juventus-natjerao-imenjaka-iz-rumunjske-da-promijeni-ime
7

Juventus natjerao imenjaka iz Rumunjske da promijeni ime i grb

Twitter.com
Neobična, ali nadasve tužna priča dolazi nam danas iz Bukurešta.

Bukureštanski klub Juventus postoji još od davne 1924. godine. Pod tim imenom djelovao je kao klbu do kraja Drugog svjetskog rata, a ubrzo se klub preselio u Ploiesti i prestao postojati.

Tek 68 godina nakon osnivanja originalnog Juventusa, i 41 nakon njegovog gašenja, 1992. godine osnovan je današnji Juventus Bukurešt.

Bukureštanski Juve je sve vrijeme igrao u nižim razinama rumunjskog nogometa, sve do prošle sezone kada je osvojio naslov prvaka druge lige i plasirao se u elitni rang. No, u njemu se ne natječe ni cijelu sezonu, a već je došlo do kraja Juventusa, barem kakvog ga danas poznajemo.

Osim imena, Juventus iz Bukurešta preuzeo je od svojeg puno poznatijeg imenjaka iz Torina i cjelokupni vizualni identitet. Grb kojeg je Juventus do ove sezone imao je gotovo identičan grbu Juventusa iz Bukurešta. Razlikuju se samo u boji (crna u odnosu na plavu) i na štitu se, umjesto propete Zebre nalazi propeti konj s bukureštanskim junakom.

Juventus je tražio od svojeg imenjaka da promijeni ime i vizualni identitet i to će učiniti. Od sezone 2018./19. Juventus Bukurešt zvat će se FC Colentina, a do tada će morati kreirati i novi logo, kao i cjelokupni indetitet.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?