badelj-se-dirljivim-govorom-oprostio-od-kapetana-ti-si-svjetlo-ne-mozemo-zaboraviti-tvoj-smijeh
7

Badelj se dirljivim govorom oprostio od kapetana: Ti si svjetlo, ne možemo zaboraviti tvoj smijeh

Getty Images
Na misi zadušnici održanoj u čast preminulom kapetanu Fiorentine Davideu Astoriju govorio je hrvatski reprezentativac Milan Badelj.

Hrvatski nogometni reprezentativac i igrač Fiorentine Milan Badelj emotivnim se govorom oprostio od preminulog kapetana Davidea Astorija na misi zadušnici u četvrtak u bazilici Svetog Križa u Firenci nakon sprovoda.

Posljednje zbogom kapetanu

Prekrasna poruka rasplakala je Italiju nakon sprovoda kojeg su pohodili brojni poznati sportaši, ali i tisuće navijača iz Firence.

Badeljov govor prenosimo u cjelosti.

“Dragi Davide,

govorim u ime svojih suigrača i ljubičaste obitelji. Tvoje ime na hebrejskom znači “voljen”, i kad vidim sve ove ljude koji su danas ovdje kako bi pokazali privrženost, vjerujem da je to stvarno tvoje ime. Davide, svojim očima možeš postati blizak ljudima i stati tamo. Nisi kao drugi, ti si onaj koji je, i kad nije puno govorio, dopro do svih nas, govoreći srcem i držeći nas ujedinjenim. Imaš dar univerzalnog jezika srca.

Tvoja majka i otac moraju znati da nisu ništa pogrešno učinili kad su te odgajali. Sin si i brat kojega bi svatko želio imati. Najbolji si suigrač kojega čovjek može poželjeti. Imati te uza se značilo je biti siguran i misliti “U redu je jer je Davide ovdje”. Ne možemo zaboraviti tvoj smijeh, tvoj način zezanja sa svima. Volio si se definirati kao svjetski poznat dizajner i nogometaš u slobodno vrijeme. Ti si nogomet, onaj iskreni, dječji.

Naše misli su s tvojom obitelji, Francescom i princezom Victorijom. Zadaća svih koji su joj bliski bit će reći joj tko je Davide jer će tvoja kći morati znati tko je bio njen otac. Sjajan čovjek.

Završit ću s anegdotom. Svako jutro kad bi došao u sobu za masažu, uvijek si bio taj koji bi upalio svjetlo. Ti si to za sve nas, ti si svjetlo. Hvala ti, Davide.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?