Rijeka vs Elfsborg – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Europske lige

Forma:
W W D D L
  • Rujevica
  • Početak: 08. kolovoz 20:00
Forma:
W L W W W
Rijeka
Oba daju gol: Da1.72
Elfsborg
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nastavlja se ljetna europska avantura hrvatskih nogometnih klubova. Ovog četvrtka Rijeka igra kod kuće protiv Elfsborga, u trećem pretkolu Europske lige.

Domaća momčad pod vodstvom Željka Sopića nada se nastaviti svoj pozitivni niz. Iz natjecanja je već izbacila rumunjski Corvinul, a u nedjelju je otvorila HNL s visokom 4:0 pobjedom protiv Lokomotive. Dakle, sezona je dobro počela za Riječane, no iz tjedna u tjedan pred njima su sve veći izazovi.

Pa iako ovaj put igra protiv neugodnog suparnika, Rijeka definitivno ima igrački kadar sposoban izboriti pobjedu. Treba prije svega izdvojiti Marca Pašalića na desnom krilu, spremnog svojim ubačajima i dalekometnim udarcima napraviti razliku na travnjaku.

U napadu pak Sopić može birati između Franje Ivanovića i Jorgea Obregona, dokazano kvalitetnih još iz prošle sezone. U sredini terena također je odličan kadar, poput Tonija Fruka koji kuca na vrata reprezentacije i darovitog Nike Jankovića na lijevoj strani.

Što se obrane tiče, ona u novoj sezoni još nije primila pogodak. Stoperski par kojeg čine Stjepan Radeljić i Niko Galešić zasad funkcionira, a polako se u momčad uklapa i novi golman Josip Posavec.

S druge strane, švedski Elfsborg kojeg vodi Oscar Hiljemark već ima dva impresivna skalpa u Europi ovog ljeta. Iz natjecanja je bez problema izbacio ciparski Pathos, a zatim je u dvije utakmice bio bolji i od svima poznatog moldavskog Šerifa.

Drugim riječima, Šveđani imaju potencijala i svakako su najteži suparnik s kojim se ovog ljeta susreće Rijeka. U svojim redovima imaju nekoliko vrlo zanimljivih igrača, poput krilnih napadača Arbera Zenelija i Ahmeda Qasema, na koje će riječka obrana posebno morati paziti.

Tu je i iskusni napadač Simon Hedlund koji već ima 5 postignutih golova u sezoni, dok je 4 dodao mladi Ganac Jalal Abdullai. U sredini terena pak ima talenta Islanđanin Andri Fannar Baldursson, a obranu drži kapetan Johan Larsson, kao i čvrsti Nigerijac Ibrahim Buhari.

Dodajmo tome golmana Isaka Peterssona koji je uspio sačuvati svoju mrežu u dvije utakmice protiv Šerifa pa možemo reći da je Elfsborg vrlo solidna momčad koja na Rujevicu dolazi pružiti žestok otpor riječkim nogometašima…

Prethodni dvoboji:
Rijeka-nikad dosad igrali-Elfsborg

Izostanci i ozljede:

Rijeka: Marco Djuricin (zdravstveni problemi).

Elfsborg: nema značajnih izostanaka.

Rijeka zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog domaćeg terena, što zbog ugleda hrvatskog nogometa, najbolje online kladionice proglasile su Rijeku favoritom u ovoj utakmici.

Mi pak smatramo da će Elfsborg pružiti žestok otpor na Rujevici. I jedna i druga obrana naići će na suparnike s kakvima nisu imali posla posljednjih tjedana. Ofenzive obje momčadi pokazuju mnogo kvalitete, zbog čega naši nogometni tipovi za klađenje kreću preporukom oklade oba tima daju gol, uz koeficijent 1.72 u kladionici bet365.

Očekujemo da utakmica krene oprezno, a zatim se rasplamsa u svojem nastavku. Zato ima smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti tečaj 2.06.

Zanimljivo u ovoj utakmici djeluju i kombinacijske oklade. Pa ćete tako dobiti kvotu 2.60 na okladu dvoznak 1X na Rijeku uz više od 2.5 gola na utakmici, što bi se lako moglo pretvoriti u realnost.

Ako se pak odlučite tipovati na točan rezultat, tečaj je 8.00 na pobjedu Rijeke rezultatom 2:1. Vrijedi spomenuti i tečaj 6.00 koji ćete dobiti ako odigrate na rezultat 1:1.

Ne zaboravimo ni klađenje na kornere. Dobit ćete 2.00 na okladu na više od 9.5 kornera, što je još jedan smjer u kojem ima smisla krenuti, budući da očekujemo otvoreni nogomet na Rujevici.

Kladiti se možete i na strijelce. Kvota je 2.62 da će zabiti Franjo Ivanović, a 2.82 na pogodak Jorgea Obregona. S druge strane, dobit ćete 4.00 ako tipujete na Simona Hedlunda, a 4.50 ako odigrate da će poentirati Jalal Abdullai.

Za kraj, spomenimo i okladu na autogol, uz tečaj 8.00, što se sve češće događa na europskim klupskim utakmicama, čak i kad igraju puno kvalitetnije momčadi od Rijeke i Elfsborga…

Kladionica 20bet svojim igračima daje besplatne oklade u vrijednosti do 1000 €, iskoristive na utakmicama hrvatskih nogometnih klubova!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top