incident-na-zoi-glupost-se-pretvorila-u-skandal-zbog-mobitela
7

Incident na ZOI-ju: Glupost se pretvorila u skandal zbog – mobitela

Reuters
ZOI su tek otvorene, a već smo naišli na nevjerojatne skandale...

Danas su svečano otvorene Zimske olimpijske igre u Pyeongchangu, a javnost je time odmah dobila i svoj prvi skandal koji je na kraju završio i diplomatskom notom.

Naime, organizatori cijele svečanosti predvidjeli su kako će svih oko 4000 sportaša koji sudjeluju na Igrama na poklon dobiti Samsungov smartphone Galaxy Note8 vrijedan čak velikih 1100 dolara, no nešto im je promaknulo.

Sportaši Irana i Sjeverne Koreje jedini su predstavnici koji nisu dobili mobilne uređaje, a na kraju su obje zemlje održale sastanak kako bi se raspravio ovaj incident.

Ovog četvrtka južnokorejski veleposlanik pozvan je u iransko ministarstvo vanjskih poslova u Teheranu te su tamo morali objasniti zašto iranski sportaši nisu dobili mobitele. Mediji javljaju kako je do toga došlo jer su te zemlje pod sankcijama Ujedinjenih naroda te da bi to bilo kršenje rezolucije UN-a. Iranci su potom prozvali južnokorejskog proizvođača elektronske opreme Samsung kao krivca zbog čega četvero iranskih sportaša nisu dobili smartphone.

“Ako se Samsung ne ispriča za ovaj neželjeni događaj to će umnogome utjecati na odnose Samsunga s Iranom”, kazao je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Bahram Qasemi.

Samsung se obranio priopćenjem kako je za uručivanje darova zadužen isključivo Međunarodni olimpijski odbor (MOO), a MOO je potom obećao da će i Sjevernokorejanci i Iranci dobiti mobitele.

U petak prije ceremonije otvorenja Organizacijski odbor Igara u Pjongčangu (POCOG) i službeno je uručio svoju ispriku sportašima.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?