bivsi-osvajac-zlatne-lopte-postao-predsjednik-drzave
7

Bivši osvajač “Zlatne lopte” postao predsjednik države

Getty Images
Afrička država Liberija noćas je dobila novog predsjednika.

Svojevremeno je bio jedan od najboljih svjetskih napadača, bivši je igrač Monaca, PSG-a, Milana, Chelseaja,  Manchester Cityja i Marseillea, a noćas je postao predsjednik Liberije.

Njegovo ime je George Weah.

Ovaj 51-godišnjak pobijedio je na tamošnjim izborima i na mjestu predsjednika naslijedio Ellen Johnson Sirleaf, od koga je 2005. godine izgubio na predsjedničkim izborima.

Weah je poznat kao veliki humanitarac, a već je dugi niz godina politički aktivan u svojoj domovini. Sada je dostigao vrhunac svoje političke karijere nakon što je izabran za predsjednika Liberije.

Tijekom igračke karijere Weah je osvojio francusku Ligue 1 s Paris Saint-Germainom, a u dva navrata s momčadi Milana bio je prvak italije.

Za najboljeg afričkog nogometaša proglašavan je u tri navrata (1989., 1994. i 1995. godine), a u tri navrata našao se i u najboljih XI u izboru FIFA-e, dok je jednom bio među zamjenama najbolje svjetske momčadi.

U sezoni 1994./95. bio je i najbolji strijelac Lige prvaka, a iduće godine dobio je i Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?