der-spiegel-objavio-pojedinosti-tajnog-ugovora-izmedu-adidasa-i-real-madrida
7

Der Spiegel objavio pojedinosti tajnog ugovora između Adidasa i Real Madrida

Getty Images
Njemački mediji ponovno su u fokus gurnuli Real Madrid, a ovoga puta u priču je upleten i Adidas s kojim španjolski klub ima dugogodišnju suradnju.

Ugledna njemačka tiskovina Der Spiegel bila je u centru pažnje prije par tjedana kada su objavili šokantnu priču o Cristianu Ronaldu koji je, navodno, silovao jednu djevojku. Portugalac je ekspresno demantirao sve njihove navode i oštro ih osudio te otišao toliko daleko da je digao i privatnu tužnu protiv ovog medija.

Svojevrstan odgovor Der Spiegela otišao je u smjeru Kraljevskog kluba, a ne Cristiana Ronalda. Naime, oni su otkrili tajni ugovor između Adidasa i Real Madrida koji ovu njemačku kompaniju sportske opreme košta pravo bogatstvo.

Prije dvije godine potpisan je desetogodišnji ugovor prema kojem će Real Madrid zarađivati 100 milijuna eura godišnje, odnosno ukupno milijardu europskih novčanica kroz trajanje cijele suradnje.

Međutim, to nije sve jer Adidas prema ugovoru mora isplaćivati bonuse europskom prvaku ukoliko oni budu osvajali La Ligu, Ligu prvaka ili neki drugi trofej. Primjerice, ako Real osvoji Ligu prvaka, Adidas mora platiti pet milijuna eura Kraljevskom klubu, a u slučaju da se okrune titulom španjolskog prvaka na račun Florentina Pereza sjest će oko 2,5 milijuna eura.

Navedeni iznosi vrijede do 2020. godine, a nakon toga u preostalih pet godina trajanja ugovora oni se povećavaju.

Tako će Adidas za svaku osvojenu Ligu prvaka biti primoran Realu isplatiti sedam milijuna eura, a za svaku osvojenu La ligu pet milijuna eura.

Što je Adidas dobio zauzvrat? Beskonačnu promociju od strane španjolskog kluba, kao i organizaciju svih proslava titula koje budu održane u glavnom gradu Španjolske.

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?