Rijeka vs Hajduk – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W W W D L
  • Rujevica
  • Početak: 29. rujan 20:00
Forma:
W W W W D
Rijeka
Manje od 2.5 gola1.82
Hajduk
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U HNL-u ovog vikenda na rasporedu je novi veliki derbi. Snage će u nedjelju odmjeriti dvije vodeće ekipe s ljestvice, nogometaši Rijeke i Hajduka.

Domaća momčad uspjela se pod trenerom Radomirom Đalovićem oporaviti od teškog 0:5 poraza od slovenske Olimpije te niže uspjehe u domaćem prvenstvu. Rijeka u HNL-u djeluje puno čvršće te ima 4 boda prednosti ispred Dinama, a trijumfom protiv Hajduka ostala bi sama na vrhu.

Zato je ova utakmica iznimno važna za Riječane, u čijim redovima igra nekoliko igrača velikog potencijala. Tu prije svega treba izdvojiti Marca Pašalića koji je dogurao sve do reprezentacije i predstavljat će veliku opasnost na desnom krilu.

Doveden je tijekom ljeta i iskusni Komnen Andrić kako bi pokrio poziciju centarfora, dok je vezna linija pojačana Amerom Gojakom, bivšim nogometašem Dinama iza kojeg su neki vrlo uspješni nastupi na hrvatskoj klupskoj nogometnoj sceni.

Snaga Rijeke definitivno je njezina sredina terena, u kojoj Toni Fruk već dugo igra odličan nogomet, a svojim potezima se ističe i Niko Janković. Obrana pak s Nikom Galešićem i Stjepanom Radeljićem uglavnom je na visini zadatka, s izuzetkom tek spomenute utakmice protiv Olimpije.

S druge strane, Hajduk je ovog ljeta svašta prošao, no čini se da se polako oporavlja pod vodstvom talijanskog trenera Gennara Gattusa. O tome svjedoči trijumf na Maksimiru protiv Dinama, što je značajno podiglo samopouzdanje ove momčadi.

Gattuso može biti zadovoljan zato što u njegovim redovima u posljednje vrijeme blistaju mladi nogometaši. Posebno vrijedi izdvojiti 16-godišnjeg Brunu Durdova koji je dvaput zabio protiv Gorice i nada se minutaži i u ovom derbiju.

Središnja pak figura ostaje Marko Livaja, kapetan i ključni igrač Splićana posljednjih godina. Upravo njegov gol je slomio Dinamo, a slično se nada ponoviti i u Rijeci. U klub je pak vraćen Stipe Biuk koji predstavlja još jedno kvalitetno rješenje prema naprijed, no treba mu još vremena kako bi se uklopio u kolektiv.

Ne smijemo zaboraviti Ivana Rakitića koji je dočekan kao kralj u Splitu i donosi mnogo čvrstine veznoj liniji. Tu su još Niko Sigur i Rokas Pukštas koji na terenu pokazuju mnogo mladenačke žestine, dok Filip Krovinović igra na iskustvo. Dodajmo tome solidnu obranu sa Zvonimirom Šarlijom i Filipom Uremovićem pa je jasno da nas na Rujevici čeka vrlo neizvjesna utakmica dva jadranska rivala…

Prethodni dvoboji:
07.04.24 Rijeka1:0Hajduk HNL
28.01.24 Hajduk1:2Rijeka HNL
07.10.23 Rijeka1:0Hajduk HNL
30.07.23 Hajduk1:0Rijeka HNL
16.04.23 Rijeka2:0Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Rijeka: nema značajnih izostanaka.

Hajduk: Dario Melnjak (ozljeda koljena), Mihael Žaper (ozljeda koljena).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč pobjedi Hajduka u derbiju s Dinamom, hrvatske kladionice svejedno su u ovoj utakmici proglasile Rijeku laganim favoritom na Rujevici.

Mi pak očekujemo iznimno tvrdi okršaj ove nedjelje. I jedni i drugi pazit će prije svega na svoj gol, a onda tek razmišljati o postizanju pogotka na suprotnoj strani. Napadači će imati minimalan prostor za svoje manevre, zbog čega naši tipovi za klađenje započinju preporukom oklade na manje od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti koeficijent 1.82 u kladionici 22bet.

Po istoj logici neki će odigrati i okladu da gol NE pada u oba poluvremena, na što možete uzeti tečaj 1.93. Zanimljivo djeluje i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz tečaj 2.07, dok ćete dobiti 3.44 ako odigrate na isti broj golova u oba poluvremena.

Ako pak smatrate da domaćin ima prednost u ovom susretu, tu su kombinacijske oklade. Pa tako možete odigrati 1X na Rijeku uz manje od 2.5 gola na utakmici, na što ćete dobiti tečaj 2.36.

Kladiti se možete i na točan rezultat. Kladionica Rabona nudi tečaj 9.00 na rezultat 0:0, što nikog ne bi iznenadilo da se pretvori u realnost. Na pobjedu Rijeke rezultatom 1:0 možete dobiti 7.00, a pobjeda Hajduk rezultatom 0:1 ide uz koeficijent 8.50.

Dodajmo tome svemu i uživo klađenje. Naime, tek nakon što krene utakmica postat će jasnije tko ima prednost na travnjaku, Rijeka ili Hajduk. Oklade na ishod utakmice, broj kornera i tko će sljedeći zabiti ponudit će zanimljive opcije za klađenje dok je derbi u tijeku. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu u nedjelju navečer i reagirajte čim se pojavi tečaj za kojeg vjerujete da sigurno prolazi…

Kladionica Germania dijeli igračima bonus do 1000 €, iskoristiv na derbi utakmicama HNL-a!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top