nigerijski-kapetan-prozivio-obiteljsku-dramu-tijekom-svjetskog-prvenstva
7

Nigerijski kapetan proživio obiteljsku dramu tijekom Svjetskog prvenstva

Getty Images
Mikelov otac bio je otet, ali drama je imala sretan završetak.

Nekoliko minuta dijelilo je Nigeriju od prolaska skupine i osmine finala Svjetskog prvenstva. Igrala se 86. minuta kada je Marcos Rojo donio pobjedu i prolaz Argentini, a Afrikance poslao kući.

Uoči te utakmice nigerijski kapetan Obi Mikel otkrio je da je proživio obiteljsku dramu. Naime, saznao je da je njegov otac otet negdje na istoku Nigeriju. Otmičari su tražili 28 tisuća dolara, a sve se dogodilo 26. lipnja dok je Mikelov otac išao na sahranu.

Ipak, sretni završetak dogodio se u ponedjeljak kada su Mikel stariji i njegov vozač nakon policijske intervencije spašeni, a otmičari su pobjegli nakon vatrenog okršaja.

“Bio sam zbunjen, nisam znao što da radim. Znao sam samo da ne smijem razočarati 180 milijuna Nigerijaca. Morao sam to potisnuti u svojoj glavi i izaći na teren predstavljajući svoju zemlju”, rekao je nigerijski kapetan koji ništa nije htio otkriti nikome.

“Rekli su mi da će mi ubiti oca ako budem prijavio vlastima ili bilo kome drugom otmicu. Nisam želio govoriti s izbornikom o tome jer nisam želio da to skreće pažnju timu pred pripremu za tako važnu utakmicu. Iako sam o tome htio pričati, nisam to mogao.”

Mikeovu ocu nije to prvo iskustvo s otmičarima budući da mu se isto dogodilo prije sedam godina. Sada je, pak, završio u bolnici budući da ga je ova skupina dobro izmučila.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?