nova-zrtva-poreza-xabi-alonso-jednom-nogom-iza-resetaka
7

Nova žrtva poreza: Xabi Alonso jednom nogom iza rešetaka

Getty Images / Xabi Alonso
Xabi Alonso pridružio se sada već povećoj listi nogometaša u problemima s porezom...

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Javier Mascherano, Radamel Falcao, pa čak i naš Luka Modrić, tek su neki od velikih nogometnih zvijezda koje su imale (ili još uvijek imaju) problema sa zakonom zbog iste stvari – (ne)plaćanje poreza.

Ne znamo što je to s porezom i nogometašima, no te dvije stvari jednostavno ne idu zajedno, a povećoj listi sada se pridružio i Xabi Alonso.

Nekadašnji igrač bavarskog Bayerna i madridskog Reala našao se na žestokom udaru španjolskih vlasti te mu iz gore navedenih razloga prijeti čak osam godina iza rešetaka.

Prvi takav slučaj otvoren je još 2015. godine, no tada je Xabi ipak proglašen nevinim i nije snosio nikakve posljedice, ali sada je istraga ponovno pokrenuta, kako prenosi El Confidencial.

Xabija terete da je sakrio prihode od marketinga (image rights) u periodu od 2010. do 2012., dok je igrao za Real. Radi se o iznosu težine 4.9 milijuna eura, a tužitelji sad traže zatvorsku kaznu za nekadašnju nogometnu zvijezdu koja se umirovila prošle godine.

Ukoliko ga ovog puta uistinu proglase krivim, osim zatvorske kazne, čeka ga i kazna od osam milijuna eura!

Tužitelji ga optužuju da je koristio tvrtku smještenu na Madeiri i tamo knjižio svoje prihode kako bi izbjegao fiskalizaciju u Španjolskoj.

Alonso tvrdi da je nevin i odbacio je sve optužbe, što je ključno u cijeloj priči jer da ih je prihvatio, platio bi minimalnu kaznu i izbjegao zatvor. Nešto što su prije njega radili Angel di Maria ili naš Modrić.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?