armada-radi-veliki-mural-u-znak-sjecanja-na-prerano-preminulog-novinara
7

Armada radi veliki mural u znak sjećanja na prerano preminulog novinara

Foto: nk-rijeka.hr
Sadržaj je i dalje tajna, iako su motivi nedvosmisleno jasni - prepoznatljivi Koradov lik i neizbježna poveznica, njegova emisija koja još živi: Pod stijenama Kantride.

Zahvaljujući velikoj inicijativi navijača Rijeke i pripadnika Amrade okupljenih na portalu Hoću Ri, krajem ovog tjedna pokrenut će se izrada murala u znak sjećanja na prerano preminulog riječkog novinara Korada Vujnovića.

Mural posvećen kolegi s Radio Rijeke i čovjeku koju je ostavili neizbrisivi trag u medijskom prostoru oko riječkoga nogometnog prvoligaša trebao bi krasiti trafostanicu u ulici Milutina Bataje, na sjecištu puteva između Diračja, Zameta i Kantride, odnosno mjesta na kojima je Korado odrastao, živio i proveo najveći dio profesionalne karijere – podno legendarnih stijena.

“Izrada murala počet će vrlo vjerojatno ovoga petka, a nadamo se da će biti završen u subotu. Ovisimo o vremenskim prilikama, trebaju nam dva dana bez padalina. Međutim, ne opterećujemo se rokovima, ništa zato ako ne završimo sve u subotu. Pozivam sve navijače, ljude dobre volje, simpatizere… da stanu, popiju pivu i doniraju sredstva u humanitarne svrhe. Što se troškova izrade murala tiče, mi smo ih u cijelosti osigurali uz pomoć brojnih donatora”, rekao je za NL Luka Stojčić u ime portala Hoću Ri.

Grafit će raditi poznati Eduardo FilipovićSec, akademski slikar iza kojeg je mnoštvo ovakvih djela.

“Izašao nam je ususret, odrekao se svojega honorara, odradit će ovaj mural samo za troškove. Zato ću i ponoviti poziv navijačima, građanima da u petak i subotu stanu kraj trafostanice, počaste našega Seca pivom i doniraju nešto u humanitarne svrhe. Nismo željeli da se sve to formalizira, već da to više bude spontano…”, dodaje Stojčić.

Sadržaj je i dalje tajna, iako su motivi nedvosmisleno jasni – prepoznatljivi Koradov lik i neizbježna poveznica, njegova emisija koja još živi: Pod stijenama Kantride.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?