ivica-kostelic-na-islandu-u-borbi-s-vjetrom-od-100-km-h
7

Ivica Kostelić na Islandu u borbi s vjetrom od 100 km/h

Screenshot/Facebook/Ivica Kostelic
Veliki hrvatski skijaš ponovo je u misiji prelaska Islanda, gdje se bori s vjetrom koji puše između 90 i 110 kilometara na sat.

U ovo doba godine Ivica Kostelić sada već tradicionalno ide u nove pothvate. Najprije je prije dvije godine na skijama prošao Island, lani je pješačio po snježnim bespućima Grenlanda, a sada je ponovo na Islandu, u avanturi za koju se pripremao u Norveškoj gdje je na skijama prošao više od 200 kilometara. Njegov stalni partner u ovakvim ekspedicijama je Slovenac Miha Podgornik.

Kako je objavio na društvenoj mreži, na Islandu, gdje namjerava proći 400 kilometara, bori se s vjetrom koji puše između 90 i 110 kilometara na sat. Podijelio je video osiguravanja šatora, jedinog mjesta na njegovoj ekspediciji gdje je temperatura na donekle “normalnoj” razini. K tomu, šator svakih nekoliko sati završi pod nanosima snijega.

Video njegovog hvatanja u koštaca s vjetrom od 100 kilometara na sat pogledajte OVDJE.

Nakon lanjske avanture na Grenlandu završio je u barokomori zbog ozeblina. Bila je to opomena da mora barem malo usporiti, kazao nam je.

Jedan od njegovih glavnih ciljeva nakon skijaške karijere je dolazak na Južni pol, za što još nije spreman, već se priprema ovakvim ekspedicijama kao što je trenutna na Islandu.

Sam kaže da se od skijanja nikada nije oprostio. I dalje je unutra, jer surađuje s Hrvatskim skijaškim savezom. Tako je na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu savjetovao hrvatske skijaše, prateći bijeli cirkus iz ciljne arene.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?