benfica-pod-istragom-zbog-navodnih-namjestanja-utakmica-i-korupcije
7

Benfica pod istragom zbog navodnih namještanja utakmica i korupcije

SL Benfica
Benfica bi mogla biti u ozbiljnim problemima zbog navodnih zločina prije dvije godine.

Benfica je u sezoni 2015./2016. podigla trofej prvaka portugalske domaće lige, no sada se klub tereti za zločin namještanja utakmica i mita igračima kako bi osigurali taj pothvat.

Klub je odbio komentirati optužbe, koje navodno dolaze od anonimnog izvora, no policija je svejedno poduzela mjere te će klupsko djelovanje tog perioda biti istraženo.

Pet utakmica krajem te sezone ključne su za rasplet priče, kako prenose tamošnji mediji.

Posebno je važan sudar između Rio Avea i Benfice, kojeg je gostujuća momčad na kraju pobijedila s minimalnim vodstvom od 0:1, što im je tri dana prije kraja sezone osiguralo titulu, pošto su prije te pobjede imali svega dva boda prednosti nad drugoplasiranim Sportingom.

Također se navodi kako su u posao uključeni određeni igrači iz Rio Avea poput Cassija, Marcela, Rodericka i Nadjacka, s time da posljednja dvojica nisu direktno sudjelovala u tom susretu – Roderick nije igrao zbog viška kartona, a Nadjack je u to vrijeme bio na posudbi.

Policija je zaplijenila mobilne uređaje Cassija i Marcela kao dokaz korupcije i mita.

Klub još nije dao službenu izjavu, no na njihovoj stranici stoji obrazloženje zašto se neće zamarati ovom “znanstvenom fantastikom”:

Prije svega, Benfica nema nikakvog saznanja o ovom slučaju i njegovom postojanju te uvjeravaju kako nisu imali posla s takvim stvarima, a ukoliko postoje ljudi koji su učinili ilegalne poslove, isti će biti kažnjeni. Također navode kako dva od četiri igrača nisu prisustvovala utakmici (kao što je navedeno gore), a prva dvojica (Cassio, Marcelo) proglašena su najboljim igračima na terenu toga dana, stoga nisu mogli namjerno sabotirati utakmicu.

Također uvjeravaju kako je ovo sve dio kampanje kako bi se ocrnio ugled kluba te očekuju kako će vlasti stati tome na kraj. Završavaju proglasom da će Benfica žustro reagirati protiv onih koji su dio iste.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?