hope-solo-blatter-me-hvatao-za-straznjicu-na-dodjeli-zlatne-lopte
7

Hope Solo: Blatter me hvatao za stražnjicu na dodjeli Zlatne lopte

Getty Images
Hope Solo, jedna od reprezentativki SAD-a, odlučila je izići u javnost s informacijama o zlostavljanju na velikog FIFA-inoj ceremoniji.

Golmanica Sjedinjenih Američkih Država, Hope Solo, prije svega četiri godine bila je gost na FIFA-inoj ceremoniji gdje je uručivala nagrade igračima.

Amerikanka je tada upoznala i tadašnjeg predsjednika FIFA-e Seppa Blattera, te se onda i dogodio taj incident o kojem je sada odlučila obavijestiti javnost.

Naime, Blatter ju je pri dodjeli počeo dirati po stražnjici, a kako ona i sama kaže, nije znala kako postupiti u tom trenutku.

“Blatter me tada uhvatio za stražnjicu. Nakon toga bila sam veoma nervozna i nisam znala što da radim. Više ga nikada nisam uživo vidjela nakon toga. Nisam mu imala priliku reći da to više nikada ne smije napraviti, bilo mi je grozno. Osjećala sam se loše jer mu nikada nisam mogla u lice reći što mislim o tome što je napravio.”

Smatra kako je seksualno zlostavljanje jako važna tema danas te se nada kako će ovaj njezin potez potaknuti i ostale koji su se našli u sličnim okolnostima.

“Zlostavljanje postoji u ovom sportu. Pa, mnogo puta smo vidjeli da se neka igračica udaje za trenera koji je dosta stariji, a ne smije ništa reći. Osobno sam vidjela kako se užasno ponašaju treneri, doktori i mnogi drugi prema igračicama. Vrijeme je da razgovaramo o toj temi i da kažemo jasno što proživljavamo. Nadam se da će se nakon ovoga mnoge igračice odlučiti sve javno otkriti.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?