Roma vs Athletic – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Europske lige

Forma:
W D D L D
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Početak: 26. rujan 21:00
Forma:
W W W L W
Roma
Dvoznak: 2X1.79
Athletic
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Europskoj ligi ovog četvrtka igra se nekoliko zanimljivih utakmica, od kojih posebno izdvajamo onu između Rome i Athletic Bilbaa.

Domaća momčad pod vodstvom trenera Ivana Jurića pokušava se trgnuti u novoj sezoni, nakon što je prilično loše otvorila talijansko prvenstvo. Roma je pak u Europi dvije sezone u nizu ne tako davno igrala u velikom finalu pod Joseom Mourinhom, no to Portugalcu nije pomoglo da zadrži posao, a bolje nije prošao ni njegov nasljednik Daniele de Rossi.

Jurić se nada da može duže izdržati od svojih prethodnika, no neće mu biti lako. Doduše, klub je zadržao Paula Dybalu, svog najboljeg nogometaša oko kojeg gradi igru u ofenzivi. Priključen mu je Artem Dovbyk nakon što se proslavio u dresu Girone, no pitanje je može li Ukrajinac zaista donijeti razliku na terenu u redovima rimske momčadi.

Mats Hummels i Mario Hermoso još su dva zanimljiva igrača koja su pojačala Romu ovog ljeta i sada je samo na Juriću da izvuče maksimum iz njih. Tu su pak u sredini terena već neko vrijeme Bryan Cristante i Lorenzo Pellegrini, dok sve više minutaže dobiva i mladi Nicola Zalewski.

Dodajmo tome čvrstog Leandra Paredesa i neuništivog Stephana El Shaarawyja pa je jasno da Roma ima momčad za gornji dom talijanske ljestvice, ali pitanje je što može napraviti u Europi.

S druge strane, Athletic Bilbao pod trenerom Ernestom Valverdeom nastavlja igrati solidan nogomet te se drži u vrhu španjolskog prvenstva. U Europi se pak nada iskoraku nakon što posljednjih godina niti jednom nije uspio daleko dogurati na međunarodnoj sceni.

Doduše, Athletic je dvaput bio viceprvak Europske lige, posljednji put 2012. godine pa ga nikad ne treba prerano otpisati u ovom natjecanju. Valverde je uspio zadržati Nicu Williamsa, iznimno traženog na nogometnom tržištu nakon briljantnog nastupa na Europskom prvenstvu. U momčadi je i njegov brat Inaki koji već dugo igra za baskijski klub.

Gorka Guruzeta još jedan je opasan igrač u ofenzivi Athletica, a Oihan Sancet i Ander Herrera drže sredinu terena. U obrani se pak ističu Aitor Paredes i Dani Vivian, a hendikep za gostujuću momčad je izostanak golmana Unaija Simona kojeg muči ozljeda. No, unatoč tome na stadionu Olimpico baskijska družina u stanju je potpuno ravnopravno igrati s domaćinom…

Prethodni dvoboji:
07.08.19 Roma2:2Athletic PRI

Izostanci i ozljede:

Roma: Saelemaekers A. (ozljeda gležnja).

Athletic: Alvarez Y. (ozljeda mišića), Berchiche Y. (ozljeda mišića), Simon U. (ozljeda zapešća).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč nesigurnom startu sezone online kladionice u Hrvatskoj proglasile su Romu favoritom u ovoj utakmici i daju još veće izglede da dođe do pobjede.

Mi se pak s tim ne slažemo. Athletic ima iznimno kvalitetnu momčad i pregršt potencijala prema naprijed. Valverdeova momčad može se suprotstaviti Romi u svim segmentima igre. Zato naši najbolji tipovi za klađenje počinju od preporuke oklade dvoznak X2 na Athletic, uz tečaj 1.79 kojeg nudi kladionica 22bet.

Radi se o utakmici u kojoj golovi ne bi smjeli izostati. Zato će neki poželjeti odigrati i okladu oba tima daju gol, uz tečaj 1.90 u kladionici bet365. Alternativa tome je oklada da gol pada u oba poluvremena, na što možete dobiti koeficijent 1.89.

Dvoboj Rome i Athletica mogao bi početi suzdržano pa se kasnije rasplamsati. Zbog toga zanimljivo djeluje i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete uzeti tečaj 2.12.

Kladiti se možete i na kartone. Pa je tako tečaj 1.83 na manje od 5.5 kartona na ovoj utakmici, što se čini izgledno, budući da nema nekih posebnih tenzija između ovih suparnika, a Europska liga je tek počela pa nema rezultatskog imperativa.

Što se strijelaca tiče, kvota je 4.50 na gol Gorke Guruzete, a 5.50 na pogodak Nice Williamsa. S druge strane, dobit ćete 2.60 ako zabije Artem Dovbyk, a 3.50 ako tipujete na Paula Dybalu.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 3.00, što bi se lako moglo dogoditi u europskom dvoboju ovih suparnika…

Kladionica bet365 nudi igračima bonus do 50 €, kao i pregršt besplatnih oklada iskoristivih na utakmicama Europske lige!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top