Sevilla vs. Barcelona – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava La Lige

Forma:
L L L W D
  • Ramón Sánchez-Pizjuán
  • Početak: 26. svibanj 21:00
Forma:
W W W L W
Sevilla
Dvoznak: 1X2.04
Barcelona
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Španjolska La Liga završava ove nedjelje, a jedna od najzanimljivijih utakmica bit će ona u kojoj će snage odmjeriti Sevilla i Barcelona.

Domaća momčad neće ovu sezonu pamtiti po dobrome. Andalužani ovaj put nisu ništa napravili u Europi, gdje neće igrati sljedeće jeseni, jer završavaju prvenstvo tek u sredini ljestvice. Trener Quique Sánchez Flores nije uspio trgnuti momčadi pa Sevillu čeka mnogo posla preko ljeta, kako bi se vratila u gornji dom španjolskog nogometa.

No, prije toga još mora odigrati protiv jednog od najjačih suparnika u Španjolskoj. Momčad je nešto izmijenjena u odnosu na prvi dio sezone pa nema više našeg Ivana Rakitića, sada člana saudijskog Al Shababa.

U napadu pak nema nekih izmjena pa je Youssef En Nesyri i dalje najveća opasnost za suparnike, a tu je još Rafa Mir koji je zabio ponešto pogodaka tijekom sezone. S krilne pozicije prijeti pak brzonogi Dodi Lukebakio, a tu je i mladi Isaac Romero koji dobiva sve više prostora.

Sredina terena Seville je prošarana ozljedama, no barem je spreman Lucas Ocampos, važan pojedinac u ovoj momčadi. U obrani pak djeluje agresivni bek Marcos Acuña, a na golu se u posljednje vrijeme učvrstio Orjan Nyland. Sve to nije bilo dovoljno u prethodnim utakmicama, u kojima su Andalužani uglavnom gubili.

S druge strane, Barcelona je pod Xavijem Hernandezom imala uspone i padove u 2024. godini. Momčad se uspjela oporaviti od šokantnog ispadanja od PSG-a u Ligi prvaka i sezonu završava solidnim rezultatima u La Ligi.

Barca je osigurala drugo mjesto na ljestvici pa su igrači već mislima na godišnjem odmoru uoči posljednjeg kola. Svejedno, očekuje se da Robert Lewandowski pokuša zabiti još pokoji gol, nakon što ih je dosad utrpao 18 u španjolskom prvenstvu.

Mladi Lamine Yamal definitivno bi trebao dobiti priliku u ovom dvoboju, a minutaži se u ofenzivi još nadaju Joao Felix i Ferran Torres. Tu je i opasni Raphinha, jedan od ključnih igrača Barcelone u ovoj kalendarskoj godini.

Što se pak ostatka momčadi tiče, Pedro će predvoditi sredinu terena, a u obrani bi trebao vladati Andreas Christensen. Među vratnicama pak Marc-Andre ter Stegen sigurno neće biti nezaposlen na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan, na kojem nas čeka vrlo atraktivna utakmica…

Prethodni dvoboji:
29.09.23 Barcelona1:0Sevilla LL
05.02.23 Barcelona3:0Sevilla LL
03.09.22 Sevilla0:3Barcelona LL
03.04.22 Barcelona1:0Sevilla LL
21.12.21 Sevilla1:1Barcelona LL

Izostanci i ozljede:

Sevilla: Gudelj N. (ozljeda koljena), Lamela E. (ozljeda koljena), Navas J. (ozljeda mišića), Romero I. (ozljeda bedra), Sow D. (ozljeda stopala), Suso (ozljeda mišića), Torres O. (ozljeda ramena).

Barcelona: Balde A. (ozljeda mišića), Gavi (ozljeda koljena), De Jong F. (ozljeda gležnja).

Sevilla zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog forme, što zbog kvalitete momčadi, online kladionice u ovoj su utakmici odlučile proglasiti Barcelonu velikim favoritom.

Mi se s tim ne slažemo, jer Katalonci su već obavili svoje i neće pretjerano ozbiljno shvatiti ovu utakmicu. S druge strane, domaćoj momčadi treba jedan pozitivan rezultat pred domaćim navijačima, kako bi se iskupila za slabu sezonu. Zato je naša glavna preporuka oklada dvoznak 1X na Sevillu, uz koeficijent 2.04 u kladionici 22bet.

Radi se o dvoboju koji bi mogao početi malo uspavano, a onda se rasplamsati. Zato ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti tečaj 1.98.

Kladiti se možete i na kartone. Pa ćete tako u kladionici bet365 dobiti 1.83 na manje od 3.5 kartona, što je realan scenarij u dvoboju u kojem ne bi trebalo biti mnogo žestine.

Što se pak strijelaca tiče, dobit ćete 2.62 na gol Youssefa En-Nesyrija, dok je tečaj 4.33 da će poentirati Dodi Lukebakio. S druge strane, kvota je 2.20 na gol Roberta Lewandowskog, a 3.20 da će zabiti Lamine Yamal.

Za kraj, spomenimo i okladu na autogol, uz tečaj 7.50, što se sve češće viđa u europskim utakmicama, a nikog ne bi iznenadilo da se dogodi baš sada u zadnjem kolu, u dvoboju Seville i Barcelone…

Za aktualne ponude posjetite web stranicu kladionice.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024