Ružomberok vs Hajduk – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Konferencijske lige

Forma:
L D L L W
  • Štadión pod Čebraťom
  • Početak: 08. kolovoz 18:30
Forma:
W D W W W
Ružomberok
Manje od 2.5 gola1.85
Hajduk
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nogometaši Hajduka nastavljaju ovog četvrtka svog pohod na glavnu fazu Konferencijske lige. U trećem pretkolu gostuju u Slovačkoj, gdje će odmjeriti snage protiv Ružomberoka.

Splitska momčad koju vodi Gennaro Gattuso ima velike europske ambicije ove sezone. No, prvo se mora obračunati sa slovačkim suparnikom, s kojim Hajduk nikad prije nije igrao službene utakmice.

Početak sezone donio je Hajduku prolazak dalje pokraj Torshavna s Farskih otoka, doduše uz remi 0:0 u gostima. Dvoboj pak sa Slaven Belupom na otvaranju HNL-a završio je minimalnom pobjedom na Poljudu. Sada Splićani moraju odići razinu igre, jer svaki sljedeći protivnik bit će sve jači, kako u Europi, tako i u domaćem prvenstvu.

Najvažnija vijest za Hajduk je nastup za vikend Ivana Rakitića od prve minute. Slavni hrvatski veznjak polako preuzima kontrolu u sredini terena i trebao bi biti prevaga u tijesnim utakmicama. Ivan Perišić pak još uvijek nije u stanju odraditi svih 90 minuta, ali definitivno donosi kvalitetu na lijevom krilu.

Naravno, bitna figura svakako je i Marko Livaja. Najbolji strijelac splitske momčadi možda nije bio u sjajnoj formi prošle sezone, no ozljede su sada pitanje prošlosti i očekuje se od njega da utrpa više od 20 golova u domaćem prvenstvu, a ponešto i u Europi.

Gattuso je ovog ljeta čini se bolje posložio obranu Hajduka, nego što je to bio slučaj pod njegovim prethodnicima. Zasad su Splićani primili samo jedan gol, a zadnja linija sa Zvonimirom Šarlijom i Filipom Uremovićem sasvim solidno funkcionira. Svoj posao pošteno odrađuje i Ivan Lučić među vratnicama pa Hajduk s mnogo optimizma iščekuje gostovanje u Slovačkoj.

S druge strane, Ružomberok i njegov trener Ondrej Smetana ne mogu biti zadovoljni kako je počela ova sezona. Klub je već stigao ispasti iz kvalifikacija za Europsku ligu, gdje se Trabzonspor pokazao kao nepremostiva prepreka.

Sada Ružomberok pokušava nešto napraviti u Konferencijskoj ligi, no rezultati su mu ovog ljeta skromni i ne djeluje moćno. Momčad pak ima tržišnu vrijednost u rangu najslabijih u HNL-u i teško je izdvojiti kvalitetne pojedince. Martin Chrien i Jan Hladik doduše pokazuju neki potencijal prema naprijed, no nisu se baš proslavili u svojim prethodnim nastupima u Europi.

Na golu je pak Tomaš Frühwald ovog ljeta imao više posla nego što je očekivao, a obrana je samo povremeno izgleda čvrsta. Drugim riječima, jasno je da su zbijanje redova i ozbiljna igra prema nazad jedini način na koji Ružomberok može dobro proći protiv Hajduka…

Prethodni dvoboji:
Ružomberok-nikad dosad igrali-Hajduk

Izostanci i ozljede:

Ružomberok: nema značajnih izostanaka.

Hajduk: Mihael Žaper (ozljeda koljena).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Prije svega zbog kvalitete pojedinaca u momčadi, ali i zbog trenutne forme, online kladionice u Hrvatskoj odlučile su proglasiti Hajduk favoritom već na gostovanju u Slovačkoj.

Mi pak smatramo da će Ružomberok pokušati odigrati bolje u defenzivi nego za vikend u slovačkom prvenstvu te će mu biti prioritet izboriti aktivan rezultat za uzvrat. Hajduku pak nije nužno potpuno razbiti suparnika već u četvrtak, zbog čega naši savjeti za klađenje počinju preporukom oklade na manje od 2.5 gola na utakmici, uz koeficijent 1.85 u kladionici bet365.

Zanimljivo djeluje i oklada oba tima NE zabijaju gol, uz kvotu 1.89 u kladionici 22bet. To postaje dobitno ako barem jedan golman sačuva mrežu netaknutom, a baš tako su izgledale prethodne europske utakmice ovih suparnika.

Po istoj logici moguće je odigrati i okladu da gol NE pada u oba poluvremena, što ide uz tečaj 1.92. Alternativa tome je oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti tečaj 2.07.

Ako pak vjerujete da će Gattusova momčad doći do prednosti već u prvoj utakmici, imate priliku odigrati na pobjedu Hajduka bez primljenog gola, uz kvotu čak 2.75. Isti koeficijent ide i uz okladu poluvrijeme/kraj 2/2, što postaje dobitno ako Splićani povedu u prvom dijelu i pobijede na kraju.

Neki će se kladiti i na točan rezultat. Pa je tako igračima ponuđen tečaj 6.33 na pobjedu Hajduka rezultatom 0:1, dok ćete dobiti 8.00 ako odigrate na rezultat 0:2.

Za kraj, spomenimo i uživo klađenje. Naime, odnos snaga Ružomberoka i Hajduka još će biti lakše detektirati nakon što počne utakmica. Nema sumnje, oklade na pobjednika susreta, zbroj golova, broj kornera i tko će sljedeći zabiti ponudit će zanimljive kvote dok je dvoboj u tijeku. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu u četvrtak popodne i reagirajte čim se pojavi obećavajući tečaj za kojeg vjerujete da prolazi…

Kladionica bet365 daje svojim igračima bonus od 50 € i pregršt besplatnih oklada, iskoristivih na utakmicama hrvatskih nogometnih klubova!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top