mourinho-se-vratio-kuci-a-evo-sto-je-dobio-za-poklon-od-svog-grada
7

Mourinho se vratio kući, a evo što je dobio za poklon od svog grada

Tamo ga ne zovu "Posebni", već mu je nadimak "Ze".

Jose Mourinho definitivno je jedan od najuspješnijih nogometnih trenera današnjice. Tijekom svoje karijere ovaj 54-godišnjak osvojio je dva trofeja Lige prvaka, bio je nacionalni prvak u Portugalu, Engleskoj, Španjolskoj i Italiji.

Prije godinu i pol dana dobio je svoj posao iz snova, preuzeo je klupu velikog Manchester Uniteda nasljedivši Louisa Van Gaala. Minule sezone Crvene vragove odveo je do titule prvaka Europa lige, kao i engleskog Liga kupa, a trenutno dijeli prvo mjesto Premier lige s gradskim rivalom Cityjem, nakon što je u prvih sedam kola šest puta slavio i jednom remizirao.

Njegovi uspjesi nisu prošli neopaženo ni u njegovom rodnom gradu Setubalu, gdje su ga nagradili ulicom po njegovom imenu.

Ulica koja se do jučer zvala Rua de Saude sada će nositi naziv Avenija Josea Mourinha.

Karizmatički Portugalac za tamošnje je medije otkrio da ne voli svoj nadimak “Posebni”, a otkrio je i kako ga prijatelji u Setubalu zovu.

“Došao sam u Setubal jer volim Setubal. Ovdje me prijatelji zovu Ze i onu glupost Posebni ostave po strani. Setubal je jedino mjesto gdje se osjećam svojim, gdje se osjećam kao Ze, Ze Mario.

Gdje me ljudi tretiraju normalno i zbog toga se osjećam dobro. Zaista me pogodila ova čast koju su mi priuštili u gradu, rekao je Mourinho.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?