Valencia vs Barcelona – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava La Lige

Forma:
W L D L L
  • Camp de Mestalla
  • Početak: 17. kolovoz 21:30
Forma:
L D W D W
DOMAĆIN 4.80
Remi 3.90
GOST 1.72
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog vikenda započinje akcija u španjolskoj La Ligi, a jedna od najzanimljivijih utakmica definitivno je ona između Valencije i Barcelone.

Gostujuća momčad započinje novu eru pod trenerom Hansom Flickom, nakon što Xavi Hernandez nije zadovoljio svoju upravu u prethodnoj sezoni. Barcelona se nada borbi s Realom za titulu u španjolskom prvenstvu, no svjesna je da neće smjeti gubiti bodove čak ni na ovako teškim gostovanjima.

Mnogo se šuškalo o potencijalnim transferima Barcelone ovog ljeta. Zasad vrijedi izdvojiti dolazak sjajnog Danija Olma iz Leipziga, u transferu u kojem je i Dinamo utržio milijune. Od 26-godišnjaka se očekuje da pojača ofenzivu, u kojoj već djeluje veliki talent Lamine Yamal na desnoj strani, daleko najbolji tinejdžer među današnjim nogometašima.

U napadu Barcelona ima još iskusnog Roberta Lewandowskog, ali i opasne krilne napadače poput Ferrana Torresa i Raphinhe. U sredini pak terena falit će Gavi koji je još uvijek ozlijeđen, no Ilkay Gündogan i Pedri bi se trebali pobrinuti da sve bez problema funkcionira.

Što se obrane tiče, tu još uvijek Jules Koundé i Andreas Christensen igraju važnu ulogu, a Marc-Andre ter Stegen trebao bi još jednu sezonu zauzeti mjesto među vratnicama.

S druge strane, Valencia pod Rubenom Barajom ulazi u još jednu razvojnu sezonu. “Šišmiši” imaju mladu momčad koja tek treba stasati, bez nekih izrazito zvučnih imena u svojim redovima.

U ovoj utakmici domaćin ima ponešto problema s ozljedama. Najveći hendikep je izostanak kapetana Josea Gaye u obrani, a nije potpuno spreman ni krilni napadač Samu Castillejo.

To znači da će se Baraja u napadu morati osloniti na darovitog Huga Dura, a tu je i 22-godišnji Diego Lopez koji igra na poziciji lijevog krila. Pepelu i Javi Guerra drže pak sredinu terena, a u obrani gospodari Cristhian Mosquera.

No, najvažniji čovjek u momčadi Valencije definitivno je onaj na golu. Giorgi Mamardashvili fantastično je branio na nedavnom Euru i u klubu se nadaju da može tako nastaviti i na Mestalli, u ovoj derbi utakmici u kojoj je kvaliteta definitivno na strani suparnika iz Katalonije…

Prethodni dvoboji:
29.04.24 Barcelona4:2Valencia LL
16.12.23 Valencia1:1Barcelona LL
05.03.23 Barcelona0:1Valencia LL
29.10.22 Valencia1:0Barcelona LL
20.02.22 Valencia1:4Barcelona LL

Izostanci i ozljede:

Valencia: Castillejo S. (ozljeda mišića), Diakhaby M. (ozljeda koljena), Domenech J. (ozljeda mišića), Gaya J. (ozljeda mišića).

Barcelona: Gavi (ozljeda koljena).

Barcelona zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog kvalitete, što zbog ugleda, svaka hrvatska kladionica proglasila je Barcelonu favoritom u ovoj utakmici, unatoč povremenim posrtajima na Mestalli u prošlosti.

Mi se s tim ovaj put slažemo. Smatramo da Hansi Flick ima vrlo moćnu momčad na raspolaganju, dok Valencia tek treba stasati. Bučna podrška navijača može domaćinu dati vjetar u leđa, ali kvaliteta prije ili kasnije prevagne na terenu. Zato naši tipovi za klađenje započinju preporukom oklade na pobjedu Barcelone, uz koeficijent 1.72 u kladionici 20bet.

Moguće je i dodatno podebljati tečaj na pobjedu Katalonaca. Pa ćete tako dobiti 3.00 ako odigrate na pobjedu Barcelone bez primljenog pogotka, dok je tečaj 2.75 na okladi poluvrijeme/kraj 2/2. To postaje dobitno ako Barcelona povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Kladiti se možete i na kartone. Pa je tako tečaj 1.83 na manje od 5.5 kartona na utakmici. To bi se definitivno moglo ostvariti, jer nema toliko tenzija u prvom kolu prvenstva.

Zanimljivo djeluju i kombinacijske oklade. Izdvajamo okladu na pobjedu Barcelone uz manje od 3.5 gola na utakmici, što ide uz tečaj 2.45.

Kladiti se možete i na strijelce. Na Roberta Lewandowskog tečaj je 2.25, a dobit ćete 4.33 ako odigrate da će zabiti Dani Olmo. S druge strane, tečaj je 3.75 na Huga Dura, a čak 7.00 na pogodak Diega Lopeza.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo. Naime, odnos snaga Valencije i Barcelone bit će još lakše ocijeniti jednom kad dvoboj počne. Gol u posljednjih 20 minuta, uz što će ići kvota oko 1.90 djeluje zanimljivo. No, pojavit će se i druge obećavajuće opcije pa imajte upaljenu omiljenu kladionicu u subotu navečer i reagirajte kad uočite kvotu za koju ste sigurni da prolazi…

Kladionica Favbet daje svojim igračima bonus do 700 €, iskoristiv na utakmicama španjolske La Lige!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top