navijaci-uniteda-bijesni-na-uefu-zbog-malog-broja-ulaznica
7

Navijači Uniteda bijesni na UEFU zbog malog broja ulaznica

Getty Images
Obožavatelji Manchester Uniteda bijesni su na UEFU zbog toga što im je organizacija ponudila samo 10 tisuća karata za finale Europske lige u Stockholmu

Velik broj navijača Manchester Uniteda prisiljen je propustiti okršaj s Ajaxom u Stockholmu, iako ondašnja arena može primiti 50000 gledatelja.

Šefovi kluba su odlučili otkazati oko 800 dolazaka svoje ekipe na utakmicu kako bi se oslobodio dodatni dio mjesta za navijače. U prošlosti je klub omogućavao dolazak svim svojim dužnosnicima na finalne utakmice te su im plaćali boravak u hotelu i troškove samoga putovanja.

No jasno je kako je svaka pomoć od grlatih navijača dobrodošla i zbog toga je ova odluka po mnogima ispravna.

Navijači su s druge strane već organizirali bunt protiv UEFE na društvenim mrežama, a istom su se pridružili čak i obožavatelji drugih klubova poput Liverpoola. Da bi stvar bila gora, u javnost je procurila informacija kako je 17000 ulaznica osigurano za “neutralce”, u vidu komercijalnih partnera, novinara i ostalih.

Duncan Drasdo, izvršni direktor udruge navijača Manchester Uniteda komentirao je nastalu situaciju:

“To je velik udarac izravno u zube mnogima. Popričao sam s velikim brojem navijača koji su razočarani i nekako mi se čini da UEFU plaši moguć broj nepopunjenih mjesta pa je zbog toga ulaznice pokušala prodati ranije. Mnogi će krenuti na utakmicu bez ulaznica,  a one će završiti u rukama svakakvih ljudi i na crnom tržištu, umjesto da budu dostupne najvjernijima koji klub prate godinama po cijeloj Europi.”

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?