  • Rujevica
  • Početak: 01. rujan 20:45
Forma:
W W W W W
DOMAĆIN 4.30
Remi 3.60
GOST 1.70
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Uoči reprezentativne pauze na Rujevici je na rasporedu veliki derbi HNL-a, u kojem će snage odmjeriti prvi i drugi iz prethodne sezone, nogometaši Rijeke i Dinama.

Domaća momčad iščekuje ovu utakmicu nakon katastrofe u Ljubljani. Rijeka je ispala u kvalifikacijama Konferencijske lige nakon bolnog 0:5 poraza od Olimpije. Ne preostaje joj ništa drugo nego okrenuti se domaćem prvenstvu. Treneru Radomiru Đaloviću pak ovaj derbi definitivno nije došao u dobro vrijeme, jer momčad je prilično uzdrmana svime što se dogodilo u četvrtak.

Riječani imaju i kadrovskih problema. Franjo Ivanović i Jorge Obregon prodani su tijekom ljeta pa je Đalović ostao na samo jednom napadaču. Komnen Andrić pokušat će se nadmetnuti na travnjaku, no trenutno nije u svojoj najboljoj formi.

Zato bi trebao povući Marco Pašalić, trenutno najzvučnije ime u domaćim redovima. Mladi hrvatski reprezentativni krilni napadač pokušat će nešto napraviti na desnoj strani, s koje je već zabio nekoliko impresivnih golova u 2024. godini.

Rijeka se nada da bi Toni Fruk i Niko Janković mogli odigrati inspiriranu utakmicu ove nedjelje, no pitanje je mogu li ovi mladi nogometaši odgovoriti izazovima protiv najjače momčadi u ligi. Mnogo je upitnika i oko obrane koja još ne zna za primljeni gol ove sezone u HNL-u, no potpuno se slomila u utakmici protiv Olimpije.

S druge strane, Dinamo pod Sergejom Jakirovićem igra bez greške ovog ljeta i niže pobjede. Lako se obračunao s Qarabagom u Ligi prvaka i čekaju ga sjajne utakmice u Europi ove jeseni. U HNL-u je pak čvrsto na vrhu, a trijumf na Kvarneru svakako bi pomogao da “modri” potvrde svoj status prvog favorita za osvajanje titule.

Jakirovića veseli uspon forme Marka Pjace, strijelca na gostovanju u Azerbajdžanu. Sada ima priliku pokazati se protiv bivšeg kluba, u kojem je oživio svoju karijeru prošle sezone. Bruno Petković također bi trebao igrati važnu ulogu u ofenzivi, a ne smijemo zaboraviti ni Sandra Kulenovića, vrlo raspoloženog u napadu Dinama tijekom kolovoza.

Zagrebački klub ima niz raspoloženih igrača i u sredini terena, uključujući Martina Baturinu koji se priključuje prema naprijed i može biti čovjek odluke u ovom derbiju. Obrana pak Dinama izgleda sasvim solidno, s Ivanom Nevistićem koji se istaknuo sjajnim obranama u nedavnim europskim utakmicama.

U svakom slučaju, čeka nas na Rujevici još jedan vrlo zanimljiv hrvatski derbi, u kojem je uloga favorita definitivno na strani gostujućeg sastava…

Prethodni dvoboji:
22.05.24 Rijeka1:3Dinamo KUP
15.05.24 Dinamo0:0Rijeka KUP
05.05.24 Rijeka1:2Dinamo HNL
25.02.24 Dinamo1:0Rijeka HNL
12.11.23 Rijeka2:2Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Olimpija: Marco Djuricin (zdravstveni problemi).

Rijeka: Sadegh Moharrami (ozljeda koljena), Mauro Perković (ozljeda koljena).

Dinamo zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati nakon debakla u Ljubljani, hrvatske kladionice proglasile su Dinamo velikim favoritom u ovom derbiju na Rujevici.

Mi se tim ovaj put slažemo. Rijeka teško da se može u tri dana oporaviti od potpunog raspada sistema. Zagrebačka momčad je pak puno bolja od Olimpije pa Đalovićevu družinu čeka 90 minuta muke na Rujevici. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Dinama, uz tečaj 1.70 u kladionici 20bet.

Iako Riječani još nisu primili gol u HNL-u ove sezone, a Dinamo također igra čvrsto, smatramo da će kočnice popusti u ovom derbiju. Zato ima smisla i oklada na više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti tečaj 1.90 u kladionici bet365.

Neki će odigrati i okladu da gol pada u oba poluvremena, uz kvotu 1.71, što je još jedan smjer u kojem je moguće krenuti u ovoj utakmici. Ako pak vjerujete da će pitanje pobjednika biti riješeno u završnici, oklada da u drugom poluvremena pada više golova nego u prvom ponudit će vam tečaj 2.05.

Oni koji žele podebljati koeficijent na gostujućem sastavu, mogu to napraviti na dva načina. Naime, možete odigrati da Dinamo zabija gol u oba poluvremena, uz kvotu 2.75, a isto ćete dobiti i ako odigrate poluvrijeme/kraj 2/2. To znači da Dinamo mora povesti u prvom dijelu i pobijediti na kraju.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.70, što je uobičajena pojava u hrvatskim derbijima, pogotovo kad igraju Rijeka i Dinamo…

Kladionica 22bet dijeli svojim igračima bonus do 122 €, iskoristiv na derbi utakmicama HNL-a!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top