dorh-pokrenuo-postupak-protiv-lovrena-tereti-se-za-lazno-svjedocenje
7

DORH pokrenuo postupak protiv Lovrena: Tereti se za lažno svjedočenje

Getty Images
Dejan Lovren našao se u istim problemima kao i Luka Modrić.

Nakon što je kroz istu strku prošao i naš kapetan Luka Modrić, u problemima se našao i branič Liverpoola i naše reprezentacije, Dejan Lovren, protiv kojeg je DORH pokrenuo postupak.

Lovren se tereti za lažno svjedočenje na suđenj Zdravku Mamiću, kako je potvrđeno iz Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku. Prema tom iskazu, Dejan se istražuje zbog lažnog iskaza 1. rujna prošle godine kada je ispitivan na glavnoj raspravi u procesu u kojem je Mamić optužen za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama.

Ono što također stoji u odluci o pokretanju istraživanja je činjenica da je Lovren svjesno neistinitio davao izjave čak i nakon što je upozoren kako isto nije dozvoljeno. Izjava se ticala aneksa ugovora o profesionalnom igranju, na kojem je kao dan zaključenja naveden datum 9. siječnja 2007. i kojim se regulira podjela transfernog obeštećenja između njega kao igrača i matičnog kluba u omjeru 50:50 posto, potpisao nedugo nakon potpisivanja svog ugovora o profesionalnom igranju s matičnim klubom od 1. siječnja 2007. godine.

Lovren je također potvrdio na sudu kako je dokumente u kojima se u njegovo ime traže određene isplate sam potpisao, no i to je na kraju odbačeno kao nova laž.

Igraču se na teret stavlja i navodno laganje u dijelu iskaza u kojem je opisao na koji mu je način isplaćen novac od podjele transfernog obeštećenja. Naime, izjavio je, ponovno po stavu tužiteljstva potpuno neistinito, da je tih dana bio u Hrvatskoj, da je osobno upravo za tu isplatu otvorio poseban račun u banci u Zagrebu, te da je istog dana kada mu je novac sjeo na račun osobno taj novac proslijedio na bankovni račun Zorana Mamića. Međutim, u to je vrijeme igrač već bio u Francuskoj.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?