britanci-ce-za-prijenose-i-sazetke-premier-lige-morati-izdvojiti-i-do-7200-kuna-godisnje
7
7

Britanci će za prijenose i sažetke Premier lige morati izdvojiti i do 7200 kuna godišnje

Internetski gigant Amazon kupio je dio TV prava na utakmice i sažetke engleske Premier lige na području Velike Britanije od 2019. do 2022. godine.

Amazon će na svom streaming servisu naziva Prime nuditi utakmice na Boxing Day i još 20-ak susreta iz kola koja se budu odigravala u tjednu. Uz Amazon, TV prava za Veliku Britaniju posjeduju još Sky Sports i BT Sports, koji su svoje pakete za isto razdoblje nedavno platili 4,46 milijardi funti.

Sky ima pravo na 128, a BT na 52 utakmice.

To znači da će svi vjerni zaljubljenici u premierligaški nogomet, a koji žive u Velikoj Britaniji, morati imati pretplatu na sva tri spomenuta servisa ako žele imati pristup svim utakmicama, što će ih godišnje koštati oko 860 funti, odnosno 7200 kuna.

Amazon je prava dobio na isti dan kad je velika šestorka Premiershipa (Arsenal, Chelsea, Manchester United, Manchester City, Tottenham i Liverpool) izborila drukčiju raspodjelu novca od TV prava. Prema novom dogovoru, bolje plasirani klubovi sad će dobivati znatno veći novac od TV prava.

Prema dosadašnjem ugovoru, svi klubovi dobivali su jednak iznos, odnosno oko 80 milijuna funti po sezoni. Prema novom ugovoru, više novca dobit će jači klubovi, ali maksimalno 1,8 puta više od najslabije plaćenog kluba.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?