noc-koju-zele-zaboraviti-ispali-iz-lige-prvaka-a-sada-ih-naganja-i-uefa
7

Noć koju žele zaboraviti: Ispali iz Lige prvaka, a sada ih “naganja” i UEFA

Getty Images
Bila je to još jedna tužna noć za momčad Unaija Emeryja...

Paris Saint-Germain ponovno nije uspio.

Potrošili su pola milijarde eura samo kako bi drugu godinu zaredom ostali kratki u natjecanju koje im je bilo istinski cilj i jedina prilika za iskazati se na najvećoj klupskoj nogometnoj pozornici od svih.

No, kao da im nije bilo dovoljno što su morali pakirati kofere i povući se s natjecanja, PSG će izgledati morati i platiti kaznu zbog niza prekršenih pravila koje UEFA jednostavno ne može tolerirati.

Francuski titan našao se u problemima zbog propusta u organizaciji utakmice, blokiranih stubišta, paljenja pirotehnike i upotrebe lasera tijekom utakmice protiv Real Madrida u osmini finala Lige prvaka koju su na kraju i kod kuće izgubili s 1:2 (sveukupno 5:2 za Madrid).

Real izašao kao pobjednik iz paklene arene Parka Prinčeva: Emery “pakira kofere”

Žalbu je pokrenuo upravo Kraljevski klub, ali i sama utakmica bila je prekinuta dva puta zbog dima s tribina. Jedan od razloga je i činjenica da je PSG dozvolio svojima ultrasima da dođu na utakmicu kako bi “podigli” atmosferu. Krovna europska nogometna kuća, UEFA, istražit će i nenadani “posjet” već spomenutih navijača hotelu gdje je odsjeo Real Madrid.

Naime, francuski ultrasi napravili su svojevrsan doček za Španjolce te im noć prije utakmice stvarali kaos pred prozorima, a cilj je naravno bio ostaviti aktualne prvake La Lige umorne i nespremne za susret. To im, očito, nije pošlo za rukom, a cijenu će platiti PSG.

Kovačić: Real je rođen za Ligu prvaka, Ramos: Željeli smo ih povrijediti

Parižani će svoju kaznu saznati 22. ožujka, a ona bi mogla biti poveća novčana suma – prema pravilima UEFA-e, svaka baklja koja je svoj put našla prema stadionu trebala bi Svece koštati oko 500 eura.

Uz to, valja napomenuti kako je tijekom utakmice više od 30 novinara ostalo bez svojih mjesta u zoni za medije jer je PSG ta sjedala prodao Realovim navijačima…

 

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?